Zoekresultaten 1 - 50 van 1578 resultaten

  • Externe link: Groslijsten

    De gemeente Tubbergen gaat werken met groslijsten, hier kunt u lezen wat dit inhoudt en hoe het werkt.

  • Externe link: Rijksmonument

    Het in stand houden van Rijksmonumenten is belangrijk voor het behouden van ons cultureel erfgoed. Bent u eigenaar van een Rijksmonument? Dan zijn er verschillende mogelijkheden voor financiële ondersteuning en subsidies. Kijk op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. U kunt daar ook de financieringscheck doen. Vanuit de gemeente wordt er geen financiële ondersteuning en/of subsidie verstrekt voor restauratie- en herstelwerkzaamheden aan Rijksmonumenten.  In het Erfgoedregister kunt u zien of uw pand een Rijksmonument of Gemeentelijk monument is.  Informatie over alle financiële regelingen voor rijksmonumenten kunt u vinden op de volgende websites: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Restauratiefonds-hypotheek bij het Nationaal Restauratiefonds Cultuurfonds-hypotheek bij het Nationaal Restauratiefonds Monumenten-hypotheek bij het Nationaal Restauratiefonds Belastingdienst Gecombineerde lening voor energiebesparend restaureren bij het Nationaal Restauratiefonds  

  • Externe link: Aanschrijving door de gemeente

    De gemeente ziet erop toe dat iedereen regels naleeft. Dit kan zijn bij bouwen/verbouwen of gedrag in de woonomgeving.

  • Externe link: Verantwoording afleggen

    Bij een verkregen subsidie boven de € 5000 moet u verantwoording afleggen.

  • Externe link: Gedenkteken of grafbedekking plaatsen

    Momenteel geen abstract beschikbaar

  • Externe link: Wegwerkzaamheden

    Overzichtspagina met afsluitingen en omleidingen in verband met wegwerkzaamheden.

  • Externe link: Straatverlichting

    Een kapotte lamp in uw straat kunt u doorgeven via een melding openbare ruimte. Geef daarbij het nummer op dat op de lantaarnpaal staat. De gemeente vervangt de kapotte lamp binnen 10 werkdagen. Melding maken bij gemeente Straatverlichting werkt niet door graafwerkzaamheden Zijn er veel graafwerkzaamheden...

  • Externe link: Lost items

    If you have lost an item you can report this online at verlorenofgevonden.nl (lost and found) or you can report this to the council, at the information desk.

  • Externe link: Petitie indienen

    Wilt u een onderwerp onder de aandacht van de gemeente brengen? Dien een petitie in bij de gemeente.

  • Externe link: Boomwallen en houtsingels onderhouden en verbranden takken

    Wilt u boomwallen en/of houtsingels kappen? Dan bent u verplicht om dit te melden bij de gemeente.

  • Externe link: Graven in de openbare ruimte

    Als u wilt graven in de openbare ruimte moet u altijd toestemming vragen aan de gemeente. U vraagt hiervoor een vergunning of instemmingsbesluit aan. In sommige gevallen is het voldoende alleen een melding te doen.

  • Externe link: Bijdrage maatschappelijke activiteiten aanvragen

    De regeling bijdrage maatschappelijke activiteiten (RBMA) vergoedt kosten voor een activiteit, lidmaatschap of abonnement voor mensen met een laag inkomen. Er is een basis vergoeding en een extra vergoeding.

  • Externe link: Ondersteuningsverklaring

    Een ondersteuningsverklaring is een verklaring waarmee u een kandidatenlijst ondersteunt van een politieke partij/groepering. Dit kan alleen als u kiesgerechtigd bent in onze gemeente.

  • Externe link: Wetten en lokale regels

    Wetten en lokale regels

  • Externe link: Melding lantaarnpaal

    Wanneer u een kapotte lantaarnpaal ziet (het licht brandt niet of de paal staat scheef), dan kunt u daar een melding van maken. U kunt ook een melding maken als u last heeft van het licht.

