Zoekresultaten 1 - 10 van 15 resultaten

  • Externe link: Afval brengen of laten ophalen

    Afval dat niet aan huis wordt opgehaald, kun je naar de milieustraat of een verzamelcontainer brengen. Vraag voor hiervoor een milieupas aan. Glas, textiel en oud papier kan zonder milieupas in de container, de rest niet. 

  • Externe link: Bladhekken

    Bladafval mag in de groene container, het aanbieden van deze container is gratis. Daarnaast staan op zo'n 150 plekken in de gemeente tot de week voor kerst 'bladhekken', waar u ook uw blad kwijt kunt.

  • Externe link: Warmtetransitie

    Hoe gaan de dorpen en wijken van de gemeente Tynaarlo energiezuinig worden en waar mogelijk van het aardgas af? Wanneer? En wat zijn mogelijke vervangers voor aardgas? Hoe kunnen we inwoners helpen bij deze zogeheten ‘energietransitie’? Dat zijn centrale vragen die de gemeente beantwoordt in de zogeheten Transitievisie Warmte (TVW). Via de Transitievisie Warmte informeert de gemeente Tynaarlo inwoners, bedrijven en organisaties over kansen voor verduurzaming. Speerpunt van de TVW is gericht op verduurzaming van woningen.

  • Externe link: Milieupas

    Ieder huishouden in onze gemeente heeft een milieupas nodig. Deze pas krijg je in de vorm van een “tag of druppel”. De milieupas heb je nodig om afval naar de milieustraat te brengen of in een ondergrondse restafvalcontainer of GFT-zuil te deponeren.

  • Externe link: Tijdelijk Noodfonds Energie

    In de week van 21 april 2025 gaat het Noodfonds Energie open. Dit fonds is er voor jouw huishouden als je inkomen laag is en je veel moet betalen voor energie. 

  • Externe link: Waterberging in De Onlanden

    De provincie Drenthe en Waterschap Noorderzijlvest hebben een belangrijke stap gezet in het vergroten van de capaciteit van de waterberging in natuurgebied De Onlanden.

  • Externe link: Regionale Energiestrategie Drenthe

    Je telefoon opladen, een douche nemen of het licht aandoen. De aardappels opzetten, de thermostaat wat hoger zetten. Het is allemaal zo vanzelfsprekend dat we er nauwelijks bij stil staan. Dat moet natuurlijk ook in de toekomst zo blijven, maar daarvoor moeten we wel investeren in schonere energie.

  • Externe link: Afvalinzameling

    Per 1 januari 2025 kunt u verpakkingsafval, zoals plastic, metaal en drankverpakkingen (pmd), samen met het restafval in de grijze container doen. De gemeente werkt samen met een nieuwe afvalinzamelaar, REMONDIS, om het inzamelen van afval gemakkelijker te maken. Op de afvalkalender staat wanneer de groene- of grijze container wordt geleegd. U vindt de afvalkalender op de website van Mijn Afvalwijzer.

  • Externe link: Rioolverstopping

    Loopt het afvalwater niet meer goed weg? Dan kan het zijn dat uw riool verstopt is. Als het riool op uw eigen grond is verstopt, dan moet u de verstopping zelf (laten) verhelpen. Een verstopping op grond van de gemeente wordt door ons verholpen.

  • Externe link: Textielinzameling

    Gebruikte kleding, schoenen en ander textiel kunt u inleveren in een textielcontainer. Ook versleten of gescheurde stoffen mogen in deze textielbak. Door textiel gescheiden in te zamelen, kunnen we dit hergebruiken of recyclen. Gooi uw oude textiel daarom niet bij het restafval in de grijze container. Zo zorgen we samen voor minder afval en een duurzamere gemeente.