Zoekresultaten 1 - 10 van 17 resultaten

  • Externe link: Verklaring omtrent het gedrag aanvragen

    Met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) laat u zien dat u zich in het verleden goed gedragen heeft. Werkgevers en andere organisaties kunnen hierom vragen. Informeer eerst of u de VOG digitaal via uw werkgever kunt aanvragen. De gemeente betaalt de kosten voor de VOG niet terug als blijkt dat uw aanvraag ten onrechte via de gemeente Uithoorn is gedaan. U vraagt de VOG aan bij Justis of bij de gemeente. Als u uw aanvraag online doet, zet de organisatie waarvoor u de VOG nodig heeft, de online aanvraag voor u klaar. Lukt online aanvragen niet? Maak een afspraak met de gemeente.  

  • Externe link: Echtscheiding melden

    U vraagt een scheiding aan bij de rechtbank. Daarna meldt uw advocaat, uzelf of uw voormalig partner de echtscheiding bij de gemeente waar u getrouwd bent. Zodra de gemeente de scheiding inschrijft in de burgerlijke stand, is het officieel. Ook is het belangrijk om bij een scheiding uw geldzaken goed te regelen. Zo voorkomt u betalingsachterstanden en schulden. Onder 'Bijzonderheden' vindt u tips.

  • Externe link: Gemeentegrond gebruiken

    Voor de aanvraag van een vergunning om gemeentegrond te gebruiken, heeft u nodig: een situatietekening van de locatie waar de voorwerpen worden geplaatst.  De vergunning kan worden geweigerd als: Het beoogde gebruik schade toebrengt aan de weg; Het beoogde gebruik gevaar oplevert voor de bruikbaarheid of een belemmering vormt voor het doelmatig beheer en onderhoud van de weg; Het beoogde gebruik gevaar, hinder of overlast oplevert; Het beoogde gebruik de openbare ruimte verontreinigt; Het beoogde gebruik afbreuk doet aan het uiterlijk van de openbare ruimte.  Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken dan kunt u contact opnemen via gemeente@uithoorn.nl of telefoon 0297-513111.

  • Externe link: Briefadres aanvragen

    Heeft u geen woonadres? Of woont u tijdelijk in een instelling? Dan kunt u zich door uw gemeente laten inschrijven op een briefadres. Overheidsinstellingen, zoals UWV of de Belastingdienst, sturen uw post naar dit adres. U kunt het adres van bijvoorbeeld een kennis of familielid gebruiken als briefadres. De ontvanger moet ervoor zorgen dat de post bij u terechtkomt. U moet het gebruik van het briefadres aanvragen bij de gemeente. Kunt u niet zelf aan een briefadres komen? Dan helpt de gemeente u hierbij.

  • Externe link: Bezwaarschrift indienen

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij de gemeente.

  • Externe link: Zienswijze indienen

    Als u het niet eens bent met een plan of besluit van de gemeente, kunt u uw zienswijze indienen. U kunt uw zienswijze opsturen of mondeling doorgeven aan de gemeente.

  • Externe link: Adresonderzoek aanvragen

    Iedereen staat bij de gemeente ingeschreven op een adres. Dat kan een woon- of briefadres zijn. Als u twijfelt of adresgegevens wel kloppen, vraag dan een adresonderzoek aan bij de gemeente. Voor het aanvragen van een adresonderzoek moet u telefonisch een afspraak maken met de gemeente, 0297-513111.

  • Externe link: Paspoort of identiteitskaart aanvragen

    U vraagt een paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) persoonlijk aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Dat kan in Uithoorn uitsluitend op afspraak. Ook voor het afhalen van uw nieuwe reisdocument moet u een afspraak maken. 

  • Externe link: Inschrijven in Nederland voor studie of werk

    Gaat u in Nederland werken of studeren? Dan heeft u een burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit nummer krijgt u wanneer u zich inschrijft in de Basisregistratie Personen (BRP). Hoe u zich inschrijft, hangt af van hoelang u in Nederland blijft. Woont u langer dan 4 maanden (binnen een periode van 6 maanden) in Nederland? Schrijf u dan in als ingezetene in de gemeente waar u woont. U krijgt dan een BSN. Dit is uw persoonlijke nummer dat u gebruikt bij contact met de Nederlandse overheid. Woont u niet of korter dan 4 maanden (binnen een periode van 6 maanden) in Nederland? Schrijf u dan in als niet-ingezetene. Dit kan bij een aantal gemeenten in Nederland. U krijgt ook dan een BSN. Bent u werkgever en komt er een groep werknemers naar Nederland om bij u te werken? Dan kunt u voor de hele groep een afspraak maken. De werknemers moeten zelf langskomen op de afspraak. Informeer naar de voorwaarden bij 1 van de gemeenten waar niet-ingezetenen zich kunnen inschrijven. Woont u op de Nederlandse Antillen en vraagt u studiefinanciering aan bij DUO voor een opleiding in Nederland? Dan krijgt u een BSN wanneer DUO uw aanvraag heeft verwerkt. Zo kunt u al dingen regelen voordat u naar Nederland komt. U moet zich in Nederland nog wel inschrijven bij de gemeente waar u gaat wonen.

  • Externe link: Klacht indienen

    Dien een klacht in als u niet tevreden bent over de dienstverlening van de gemeente Uithoorn. Dat kunt u doen via DigiD of per post. Klacht over de gemeente indienen