Zoekresultaten 1 - 20 van 45 resultaten

  • Externe link: Toeristenbelasting

    Hoe meer toeristen er in een gemeente zijn, hoe meer kosten de gemeente maakt. Bijvoorbeeld om straten en parken schoon te maken en wegen te onderhouden. De gemeente gebruikt de inkomsten uit de toeristenbelasting om die extra kosten te betalen.

  • Externe link: Inburgeren

    In de gemeente Noordwijk verwelkomen we jaarlijks nieuwkomers. Dat is een bont gezelschap: van statushouders en Oekraïense ontheemden tot arbeidsmigranten. Ze beginnen in onze gemeente aan een nieuw leven. Statushouders hebben de plicht om in te burgeren. Dat betekent: de taal leren, met geld leren omgaan, de gebruiken leren kennen, een woning vinden, meedoen met de buurt, naar school gaan,…

  • Externe link: Nederlandse nationaliteit aanvragen via optie

    Wil je Nederlander worden? Dat kan op 2 manieren: via optie of naturalisatie. De snelste manier is via optie. Via optie is goedkoper en je hoeft niet verplicht in te burgeren. Voorwaarden Of je de optieprocedure mag doorlopen, hangt af van jouw persoonlijke omstandigheden. Kijk op ind.nl of je aan de voorwaarden voldoet. Kom je niet in aanmerking voor de…

  • Externe link: Bezoek uit het buitenland ontvangen, garantverklaring

    Wilt u personen een tijdelijk onderkomen geven? Maar zijn zij voor hun komst naar Nederland visumplichtig? Dan heeft u een garantverklaring of garantstelling nodig. Dit document heeft u ook nodig als u voor een vreemdeling met visumplicht wil staan.

  • Externe link: Garantstelling en logiesverstrekking

    U wilt iemand uit het buitenland uitnodigen die voor zijn reis naar Nederland een visum nodig heeft. Als deze persoon bij u mag logeren dan heeft die voor het krijgen van een visum een 'bewijs van garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking' nodig. Met het bewijs toont u aan dat u garant wilt staan voor alle kosten die uw gast(en) eventueel in…

  • Externe link: Bewijs van garantstelling/logiesverstrekking

    Voor een bezoek aan Nederland hebben sommige buitenlandse bezoekers een visum nodig. Om dit visum te krijgen is soms een garantverklaring vereist.

  • Externe link: Inburgeren

    Door in te burgeren, kunt u meedoen aan de Nederlandse samenleving.

  • Externe link: Bewijs van garantstelling

    Vreemdelingen die voor een kort verblijf naar Nederland willen reizen hebben, afhankelijk van hun nationaliteit, een visum nodig. Een kort verblijf is maximaal drie maanden. Een visum is één van de voorwaarden voor het verkrijgen van toegang tot Nederland. Een visum is een sticker in uw reisdocument (bijvoorbeeld een paspoort). Een visum geeft aan dat er geen bezwaar bestaat tegen uw binnenkomst voor een kort verblijf. Het visum is maximaal drie maanden geldig. U vraagt het visum aan bij de Nederlandse ambassade, of bij het consulaat in uw land. Als u een visum kort verblijf aanvraagt, hebt u een aantal documenten nodig. U moet deze documenten bij het indienen van de aanvraag laten zien. Voor een aantal documenten moet u de handtekening bij een Nederlandse gemeente laten legaliseren. Dit kunt u laten doen bij iedere willekeurige gemeente in Nederland. Maak hiervoor een afspraak. Afspraak maken legaliseren handtekening   Om welke documenten gaat het? Bewijsstukken ter onderbouwing van uw reisbestemming: Dat kan bijvoorbeeld een bewijs van verblijf bij familie of vrienden zijn. Gebruik hiervoor altijd het formulier ‘Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking’. Let op! De handtekening(en) op het formulier moet u laten legaliseren bij de gemeente. Een garantverklaring. Dit is een verklaring dat een familielid of een andere relatie garant staat voor uw verblijf in Nederland. Deze is alleen nodig als u niet over voldoende vermogen beschikt. De uitnodigende partij (referent in Nederland) of een derde moet in dat geval een garantverklaring invullen en ondertekenen. Gebruik hiervoor altijd het formulier ‘Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking’. Het formulier garantverklaring kunt u, naast het uitnodigen van gasten, ook gebruiken als garantverklaring voor deze gasten. In dat geval moet ook uw partner zijn/haar handtekening zetten op het formulier. Let op! De handtekening(en) op het formulier moet u laten legaliseren bij de gemeente. Moet de betrokkene persoonlijk aanwezig zijn? Voor het legaliseren van de handtekening moet betrokkene persoonlijk aanwezig zijn. Meenemen een geldig identiteitsbewijs waarop de handtekening staat; het document waarop u de handtekening wilt plaatsen. geld; U betaalt bij de aanvraag, bij voorkeur met pinpas. Kosten De kosten voor het legaliseren van een handtekening bedragen € 11,30. Deze kosten rekenen wij per formulier en niet per handtekening. Vragen Voor vragen over de verstrekking van een visum kunt u terecht bij de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND). Of bij de Nederlandse ambassade of consulaat in uw land. De IND is bereikbaar via www.ind.nl. Of telefonisch: 088 - 043 04 30, op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur. Vanuit het buitenland belt u +31 88 043 04 30.

