Zoekresultaten 1 - 20 van 73 resultaten

  • Externe link: Gevonden of verloren voorwerpen

    Heeft u iets verloren of gevonden? Dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente. Als u een voorwerp heeft gevonden, bent u zelfs verplicht dit zo snel mogelijk te melden. Melding doen kan via verlorenofgevonden.nl. Alle gevonden voorwerpen publiceren wij op deze website. U kunt ook langskomen bij de balie van het gemeentehuis of uw melding telefonisch doorgeven.

  • Externe link: Aansprakelijk stellen gemeente

    Heeft u schade en vermoedt u dat de gemeente hieraan schuldig is? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. Wij kijken dan of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

  • Externe link: Sportaccommodatie huren

    Als sportvereniging, bedrijf of particulier kunt u een sporthal en/en gymlokaal huren. Dat kan voor een vast uur in de week, maar ook incidenteel. U vraagt de huur van een accommodatie online aan.

  • Externe link: Meteen melden

    Als er iets niet werkt of kapot is in uw straat of buurt, dan vinden wij het fijn als u dat aan ons meldt. Wij kunnen dan gelijk actie ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte lantaarnpaal. Ook als u ergens overlast van heeft, kunt u dat melden. Kleine gebreken en ernstige problemen lossen we snel op. Minder dringende zaken plannen we in.

  • Externe link: Hervestiging vanuit het buitenland

    Komt u uit het buitenland en wilt u opnieuw in Nederland gaan wonen? Dan moet u zich binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk laten inschrijven bij de gemeente. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Externe link: Tijdelijke ontheffing alcohol verkopen

    Wilt u tijdelijk alcohol verkopen, bijvoorbeeld tijdens een evenement of bijzondere gelegenheid? Dan heeft u een ontheffing nodig. U mag alleen bier, wijn en andere zwak-alcoholische drank verkopen.

  • Externe link: Omgevingsvergunning

    Wilt u verbouwen, slopen of bijvoorbeeld een boom kappen? Dan heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Dit kunt u opzoeken in de vergunningencheck. De vergunningencheck en -aanvraag doet u bij het Omgevingsloket van de Rijksoverheid.

  • Externe link: Melding psychische hulp

    Bij dringend psychische hulp

  • Externe link: Sloop melden

    Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Dan heeft u meestal geen vergunning nodig. Maar u moet dit vaak wel melden bij de gemeente. Ook als er bij de sloop asbest vrijkomt, moet u melding doen. Dat kan via het Omgevingsloket. Zorg ervoor dat uw melding minstens 4 weken voordat de werkzaamheden beginnen, bij ons binnen is.

  • Externe link: Bijzondere bijstand

    Heeft u bijzondere kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u misschien extra geld krijgen van de gemeente. Dit heet bijzondere bijstand.

  • Externe link: Regiotaxi

    Soms lukt het iemand niet om binnen de Noordoostpolder te reizen, ondanks het openbaar vervoer en/of de hulp van familie en vrienden. Dan kan een aanvullende voorziening van de gemeente nodig zijn. Als u in aanmerking wilt komen voor een pas voor de regiotaxi kunt u contact opnemen met het Sociaal Loket van de gemeente.

  • Externe link: Kavels en groenstroken

    In de gemeente Noordoostpolder zijn verschillende nieuwbouwkavels te koop. Hierop kunt u zelf een huis (laten) bouwen. Ook een groenstrook die grenst aan uw woning, tuin of land kunt u soms kopen of huren.

  • Externe link: Identiteitskaart

    Een identiteitskaart (ID-kaart) vraagt u persoonlijk aan in het gemeentehuis. U kunt hiervoor online een afspraak maken. Na 6 werkdagen kunt u uw ID-kaart afhalen. Een ID-kaart voor volwassenen is 10 jaar geldig. Een ID-kaart voor jongeren tot 18 jaar is 5 jaar geldig.

  • Externe link: Aangifte van overlijden

    Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden gemeld bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer dit. Maar u kunt dit ook zelf doen. Voor de aangifte heeft u de verklaring van overlijden nodig. Deze krijgt u van de arts die het overlijden heeft vastgesteld.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerplaats

    Bent u gehandicapt en kunt u uw auto niet dicht bij uw huis parkeren? Als u al een gehandicaptenparkeerkaart heeft, dan kunt u een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen.

  • Externe link: Gemeentebelastingen betalen

    U kunt uw aanslag onroerendezaakbelasting, rioolheffing en afvalstoffenheffing via automatische incasso in maximaal elf gelijke maandelijkse termijnen betalen. Betaalt u op een andere wijze, doe dit dan binnen 2 maanden.

  • Externe link: Milieumelding of -vergunning

    In de Omgevingswet staan de regels voor milieuvergunningen. In het Omgevingsloket vindt u veel informatie.

  • Externe link: Bouwen en verbouwen

    Wilt u bouwen, verbouwen, aanbouwen of slopen? Het kan zijn dat u hiervoor een omgevingsvergunning nodig heeft. Dit kunt u opzoeken in de vergunningcheck. De vergunningcheck en -aanvraag doet u bij het Omgevingsloket van de Rijksoverheid.

  • Externe link: Studietoeslag

    De studietoeslag is een inkomensondersteunende maatregel voor studenten en leerlingen, die door een structurele medische beperking niet kunnen bijverdienen naast de studie. Het is dan moeilijk om een bijbaan te hebben naast de studie of opleiding. Ook is de drempel om te lenen een stuk hoger dan voor studenten en leerlingen zonder arbeidshandicap, omdat de kans op een baan kleiner is. De studietoeslag is een extra steun in de rug en is niet bestemd voor bepaalde kosten. De studietoeslag is vrij besteedbaar.

  • Externe link: Alcoholvergunning

    Wilt u als ondernemer alcohol verkopen of schenken? Omdat u een kantine, café, restaurant, bedrijfsrestaurant of slijterij overneemt of begint? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. Ook als u uw horecazaak verplaatst of uw ondernemingsvorm verandert (bijvoorbeeld van een eenmanszaak in een BV) moet u een vergunning aanvragen.