Zoekresultaten 1 - 20 van 40 resultaten

  • Externe link: Inzameling van huishoudelijk afval

    In welk container hoort welk afval

  • Externe link: Tijdelijke huisvesting statushouders op Park Den Alerdinck

    De gemeente Raalte huurt Park Den Alerdinck vanaf begin 2024 voor de huisvesting van statushouders. Zij krijgen hier tijdelijk onderdak totdat er een woning in de gemeente Raalte beschikbaar is. De gemeente huurt de locatie voor drie jaar. Het gaat om 59 kamers in de gebouwen het Jachthuis en de Schaapskooi. De eerste statushouders arriveren begin februari.

  • Externe link: Onroerendezaakbelasting

    Als eigenaar van een woning, bedrijfspand of grond betaal je onroerendezaakbelastingen voor het eigendom. Gebruik je een bedrijfspand? Dan betaal je onroerendezaakbelastingen voor het gebruik.

  • Externe link: Klacht over de gemeente

    Het kan zijn dat je ontevreden bent over de manier waarop je door een medewerker van de gemeente bent behandeld. Je kunt dan een klacht indienen. Een klacht gaat over gedrag van een ambtenaar of bestuurder van de gemeente. Ook geef je precies aan wat er gebeurd is.

  • Externe link: Vooroverleg

    Let op - de behandeltijd van nieuwe vooroverleggen is op dit moment langer dan gebruikelijk. 
    Er zijn op dit moment veel aanvragen en vooroverleggen in behandeling. Hierdoor kan het een aantal weken duren voordat we nieuwe vooroverleggen aannemen. Deze wachttijd geldt ook voor nieuwe aanvragen voor een omgevingsvergunning (ver)bouwen en slopen. Deze wachttijd duurt aan de zomer, ondertussen werken we er hard aan om de wachttijd te verkorten. 

    Heb je een vraag? Neem dan contact op via 0572 347 799

    Heb je bouw- of verbouwplannen en weet je niet zeker of dit past binnen het Omgevingsplan? Dan kun je een vooroverleg aanvragen. Het vooroverleg wordt ook wel voorfase, je idee verkennen of conceptverzoek genoemd. Na het vooroverleg heb je een indicatie of jouw plan haalbaar is en of je plan meldingsplichtig of vergunningsplichtig is. Twijfel je of een vooroverleg nodig is? Neem dan contact op met het Omgevingsloket via (0572) 34 77 99 of via omgevingsloket@raalte.nl.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerkaart

    Als je gehandicapt bent kun je in aanmerking komen voor een parkeerkaart, ook wel invalidenparkeerkaart genoemd. Met deze kaart mag je parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en in de meeste Europese landen.

  • Externe link: Afval inleveren

    Bij het milieustation kun je onder andere terecht met grofvuil, tuinafval, koelkasten, televisies, huishoudelijke apparaten, chemisch afval en asbest.

  • Externe link: Beroepschrift

    De gemeente beslist over jouw bezwaar tegen een gemeentelijk besluit. Als je het niet eens bent met de beslissing van de gemeente over jouw bezwaar, dan kun je in beroep gaan.

  • Externe link: Bezwaarschrift

    Soms neemt de gemeente een beslissing waar je het niet mee eens bent. Je kunt dan bezwaar maken.

  • Externe link: Echtscheiding of beëindiging partnerschap melden

    Ga je scheiden of is je partnerschap beëindigd? Vraag via een advocaat de echtscheiding aan bij de rechtbank. De uitspraak van de rechtbank stuur je binnen 6 maanden naar de gemeente waar je huwelijk of partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat dit voor je.

  • Externe link: Omgevingsvergunning (ver)bouwen of slopen

    Als je gaat (ver)bouwen of slopen heb je meestal een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning geeft je toestemming op het gebied van wonen, ruimte, milieu en natuur. Bijvoorbeeld als je je huis wilt verbouwen of een grote boom wilt kappen.

  • Externe link: Planschade, schadevergoeding

    De gemeente kan een bestemmingsplan wijzigen of een omgevingsvergunning afgeven waardoor je schade lijdt.

  • Externe link: Achternaam kind kiezen

    Als ouders mag je zelf kiezen welke achternaam jullie 1e kind krijgt. Je kiest de achternaam vóór de geboorte of bij de aangifte van de geboorte.

  • Externe link: Afvalstoffenheffing

    Voor de inzameling van huishoudelijk afval betaal je afvalstoffenheffing. Deze bestaat uit een vast deel en een variabel deel. Het variabele deel wordt bepaald door het aantal keren dat je de grijze container aan de weg zet of restafval in de ondergrondse container doet. Hierdoor heb je zelf invloed op de hoogte van de afvalstoffenheffing. De gemeente gebruikt de opbrengst van de afvalstoffenheffing voor het ophalen en verwerken van het afval. Elk huishouden dat aan de ophaalroute ligt, betaalt afvalstoffenheffing. Dit geldt ook als je nooit afval meegeeft.

  • Externe link: Aanvragen ontheffing paasvuur

    Het verbranden van snoeihout is verboden. Wil je toch een vuur aansteken, dan kan dat alleen op 1e en 2e Paasdag. Je moet hiervoor een ontheffing aanvragen.

  • Externe link: Rijbewijs online verlengen

    Wil je je rijbewijs verlengen, een categorie laten toevoegen of een her-afgifte na opheffing ongeldigverklaring aanvragen? Dat kan bij ook bij de RDW online.

  • Externe link: Gehandicaptenparkeerplaats

    Als je gehandicapt bent, kun je een parkeerplaats aanvragen vlakbij je huis.

  • Externe link: Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk

    Als je een geregistreerd partnerschap hebt, kun je dit omzetten in een huwelijk.

  • Externe link: Vergoeding Kinderopvang

    Is jouw inkomen minder dan 110% van de bijstandsnorm? Of hebben jij en/of je partner door lichamelijke, psychische of sociale problemen kinderopvang voor je kind(eren) nodig? Dan kun je een vergoeding voor de kinderopvangkosten aanvragen. Denk hierbij aan de kosten voor een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang of een gastouder.

  • Externe link: WOZ waarde

    De WOZ-waarde voor het belastingjaar 2025 is de waarde van je woning als deze zou worden verkocht op 1 januari 2024. De WOZ-waarde wordt gebruikt als basis voor de aanslag onroerendezaakbelastingen. De waarde wordt ook gebruikt door de belastingdienst en het waterschap.