Zoekresultaten 1 - 19 van 19 resultaten

  • Externe link: Taxatieverslag opvragen

    Een taxatieverslag kan je opvragen om te beoordelen of de WOZ-waarde van jouw woning klopt. Of van jouw niet-woning, zoals een kantoor, winkel enzovoort. Met je DigiD via mijn.overheid.nl Heb je jezelf aangemeld op de Berichtenbox van MijnOverheid? Dan kan je daar het taxatieverslag van jouw woning bekijken. Klik op onderstaande knop. Online een taxatieverslag bekijken via mijn.overheid.nl (DigiD) Voordelen…

  • Externe link: Precariobelasting

    ls je voorwerpen op, onder of boven openbare gemeentegrond hebt, betaal je precariobelasting. Dat geldt ook als iemand anders voor jou die voorwerpen heeft geplaatst. Als de gemeente voor het hebben van de voorwerpen een vergunning heeft verleend, dan ontvangt de vergunninghouder de aanslag. Voorbeelden van voorwerpen zijn terrassen, ligplaatsen en uitstallingen. Voorwerpen Voor welke voorwerpen je precariobelasting betaalt, verschilt…

  • Externe link: Waardering Onroerende Zaken (WOZ)

    De WOZ-waarde is de basis voor de aanslagen onroerende-zaakbelastingen (OZB) van de gemeente. En is ook de basis voor de aanslag eigenwoningforfait van de Rijksoverheid en de aanslag watersysteemheffing van het Waterschap. WOZ-waardebepaling Om de WOZ-waarde van woningen te bepalen, gebruikt de gemeente verkoopprijzen van woningen die rond de waardepeildatum zijn verkocht. Om de WOZ-waarde van niet-woningen te bepalen, gebruikt…

  • Externe link: Bezwaarschrift indienen

    Ben je het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kan je een bezwaarschrift indienen bij de gemeente. Voor het indienen van een zienswijze, een klacht of een bezwaar gemeentelijke belastingen, geldt een andere procedure. Online bezwaarschrift indienen als natuurlijk persoon (DigiD)     Online bezwaarschrift indienen als organisatie (eHerkenning) Waartegen kan ik bezwaar maken? Je kan bezwaar maken omdat bijvoorbeeld jouw…

  • Externe link: Kopie aanslag gemeentelijke belastingen opvragen

    Voor het doen van je aangifte inkomstenbelasting heb je de WOZ-waarde van jouw woning nodig. Hiervoor hoef je geen kopie aanslag aan te vragen. De WOZ-waarde die je nodig hebt, kun je vinden door jouw adres in te vullen op WOZ-waardeloket. Als je aangifte doet voor het jaar 2024, heb je de WOZ-waarde nodig met peildatum 1 januari 2023. Heb…

  • Externe link: Belasting betalen

    Het aanslagbedrag kan je op verschillende manieren betalen. Betalen via automatische incasso Via automatische incasso betaal je maandelijks in maximaal 7 termijnen. Belastingen Bollenstreek schrijft het 1e termijnbedrag  2 maanden na dagtekening van de aanslag af. Het gaat om een doorlopende machtiging. Heb je eenmaal een machtiging voor automatische incasso afgegeven? Dan hoef je voor de volgende jaren niet opnieuw…

  • Externe link: De aanslag betalen veelgestelde vragen

    Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de aanslag betalen. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail met jouw vraag of bel met ons. Op de pagina Contact vind je de contactinformatie. Ik heb een aanslag ontvangen waarop staat dat ik het bedrag binnen 2 maanden moet betalen. Kan ik deze aanslag…

  • Externe link: Onroerende-zaakbelastingen (OZB)

    Onroerende zaken bestaan uit woningen en niet-woningen. Niet-woningen zijn bijvoorbeeld bedrijfs- en kantoorpanden, loodsen, garages, stukken grond en dergelijke. Ben jij eigenaar van een woning of niet-woning? Of gebruiker van een niet-woning? Dan betaal je OZB. Gebruikers van woningen betalen geen OZB. Hoogte aanslag De hoogte van de aanslag OZB hangt af van de WOZ-waarde van de onroerende zaak en…

  • Externe link: Herinnering, aanmaning en dwangbevel veelgestelde vragen

    Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over een herinnering, aanmaning of dwangbevel. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail sturen met jouw vraag of bel met ons. Op de pagina Contact vind je de contactinformatie. Waarom heb ik een herinnering ontvangen? Wanneer de uiterste betaaltermijn van een aanslag is verstreken en je…

