Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaten 1 - 4 van 4 resultaten
- Externe link: Jeugdwetvervoer
Jeugdvervoer is bedoeld wanneer u als ouder of verzorger uw kind niet zelf kunt vervoeren naar een zorginstelling. Bijvoorbeeld vanwege een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Zo is er speciaal taxivervoer voor kinderen en jongeren die alleen in een rolstoel vervoerd kunnen worden. Het CJG beoordeeld of er zorg en eventueel vervoer nodig is. Zij vragen dit aan bij de gemeente. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan kunt u de kosten declareren door het onderstaande formulier in te vullen. Na het ontvangen van een jeugdhulpbeschikking vanuit de gemeente met daarin een kilometer- OV vergoeding kunt u via onderstaande link een declaratie indienen. Declaratie jeugdwetvervoer Hiervoor heeft u DigiD nodig. Jeugdwetvervoer is een financiële vergoeding of aangepast vervoer (taxi- of busvervoer).
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2025-04-10
- Onderwijs en wetenschap
- Externe link: Bekostiging Leerlingenvervoer aanvragen
Alle kinderen hebben recht op onderwijs. Als ouder(s) of verzorger(s) moet u zelf zorgen dat uw kinderen elke dag naar school kunnen. Meestal is dit geen probleem. Voor sommige kinderen is naar school gaan lastiger. Bijvoorbeeld omdat ze een beperking hebben of door een grote afstand tussen huis en de school. Deze kinderen komen mogelijk in aanmerking voor leerlingenvervoer van de gemeente. U kunt leerlingenvervoer eenvoudig online aanvragen met uw eigen DigiD. Voor meerderjarige leerlingen kan dit eventueel met hun eigen DigiD. Voordat u een aanvraag indient, raden wij u aan om de onderstaande informatie goed door te nemen. Bekostiging leerlingenvervoer aanvragen Declaratie bekostiging leerlingenvervoer Wist u dat leerlingenvervoer meer is dan alleen taxivervoer? We kijken eerst wat uw kind bij het reizen naar school zelf of onder begeleiding kan. Maar ook wat u kunt betekenen in het brengen en halen van uw kind van en naar school. Op basis hiervan bepalen wij de vorm van leerlingenvervoer. Dit kan bijvoorbeeld een financiële vergoeding zijn. Een andere mogelijkheid is dat de gemeente het vervoer voor uw kind (voor een deel) regelt. Wij vinden het belangrijk om de zelfredzaamheid te bevorderen. Ook van kinderen met een beperking. Bijvoorbeeld door te leren fietsen of te reizen met het openbaar vervoer. Van u verwachten wij ook dat u een rol speelt bij de begeleiding van uw kind van en naar school. Wie komt in aanmerking voor leerlingenvervoer? Leerlingen in het speciaal onderwijs (SO) Leerlingen van een speciale school voor basisonderwijs (SBO) Leerlingen die niet zelfstandig kunnen reizen door hun beperking en naar het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) gaan Leerlingen die door hun beperking niet zelfstandig of onder begeleiding kunnen reizen en naar het reguliere basis- of voortgezet onderwijs gaan Leerlingen die een gewone basisschool bezoeken met een bijzondere richting (vanuit geloofs- of levensovertuiging) en die daarvoor verder moeten reizen
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2025-04-10
- Onderwijs en wetenschap
- Externe link: Vrijstelling van leerplicht aanvragen
De gemeente mag voor uw kind vrijstelling van de leerplicht geven. Dit betekent dat het niet naar school hoeft. Dit kan bijvoorbeeld als uw kind door psychische of lichamelijk klachten geen onderwijs kan volgen. Of als uw kind naar een buitenlandse school gaat. Zit uw kind tegen het einde van de leerplichtige periode en heeft hij of zij moeite op school? Misschien kan uw kind in dat jaar een afwijkend programma volgen. Dit is de vervangende leerplicht. Het programma van de vervangende leerplicht bestaat uit algemeen vormend onderwijs en beroepsgericht onderwijs. Daarnaast bevat het praktijktijd. Dit is licht werk. Als uw kind dit traject ingaat, schrijft u het in bij een instelling waar het dit aangepaste onderwijs kan volgen.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2025-04-10
- Onderwijs en wetenschap
- Externe link: Schoolkosten, bijdrage
Op de basisschool en het voortgezet onderwijs zijn schoolboeken en leermiddelen gratis. Op een voltijdsopleiding in het mbo, vavo of particulier voortgezet onderwijs is dat niet zo. Zit uw kind op een van deze scholen? Is uw kind jonger dan 18 jaar? Vraag dan bij de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) een tegemoetkoming in de schoolkosten aan. Moet u ook lesgeld of cursusgeld betalen voor uw kind? Vanaf het schooljaar 2015-2016 verdwijnt de tegemoetkoming voor les- of cursusgeld. In plaats daarvan wordt het kindgebonden budget hoger. Op de website over toeslagen van de Belastingdienst kunt u lezen hoeveel kindgebonden budget u kunt krijgen.
- Bron: Elburg (Gemeente)
- 2025-04-10
- Onderwijs en wetenschap
- 1