  • Externe link: Melden plaatsen van objecten op de openbare weg

    Het is niet toegestaan om zonder toestemming objecten zoals containers, bouwketen of steigers op de openbare weg, stoep of in het openbaar groen te plaatsen.

  • Externe link: Gedenktekens, grafbeplanting en onderhoud graven

    Bij het graf kunt u een gedenkteken plaatsen. Hiervoor heeft u een plaatsingsvergunning nodig. Meestal regelt uw steenhouwer deze vergunning. Zo niet, dan moet u zelf de vergunning bij ons aanvragen. U kunt op het graf ook planten en/of andere natuurlijke materialen aanbrengen.

  • Externe link: Koninklijke onderscheiding

    Kent u iemand uit de gemeente Laren die een Koninklijke onderscheiding (lintje) verdient? U kunt hem of haar voordragen via de gemeente waar de kandidaat woont. Wij raden u aan eerst contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer 14 035 of stuur een e-mail naar onderscheidingen@laren.nl.   Wanneer aanvragen Een aanvraag voor een onderscheiding voor Lintjesregen 2025, moet uiterlijk op 15 juni 2024 zijn ingediend.  Uitreiking Een Koninklijke onderscheiding kan op 2 momenten worden uitgereikt: Tijdens de Algemene Gelegenheid. Dat noemen we ook wel Lintjesregen en is de dag voor Koningsdag. Uw voorstel moet u uiterlijk 15 juni van het vóórgaande jaar indienen  Op een door u gewenste datum. Uw voorstel moet 6 maanden voor de gewenste uitreikingsdatum zijn ingediend Aanvragen gaat als volgt Stap 1: Verzamel alle informatie die nodig is. Kijk daarvoor op lintjes.nl. U leest daar ook meer over het toekennen van een lintje  Stap 2: Vul het digitale voorstelformulier in  Stap 3: Dien het verzoek in bij de gemeente  Wat gebeurt er met uw aanvraag  De burgemeester brengt advies uit op uw aanvraag en stuurt deze naar de Commissaris van de Koning  De Commissaris van de Koning brengt advies uit en stuurt deze door naar Kapittel voor de Civiele Orden  Kapittel voor de Civiele Orden brengt advies uit  Voordracht en ontwerp-Koninklijk besluit door de minister die daar over gaat Ondertekening Koninklijk besluit door Zijne Majesteit de Koning  Uitreiking Overzicht koninklijke onderscheidingen Bent u benieuwd welke inwoners van de gemeente Laren een koninklijke onderscheiding (lintje) hebben ontvangen? Dat vindt u in dit overzicht. 

  • Externe link: Groenonderhoud

    Onderhoud van de openbare ruimte is een taak van de gemeente. Het openbaar groen in de gemeente bestaat onder andere uit vaste planten, hagen, struiken en bosplantsoen. Op deze pagina leest u hoe de gemeente openbaar groen onderhoud.

  • Externe link: Publicaties, bekendmakingen en lokale regelgeving

    Bent u benieuwd naar aangevraagde omgevingsvergunningen bij u in de buurt? Of wilt u weten welke lokale regels gelden? Officiële mededelingen van de gemeente Heerenveen, zoals verordeningen, omgevingsvergunningen en verkeersbesluiten publiceren wij op de website Overheid.nl. Het gaat dan...

  • Externe link: Burgerservicenummer (BSN)

    Burgerservicenummer (BSN)

  • Externe link: Grafonderhoud uitbesteden aan gemeente

    Grafonderhoud uitbesteden aan gemeente

  • Externe link: Stempas

    Om overal in Montferland te kunnen stemmen op de dag van de verkiezingen ontvangt u een stempas. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Het is daarom van groot belang dat u de stempas niet vergeet mee te nemen. U ontvangt de stempas uiterlijk op 23 mei 2024 in uw brievenbus.