  • Externe link: Marktgelden

    Als je een standplaats op het marktterrein inneemt of krijgt toegewezen, betaal je marktgelden. Je ontvangt een nota waarop het bedrag, de betaaltermijn en de betaalwijze staan. Heffing De manier van heffen verschilt per gemeente. Gemeente Lisse Gemeente Lisse heft een bedrag per strekkende meter frontbreedte van de standplaats. En afhankelijk van het soort plaats per dag of kalenderkwartaal. Een…

  • Externe link: Rioolheffing

    Met de opbrengst rioolheffing betaalt de gemeente de kosten voor inzameling, verwerking, transport en zuivering van afvalwater. Ook dekt de rioolheffing de kosten voor het beheer van hemel- en grondwater. De verordening rioolheffing van jouw gemeente vind je onder ‘Wetten’. Gemeente Lisse In de gemeente Lisse betaalt de gebruiker van een perceel rioolheffing. De heffing bestaat uit 1 vast bedrag.…

  • Externe link: Jouw aanslag veelgestelde vragen

    Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over jouw aanslag. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail met jouw vraag of bel met ons. Op de pagina Contact vind je de contactinformatie. Waarom krijg ik een belastingaanslag van Belastingen Bollenstreek? Omdat je woont, een onroerende zaak hebt of een bedrijfspand gebruikt in de…

  • Externe link: Waardering onroerende zaken (WOZ) veelgestelde vragen

    Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over de WOZ. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail met jouw vraag of bel met ons. Op de pagina Contact vind je de contactinformatie. Wat is de waardepeildatum? Ieder jaar waardeert de gemeente alle onroerende zaken binnen de gemeente opnieuw naar het prijsniveau op een…

  • Externe link: Roerende-zaakbelastingen (RZB)

    Ben je eigenaar van een roerende woon- of bedrijfsruimte? Of gebruiker van een roerende bedrijfsruimte? Dan betaal je RZB. Gebruikers van roerende woonruimten betalen geen RZB. Hoogte aanslag De hoogte van de RZB-aanslag is afhankelijk van de vastgestelde waarde van de roerende zaak en de gemeentelijke tarieven. Voor het belastingjaar 2025 geldt de waarde van de roerende zaak naar het…

  • Externe link: Toeristenbelasting

    De gemeente heft toeristenbelasting, omdat toeristen of andere bezoekers van buiten de gemeente tijdens hun verblijf profiteren van de lokale voorzieningen. De gemeenten Lisse en Noordwijk heffen toeristenbelasting. De gemeente Teylingen niet. De verordeningen toeristenbelasting van de gemeenten Lisse en Noordwijk vind je onder ‘Wetten’. Overnachtingen aanbieden Bied jij een plek aan waar gasten tegen betaling kunnen overnachten? Zoals een…

  • Externe link: Parkeervergunning of toegangsontheffing aanvragen als inwoner of bedrijf

    Om de parkeerdruk te reguleren zijn er in de gemeente Noordwijk parkeerregels. Zoals betaald parkeren en blauwe zones. Inwoners en bedrijven kunnen in bepaalde gevallen een parkeervergunning of ontheffing aanvragen. Dit biedt inwoners van gebieden met parkeerregimes de mogelijkheid om te parkeren in de omgeving. Tegen een lager tarief of met een andere parkeerduur. Dit hangt af van jouw woonlocatie.…

  • Externe link: Teruggave van belastingen bij verhuizing

    Ga je in een andere gemeente wonen? Dan kan je recht hebben op teruggave van afvalstoffenheffing, rioolheffing en hondenbelasting. Voor de overgebleven hele maanden die je niet meer in de gemeente woont. De teruggave gebeurt automatisch voor de overgebleven hele maanden vanaf het moment van inschrijving in de nieuwe gemeente. Je hoeft je dus alleen in te schrijven in de…

  • Externe link: Afvalstoffenheffing

    Je betaalt afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van het afval. Ieder huishouden is verplicht om afvalstoffenheffing te betalen, ook als je het afval nooit meegeeft. De verordening afvalstoffenheffing van jouw gemeente vind je onder ‘Wetten’. Verhuizing of verandering in aantal personen Verhuis je naar een andere gemeente? Dan betaal je alleen voor de maanden dat je in de gemeente…

  • Externe link: BIZ (Bedrijven Investeringszone)

    Een BI-zone is een afgebakend gebied. Waarbinnen ondernemers en/of de eigenaren van onroerende niet-woningen samen investeren in de kwaliteit van hun bedrijfsomgeving. Zoals een winkelstraat of een bedrijventerrein. Onroerende niet-woningen zijn bijvoorbeeld winkel- of kantoorpanden, horecapanden, opslagruimten bedrijfshallen en stukken grond. De  gemeente keert per BI-zone jaarlijks de opbrengst van de BIZ-bijdragen in de vorm van een subsidie uit aan…