Zoekresultaat 1 - 10 van 20 resultaten

  • Woonkostentoeslag

    De woonkostentoeslag is een tijdelijke regeling voor als uw inkomsten plotseling dalen en u daardoor uw woonlasten niet meer kunt betalen.

    Uw inkomsten kunnen ineens dalen als er sprake is van een echtscheiding, werkeloosheid of ziekte.

     

  • Leerwerkadviseur

    Heeft u vragen over studiemogelijkheden in relatie tot de arbeidsmarkt?
    Dan heeft de leerwerkadviseur antwoord.

  • Subsidie voor volwasseneneducatie aanvragen

    Onderwijsinstellingen kunnen subsidie krijgen van de gemeente voor het inkopen van opleidingen en trainingen. U krijgt de subsidie voor volwassenenonderwijs.

  • Controle gegevens bijstandsuitkering

    Krijgt u een bijstandsuitkering? En verandert er iets in uw situatie? Dan moet u dat aan de gemeente doorgeven. U heeft bijvoorbeeld een baan gevonden. Of u bent gescheiden. Dat kan gevolgen hebben voor uw uitkering.

    De gemeente kan controleren of uw uitkering nog klopt. Dit heet een heronderzoek rechtmatigheid bijstandsuitkering. De gemeente kijkt dan opnieuw naar uw situatie.

    U moet meewerken aan het onderzoek. De gemeente bepaalt hoe vaak dit onderzoek gebeurt.

  • Hulp bij werk zoeken

    Het is soms moeilijk om een baan te vinden. Bijvoorbeeld omdat u al een tijd geen werk meer heeft. Het helpt dan om een cursus of training te volgen. Of u gaat vrijwilligerswerk doen. De gemeente kan u hierbij helpen.

  • Inkomensvoorziening oudere en/of arbeidsongeschikte werklozen

    De IOAW is een wet die inkomsten aanvult tot aan bijstandsniveau.

    Deze wet bestaat voor personen die vóór 1 januari 1965 geboren zijn. Personen die na deze datum geboren zijn en gebruik moeten maken van een inkomensvoorziening, kunnen in aanmerking komen voor een IOW

  • Aanmelden voor een bijstandsuitkering

    Inwoners van Nederland in de leeftijd van 18 tot de pensioengerechtigde leeftijd, moeten zelf hun kosten om te leven en te wonen kunnen betalen.

    Als dat niet lukt, kunt u (afhankelijk van uw persoonlijke situatie) recht hebben op een uitkering op grond van de Participatiewet (PW) òf de wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers (IOAW).

  • Zwemlessen

    De gemeente Oosterhout vindt het belangrijk dat kinderen kunnen zwemmen en dus zwemlessen krijgen.

    Kunt u dat niet betalen omdat u een (te) laag inkomen heeft?

    De gemeente biedt kinderen (vanaf 5 jaar) de mogelijkheid om zwemdiploma A en B te behalen.

    Hiervoor heeft de gemeente met een aantal zwembaden in Oosterhout afspraken gemaakt. 

  • Wet dwangsom in de bezwaarfase

    De 'Wet dwangsom' heeft als doel dat de overheid zich beter aan beslistermijnen houdt. Hierdoor krijgt u tijdig een besluit op een aanvraag. Als de overheid niet op tijd reageert, kunt u een vergoeding (dwangsom) eisen.

  • Individuele inkomenstoeslag

    Als u een laag inkomen heeft moet u proberen om uw inkomen te verhogen. Heeft u er alles aan gedaan om uw inkomen te verbeteren? En toch heeft u geen uitzicht op een hoger inkomen? Dan kunt u een individuele inkomenstoeslag aanvragen.

    De 'individuele inkomenstoeslag' is een geldbedrag waar u één keer per 12 maanden recht op kunt hebben.

    Na toekenning van deze toeslag, kunt u het geld vrij besteden aan spullen die u met een minimuminkomen soms moeilijk kunt betalen (zoals een nieuwe koelkast of wasmachine).