  • Externe link: Koninklijke onderscheiding

    Koninklijke onderscheiding

  • Externe link: Aziatische hoornaar

    De Aziatische hoornaar is een grote wesp uit Azië. Dit insect is schadelijk voor de bijenhouderij en de natuur. Ze eten namelijk grote aantallen honingbijen en andere insecten. Daarom wordt de Aziatische hoornaar in Europa bestreden.

  • Externe link: Melding over openbare ruimte of gemeentelijke gebouwen indienen

    Een melding over de openbare ruimte geeft u door aan de gemeente.

  • Externe link: Begraven of cremeren

    Een overledene kan begraven of gecremeerd worden. Hiervoor is toestemming nodig van de gemeente. De uitvaartondernemer regelt dit meestal.

  • Externe link: Geo-informatie

    U kunt geografische informatie bekijken en downloaden bij de provincie Noord-Brabant.

  • Externe link: Melding openbare ruimte

    Plekken die we allemaal gebruiken, zoals pleinen, wegen, sportvelden en parken, noemen we openbare ruimte. Ziet u dat er iets niet in orde is, doe dan een melding openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan:  Afval of vuilnis op straat Dode dieren in de openbare ruimte Graffiti Kapot speeltoestel Kapotte straatverlichting Losse stoeptegel of gat in de weg Onveilige situaties Overhangend groen Overlast Vernieling Volle afvalbakken Geef duidelijk aan waar het is en voeg eventueel foto’s van de situatie en omgeving toe.  Melding doen

  • Externe link: Jongerenoverlast melden

    Overlast van jongeren kunt u melden bij de politie of de gemeente.

  • Externe link: Melding openbare ruimte

    Plekken die we allemaal gebruiken, zoals pleinen, wegen, sportvelden en parken, noemen we openbare ruimte. Vindt u dat er iets niet in orde is, doe dan een melding openbare ruimte. Denk bijvoorbeeld aan kapotte straatverlichting, een verzakte stoep, een kapot speeltoestel, gevonden fiets, zwerfafval, volle prullenbakken, of een dood dier in het water. Melding doen » Riool verstopt of wateroverlast Bepaal eerst of de verstopping op gemeentegrond of op uw eigen terrein zit. Ongedierte zoals ratten, muizen of wespen De gemeente bestrijdt alleen ongedierte op gemeentegrond. Hoog gras of vragen over snoeiwerk, onkruidbestrijding ? Veel onderhoud aan de openbare ruimte wordt in vaste rondes en op vaste data gedaan. Wij wijken hier alleen vanaf bij een gevaarlijke situatie. Gevaarlijke bomen of takken Bomen of takken die op doorgaande wegen voor gevaarlijke situaties zorgen. Spoedgeval of gevaarlijke situatie Bel dan met telefoonnummer14 0172, ook na kantoortijden en in het weekend.

  • Externe link: Herbegraven of alsnog cremeren

    Misschien vindt u dat uw dierbare overledene op de verkeerde plek begraven is. U wilt dan liever dat hij of zij een andere plek op de begraafplaats krijgt. Of u wilt dat de overledene op een heel andere begraafplaats komt te liggen. U moet dan een vergunning voor herbegraven aanvragen. Is de overledene begraven, maar wilt u dat hij of zij alsnog gecremeerd wordt? Dan moet u ook een vergunning aanvragen.

  • Externe link: Waterschapsverordening

    Ga je aan de slag in de buurt van water? Dan moet je rekening houden met de regels van de Waterschapsverordening.

  • Externe link: Meldpunt problemen met verhuurders

    In de Wet Goed Verhuurderschap staan duidelijke regels waar een verhuurder zich aan moet houden. Houdt een verhuurder zich niet aan deze regels dan kan een huurder dit bij de gemeente melden.

  • Externe link: Burgerservicenummer (BSN)

    Het burgerservicenummer (BSN) is uw eigen persoonsnummer voor contact met de overheid. Bijvoorbeeld voor zorg of belastingen.

