Zoekresultaten 1 - 7 van 7 resultaten

  • Externe link: Urgentie aanvragen voor een huurwoning

    Situaties waarin u urgentie krijgt U bent ernstig ziek en kunt niet meer thuis wonen. U moet mantelzorg ontvangen of geven. U ontvangt woontoeslag, maar u kunt de woonlasten niet meer betalen. U wordt met uw kinderen uit huis gezet.  Uw relatie is voorbij. De rechter heeft uw verzoek om de woning op te eisen afgewezen. U komt met uw kinderen op straat te staan.  Situaties waarin u géén urgentie krijgt Uw woning is te klein. U heeft geluidsoverlast of burenruzie. Uw tijdelijke huurcontract loopt af. Uw relatie is voorbij, maar u heeft geen (zorg) voor kinderen. U moet verhuizen voor werk. U moet aan strenge voorwaarden voldoen en een aanvraag indienen. WoningNet doet voor De Ronde Venen de gesprekken en verwerkt de aanvragen.

  • Externe link: Vergunning voor het brandveilig gebruik van gebouwen

    Er zijn landelijke richtlijnen voor het brandveilig gebruik van gebouwen. Wilt u een gebouw gaan gebruiken? Voor sommige gebouwen moet u dat vooraf melden.  Heeft u vragen? Stel ze aan het Informatiepunt Leefomgeving. 

  • Externe link: Gebouw of woning slopen

    U mag niet zomaar slopen of asbest verwijderen. U moet hiervoor meestal een melding doen via het Omgevingsloket. Dit is verplicht om de veiligheid en gezondheid van mensen te beschermen. Daarnaast wil de gemeente ongewenste sloop tegengaan. Soms hebt u een omgevingsvergunning nodig om een bouwwerk of deel daarvan te mogen slopen, bijvoorbeeld bij een monument. Het voorkomt dat bouwwerken waar we als maatschappij zuinig op zijn, zomaar kunnen slopen. De omgevingsvergunning voor het slopen kunt u aanvragen via het Omgevingsloket. U mag alleen een gebouw slopen of verbouwen wanneer u er zeker van bent dat u daarmee geen nest of verblijfplaats van beschermde dieren vernietigt of verstoort. Dat is bepaald in de Omgevingswet. Als in uw te verbouwen of te slopen gebouw bepaalde beschermde diersoorten zoals vogels of vleermuizen hun vaste verblijfsplaats hebben, dan heeft u daarvoor toestemming van de provincie Utrecht nodig. Dit kan een omgevingsvergunning flora- en fauna-activiteit zijn of een instemming van de provincie met een omgevingsvergunning die u aangevraagd heeft bij de gemeente.

  • Externe link: Monument verbouwen of slopen

    Een monument is een beschermd bouwwerk. Wilt u een monument verbouwen, herstellen, aanpassen of slopen? Dan heeft u meestal een vergunning nodig. Dit is een omgevingsvergunning voor een monument. Voor gewoon onderhoud hoeft u geen vergunning aan te vragen. Gewoon onderhoud is alles waarbij het uiterlijk van de binnenkant of de buitenkant van het pand niet verandert. Bijvoorbeeld: het bijhouden van het schilderwerk in dezelfde kleur kleine reparaties met de oorspronkelijke materialen Ook aanpassingen binnen in het monument kunnen vaak zonder vergunning. Bijvoorbeeld het verwijderen van een niet-historische keuken of plafond. Heeft uw monument onderdelen die geen monumentale waarde hebben? Bijvoorbeeld een nieuwe schuur? Dan zijn de bouwactiviteiten aan deze onderdelen ook vaak vergunningsvrij. Er zijn 2 procedures bij het aanvragen van een omgevingsvergunning. De uitgebreide procedure geldt voor rijksmonumenten of als de gemeente een natuurtoets doet. Voor alle andere wijzigingen geldt de gewone procedure.

  • Externe link: Pand tijdelijk verhuren

    Huis te koop? Dubbele woonlasten? Misschien is het tijdelijk verhuren van uw woning een oplossing. U kunt bij de gemeente een aanvraag doen voor verhuur onder de Leegstandwet. Op basis van deze vergunning kunt u uw woning tijdelijk verhuren zonder dat de huurder recht heeft op huurbescherming. Het grote voordeel hiervan is dat u de huur kunt opzeggen zodra u een koper voor de woning heeft gevonden.  Nu vergunning verhuur leegstaande woning aanvragen

  • Externe link: Omgevingsvergunning bouwen aanvragen (technische eisen)

    Gaat u bouwen of verbouwen? Dan moet u een melding doen bij de gemeente. Of u moet bij de gemeente een omgevingsvergunning aanvragen voor de technische bouwactiviteit. Melding of omgevingsvergunning? Moet u een melding doen of een omgevingsvergunning aanvragen? Dat hangt van het bouwwerk af. Het bouwwerk is het gebouw dat u aan het bouwen of verbouwen bent. Bij kleine bouwwerken doet u een melding. Bij grotere bouwwerken vraagt u een omgevingsvergunning aan. Hoe weet u of uw bouwwerk klein of groot is? Bouwwerken zijn ingedeeld in gevolgklassen. Hoe groter de gevolgen zijn als er iets misgaat met het bouwwerk, hoe hoger de gevolgklasse. Er zijn 3 gevolgklassen: 1, 2 en 3. Zit uw bouwwerk in gevolgklasse 1? En gaat het om nieuwbouw? Dan is een melding voldoende. U moet dan wel een kwaliteitsborger inhuren. De kwaliteitsborger stelt een plan op. Dat heet een borgingsplan. Daarin staat hoe er gebouwd wordt, en hoe het bouwwerk eruit gaat zien. De kwaliteitsborger kan namens u de melding doen. Zit uw bouwwerk in gevolgklasse 2 of 3, of gaat het om verbouwing? Dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen. Wilt u weten in welke gevolgklasse uw bouwwerk valt? Kijk dan op de website van Iplo. Of doe de vergunningcheck in het Omgevingsloket. Andere vergunningen Houd er rekening mee dat u misschien ook nog andere vergunningen nodig heeft. Zoals een omgevingsvergunning om te zien of uw bouwwerk past binnen de omgeving.

  • Externe link: Omgevingsvergunning aanvragen

    De omgevingsvergunning geeft toestemming op het gebied van wonen, ruimte, milieu en natuur. U kunt een omgevingsvergunning nodig hebben voor verschillende activiteiten. Onder andere voor: bouwen slopen bomen kappen een inrit of uitrit aanleggen een monument herstellen, verbouwen of slopen reclame aanbrengen Er zijn 2 procedures bij het verlenen van een omgevingsvergunning. De gewone procedure geldt voor een gewone omgevingsvergunning. Heeft uw vergunningaanvraag een groot risico voor de omgeving? Of voert de gemeente een natuurtoets uit? Dan geldt de uitgebreide procedure.Vraag een omgevingsvergunning aan Doe de vergunningencheck