Zoekresultaten 1 - 8 van 8 resultaten

  • Externe link: Omgevingsdienst Twente

    De Omgevingsdienst Twente (ODT) biedt inwoners, bedrijven en gemeenten vanuit één aanspreekpunt specialistisch advies en ondersteuning op het gebied van milieutaken, zoals vergunningen, toezicht en handhaving. Met deze samenwerking tussen de 14 Twentse gemeenten en de Provincie Overijssel wordt een verdere impuls gegeven aan de uitvoering van milieutaken.

  • Externe link: Afvalcontainers

    Twente Milieu is verantwoordelijk voor het beheer van de afvalcontainers.

  • Externe link: Lening asbestdaken

    Sinds 1993 is het in Nederland verboden om asbest toe te passen. Dit betekent dat het materiaal dat nu nog aanwezig is, al ruim 30 jaar geleden is aangebracht. Door het verweren van de asbestplaten / de asbestleien neemt de kans op het vrijkomen van asbestvezels toe. Dit levert risico’s op voor uw gezondheid. Ook is het niet mogelijk om asbestdaken te herstellen aangezien er geen werkzaamheden aan asbestdaken mogen worden verricht. Daarom raden wij inwoners aan om asbestdaken te verwijderen.

  • Externe link: Kledinginzameling vergunning

    Voor het inzamelen van kleding is op grond van de APV een vergunning nodig.

  • Externe link: Afvalinzameling

    In Borne wordt het huishoudelijke afval ingezameld door Twente Milieu.

  • Externe link: Afvalbrengpunt

    U kunt uw afval brengen naar het Milieupark aan de Wegtersweg 9 in Hengelo.

  • Externe link: Diftar

    Met de invoering van diftar betaalt u per 1 januari 2022 naast het basistarief van € 147,30 per jaar, alleen voor wat u echt gebruikt. De kosten voor wat u echt gebruikt (oftewel het aantal keer dat u uw restafval aanbiedt) verrekenen we het jaar daarop. In 2022 betaalt u dus alleen het basistarief. In 2023 betaalt u vervolgens het basistarief voor dat jaar plus de afrekening van uw gebruik van 2022.

  • Externe link: Tips

    Er zijn verschillende dingen die u zelf kunt doen om bij te dragen aan een schoner en duurzamer watersysteem.