  • Externe link: Algemene informatie stimuleringsregeling

    De gemeente wil de binnenstad aantrekkelijker maken en leegstand in winkels verminderen. We willen een mooie route maken van de parkeergarage naar het winkelgebied. Daarom geven we subsidies om ondernemers te helpen.

  • Externe link: Koninklijke onderscheiding (lintje) aanvragen

    Als u iemand wil voordragen, dient u een aanvraag in bij de burgemeester. IJsselstein is trots op haar inwoners die bereid zijn een stapje extra te doen, mensen die bovenmatige inspanningen leveren ten behoeve van de samenleving. Om deze trots te tonen kunnen we inwoners voordragen voor een Koninklijke onderscheiding. Elk jaar worden een werkdag voor 27 april, Koningsdag, in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt: de ‘lintjesregen’ of ‘Algemene Gelegenheid’. Hoe werkt het Neem telefonisch contact op met het kabinet van de burgemeester via 14 030 of stuur een e-mail naar bestuurssecretariaat@ijsselstein.nl. U hoort in grote lijnen of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een onderscheiding. U krijgt meer informatie over de procedure en benodigde gegevens. Een aanvraag voor de Lintjesregen 2026 (Algemene Gelegenheid) moet uiterlijk 1 juli 2025 bij ons binnen zijn. Meerdere personen toetsen de aanvraag en de procedure neemt een lange tijd in beslag. Een aanvraag bij Bijzondere Gelegenheid* (tussentijdse uitreiking) moet zes maanden voor de beoogde datum van uitreiking zijn ingediend. De gemeente toetst alle verzamelde gegevens strikt vertrouwelijk. De burgemeester brengt advies uit over het voorstel. Is dit advies positief? U krijgt een suggestie voor de soort en hoogte van de onderscheiding. Vervolgens oordeelt de Commissaris van de Koning. Die stuurt het voorstel naar het Kapittel voor de Civiele Orden. Dit onafhankelijke college geeft een zwaarwegend advies aan de betrokken minister. Beslist de minister positief? De Koninklijke onderscheiding wordt bij Koninklijk besluit verleend. De burgemeester informeert de aanvrager over de uitkomst van het voorstel. * Een Koninklijke onderscheiding uitreiken bij Bijzondere Gelegenheid kan als er een rechtstreeks verband bestaat tussen de verdiensten waarvoor iemand wordt voorgedragen en de speciale datum van uitreiking. Of als er sprake is van beëindiging van activiteiten. Voorbeelden zijn een jubileum bij een vereniging of organisatie of het beëindigen van een belangrijke bestuursfunctie. Meer weten Voor de behandeling van het voorstel brengen we geen kosten in rekening. Informatie over iemand voordragen voor een Koninklijke onderscheiding op lintjes.nl Informatie over Koninklijke onderscheidingen Voor vragen neem contact op met de gemeente via 14 030 of stuur een e-mail naar bestuurssecretariaat@ijsselstein.nl.

  • Externe link: Begraven en cremeren

    Informatie over een begrafenis of urnbijzetting aanvragen, kosten van een begrafenis en het verschil tussen een algemeen en een particulier graf.

  • Externe link: Melden schade, overlast of misdaad

    Lantaarnpaal stuk? Hondenpoep niet opgeruimd? Overlast? Meld het bij de gemeente.

  • Externe link: Verplichte verbetering woning

    Eigenaren van een woning, woonkeet of -wagen moeten voldoen aan eisen van het Bouwbesluit. De gemeente kan eigenaren verplichten om dit te verbeteren.