  • Externe link: Acquiring Dutch citizenship (naturalisation)

    As a non-Dutch person you can acquire Dutch citizenship in 2 different ways: 1. obtaining Dutch nationality by option, 2. obtaining Dutch nationality by naturalisation.

  • Externe link: Nederlander worden door naturalisatie

    Als u Nederlander wilt worden door naturalisatie, kunt u dit aanvragen bij de gemeente.

  • Externe link: Nederlander worden door optie

    Niet-Nederlanders kunnen Nederlander worden door optie. Hierbij gelden voorwaarden die te vinden zijn op de website van de IND.

  • Externe link: Het ELIP-traject

    Ben je statushouder en val je onder de Wet inburgering 2013? Dan heb je drie jaar de tijd de tijd om te slagen voor je inburgering  Als je dit niet op tijd doet, kun je een boete krijgen. Ook moet je de lening van maximaal €10.000 aan DUO terugbetalen. De gemeente Zaanstad helpt statushouders die niet op tijd klaar zijn…

  • Externe link: Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking

    Voor een bezoek aan Nederland hebben sommige buitenlandse bezoekers een visum nodig. Om dit visum te krijgen is soms een garantverklaring vereist.

  • Externe link: Verhuizen binnen Nederland

    Momenteel geen abstract beschikbaar

  • Externe link: Garantstelling visum kort verblijf

    Komt iemand uit het buitenland logeren en heeft deze persoon een visum voor Nederland nodig? Dan hebt u een garantstelling of logiesverstrekking nodig met een gelegaliseerde handtekening.

  • Externe link: Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking

    Voor een bezoek aan Nederland hebben sommige buitenlandse bezoekers een visum nodig. Om dit visum te krijgen is soms een garantverklaring vereist.

  • Externe link: Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking

    Voor een bezoek aan Nederland hebben sommige buitenlandse bezoekers een visum nodig. Om dit visum te krijgen is soms een garantverklaring vereist.

  • Externe link: Nederlander worden door naturalisatie

    Je kunt onder voorwaarden Nederlander worden door naturalisatie, dat betekent dat je de Nederlandse nationaliteit krijgt.

  • Externe link: Garantverklaring

    U kunt financieel garant staan voor iemand die uit het buitenland komt voor een kort verblijf van maximaal 90 dagen.

  • Externe link: Bewijs van garantstelling en/of logiesverstrekking

    Voor een bezoek aan Nederland hebben sommige buitenlandse bezoekers een visum nodig. Hiervoor is in een aantal gevallen een garantverklaring vereist.