Zoekresultaten 1 - 12 van 12 resultaten

  • Externe link: Bedrijfsafvalinzameling

    De gemeente haalt alleen het huishoudelijk afval van particulieren op. Bedrijven en instellingen moeten zelf hun afvalverwerking regelen. Er zijn inzamelbedrijven die bedrijfsafval op kunnen halen. Hiervoor neemt u zelf contact op met een inzamelbedrijf.

  • Externe link: Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken

    De gemeente zamelt plastic, blik en drinkpakken in. Dit kunt u allemaal kwijt in de PBD-container. U vindt de PBD-containers bij het milieuperron en het milieupark. De gemeente zorgt ervoor dat plastic, blik en drinkpakken gescheiden worden.

  • Externe link: Kleding, textiel en schoenen

    Oude kleding en/of schoenen kunt u naar een milieupark of kringloopwinkel brengen. Als uw stichting oude kleding en schoenen wilt ophalen voor hergebruik, een goed doel of handel, dan vraagt u om toestemming.

  • Externe link: Klein chemisch afval

    De gemeente zamelt klein chemisch afval (KCA) apart in. Denk aan lege batterijen, accu's, olieproducten of verfpotten. Dit doet de gemeente omdat het milieuproblemen veroorzaakt als het in de afvalverbranding terecht komt.

  • Externe link: Spandoek plaatsen

    Zonder toestemming mag u geen spandoek met gevoelens of gedachten langs de weg of over de weg hangen. Als u toch een spandoek met reclame wilt ophangen, vraagt u hier een vergunning voor aan.

  • Externe link: Obstakel op de openbare weg plaatsen, toestemming

    Een bouwkeet of grote container kunnen heel handig zijn bij een verbouwing. Maar u mag niet zomaar een groot voorwerp langs de kant van de weg of op de stoep (laten) plaatsen. Anderen kunnen er immers last van hebben. U heeft daarom toestemming nodig van de gemeente om het obstakel te plaatsen.

  • Externe link: Riool aansluiting en verstopt riool

    Heeft u last van een verstopt riool? Dan moet u zelf een loodgieter of ontstoppingsbedrijf bellen. Als vastgesteld wordt dat de verstopping buiten u erf zit, dan kunt u dit melden bij de gemeente. Wij zorgen dan voor ontstopping.

  • Externe link: Verwijzingsborden plaatsen

    Verwijzingsborden geven de route aan wandel- of fietsevenement. U mag deze borden niet plaatsen zonder toestemming van de gemeente. Hiervoor moet u een tijdelijke ontheffing aanvragen

  • Externe link: Uitstalling exploiteren

    Bij hun winkel mogen ondernemers een uitstalling plaatsen. Afhankelijk van de locatie van uw winkel mag u zonder vergunning een uitstalling plaatsen. Er zijn in Maastricht 3 verschillende gebieden, met elk andere regels voor het plaatsen van een uitstalling.

  • Externe link: Oud papier en karton

    Oud papier en karton kunnen prima worden hergebruikt. Oud papier en karton wordt 1 keer per maand huis-aan-huis opgehaald. Op de afvalkalender ziet u wanneer dat is. U kunt oud papier en karton ook zelf inleveren bij een milieuperron of milieupark.

  • Externe link: Grofvuil

    Grofvuil is afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past. bijvoorbeeld een kast, bank of stoel. U kunt uw grofvuil met uw afvalpas naar het milieupark brengen of door ons laten ophalen.

  • Externe link: Bodeminformatie

    U kunt bij de gemeente informatie opvragen over de kwaliteit van de bodem. Niet van alle adressen en percelen zijn bodemgegevens bekend. Maar dit betekent niet dat de grond schoon is. Vooral in het centrum van Maastricht, de Beatrixhaven, Belvédère en de voormalige overloopgebieden van de Maas en Jeker moet u rekening houden met bodemverontreiniging.