  • Externe link: Subsidie Monumenten 2024-2027

    De Provincie Limburg wil zoveel mogelijk monumenten voor de toekomst behouden zodat ook toekomstige generaties kunnen opgroeien met en genieten van de rijke Limburgse geschiedenis. Daarom willen we de monumenten die dringend gerestaureerd moeten worden ondersteunen zodat eveneens een toekomstige economische, toeristische of maatschappelijke functie is gegarandeerd. Voor de restauratieprojecten is de maatschappelijke inbedding van belang voor honorering. 

  • Externe link: Veiligheid

    Veiligheid

  • Externe link: Begraafplaats, onderhoudskosten

    De gemeente Hengelo heeft twee begraafplaatsen: aan de Deurningerstraat en aan de Oldenzaalsestraat. Heeft u een grafruimte op één van deze begraafplaatsen? Dan moet u ook meebetalen aan het algemene onderhoud van de begraafplaats.

  • Externe link: Melden vuurwerkoverlast 

    Melden vuurwerkoverlast 

  • Externe link: Sonderen grondwaterbeschermingsgebieden

    Let op
    Deze activiteit geldt per 1 januari 2024 ná de inwerkingtreding van de Omgevingswet. Heeft u voor 1 januari 2024 een melding gedaan? Dan behandelen wij uw melding volgens de oude regelgeving van vóór de inwerkingtreding van de Omgevingswet.

    Melding
    Als u gaat sonderen in een grondwaterbeschermingsgebied, dan moet u na het trekken van de sondeerstangen het gehele sondeergat vullen met zwelklei met behulp van de ’Naprikmethode’.

    Als u wilt sonderen in een grondwaterbeschermingsgebied, dan moet u vooraf een melding doen bij de provincie. U doet dan in het Omgevingsloket een melding voor de activiteit Sonderen grondwaterbeschermingsgebieden.

  • Externe link: Subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit

    De subsidie Toegepaste Technologie en Creativiteit (TTC) is voor activiteiten die bijdragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen door het versterken van de toepassing van (creatieve) technologie. Dit heet ‘Tech for Good’. Dit doel volgt uit het beleidskader dat is vastgelegd in de Economische Visie Breda. Dit beleidskader is van toepassing voor dit hoofdstuk. De Subsidie TTC maakt onderdeel uit van een jaarprogramma. De subsidie-ontvangers komen circa 4 keer bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Dit wordt gefaciliteerd door accountmanagers van de gemeente. Op basis van de behoefte van de groep wordt het verder thematisch ingevuld, bijvoorbeeld over business development, aanbestedingen of samenwerken met studenten.

  • Externe link: Subsidie

    Instellingen, verenigingen en stichtingen kunnen in aanmerking komen voor subsidie als zij activiteiten organiseren voor de inwoners van de gemeente Oldebroek. Dit kunnen activiteiten zijn onder andere op bijvoorbeeld het gebied van: Sport: wedstrijden of evenementen Zorg: voorlichting Welzijn: deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers Cultuur: muziek en majorette Subsidie aanvragen U kunt ook schriftelijk subsidie aanvragen (pdf, 311kb). Let op: de aanvraag moet namens een tekenbevoegde worden gedaan.

  • Externe link: Aanschrijving door de gemeente

    Iedereen houdt zich aan de wet. Zo niet, dan stuurt de gemeente een aanschrijving als waarschuwing.

  • Externe link: Stemmen vanuit het buitenland

    Nederlanders in het buitenland mogen stemmen voor de Tweede Kamer, het kiescollege niet-ingezetenen en het Europees Parlement. U moet zich daarvoor registeren bij de gemeente Den Haag.

  • Externe link: Subsidie Wijkactiviteit aanvragen

    De gemeente subsidieert verenigingen, stichtingen en inwoners voor activiteiten die een bijdrage leveren aan de door de gemeente gestelde maatschappelijke effecten en gemeentelijke doelen. Zo is er nu een subsidie aan te vragen voor het organiseren van een activiteit in uw woonwijk. Inwoners of organisaties met nieuwe initiatieven of plannen om de leefbaarheid in de straten of wijken van Etten-Leur te…