Zoekresultaten 1 - 50 van 469 resultaten

  • Externe link: Afval brengen of laten ophalen

    Afval dat niet aan huis wordt opgehaald, kun je naar de milieustraat of een verzamelcontainer brengen. Vraag voor hiervoor een milieupas aan. Glas, textiel en oud papier kan zonder milieupas in de container, de rest niet. 

  • Externe link: Bomen kappen

    Als u een of meerdere bomen wilt kappen dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Ook als u onder een boom werkt en dit ten koste van de gezo...

  • Externe link: Afvalinzameling in de wijk

    Afval in de wijk wordt opgehaald door Cyclus. In de afvalkalender staat wanneer het afval wordt opgehaald.

  • Externe link: Omgevingsvergunning aanvragen

    Doe een vergunningcheck, een melding of vraag meteen een omgevingsvergunning aan

  • Externe link: Textielinzameling

    Textielinzameling

  • Externe link: Duurzaamheidslening

    Duurzaamheidsfonds Gouda geeft leningen met gunstige voorwaarden aan stichtingen, verenigingen en anderen voor het verduurzamen van hun gebouw.

  • Externe link: Energietransitielening Heindijk aanvragen

    U kunt als woningeigenaar in Heindijk een lening aanvragen voor het aansluiten op stadsverwarming en voor het aardgasvrij maken van uw woning.

  • Externe link: Rioolaansluiting

    Voor het lozen van vuilwater moet uw gebouw of woning een aansluiting hebben op het openbaar riool.

  • Externe link: Grofvuil laten ophalen

    Grofvuil is afval dat niet in een vuilniszak of afvalcontainer past. Denk aan een bank, stoel of vloerbedekking. U kunt uw grofvuil ook zelf wegbrengen naar 1 van de afvalbrengstations.   Bent u niet in staat om uw grof huisvuil zelf naar het afvalbrengstation te vervoeren? Dan kunt u het tegen betaling laten ophalen. U mag maximaal één kubieke meter huishoudelijk afval en een halve kuub bouw- en sloopafval (verpakt, geen los materiaal) per week aanbieden. Hiervoor betaalt u € 35,20. Zet dit afval 's morgens vóór 7.30 uur aan de openbare weg.  Heeft u kwijtschelding van de gemeentelijke lasten? Dan is het ophalen van grofvuil kosteloos. U mag per jaar maximaal gratis aanbieden: 2 keer 1 m3 huisvuil OF 2 keer 2,5 m3 grof tuinafval OF 2 keer 0,5m 3 bouw- en sloopafval (verpakt, geen los materiaal) Wilt u meer dan deze maximale hoeveelheden aanbieden? Dan betaalt u het gebruikelijke tarief.  Doe een aanvraag om grofvuil op te laten halen

  • Externe link: Omgevingsvergunning

    Omgevingsvergunning

  • Externe link: Rioolverstopping

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg en het beheer en onderhoud van het gemeentelijk rioolstelsel in het openbaar gebied. De eigenaar van de woning of bedrijf is zelf verantwoordelijk voor de aanleg, het beheer en onderhoud van de (huis) aansluitingen van de rioolleidingen op het eigen perceel, in en rond de woning en/of het bedrijf.

  • Externe link: Zwembad Moekesgat

    Openluchtbad Moekesgat is een openbaar verwarmd zwembad in Ter Apel. Het zwembad is open van zaterdag 26 april tot en met zaterdag 6 september 2025.

  • Externe link: Rioolklacht melden

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel. Heeft u last van een rioolverstopping? Dan m...

  • Externe link: Afval, huishoudelijk afval

    Huishoudelijk afval wordt op verschillende manieren ingezameld. Het is belangrijk dat dit op de juiste manier wordt aangeboden.

  • Externe link: Spandoek ophangen

    Voor het ophangen van een spandoek aan de openbare weg is toestemming van de gemeente nodig.

  • Externe link: NEE-NEE sticker, NEE-JA sticker

    Op NEE-NEE en NEE-JA stickers staat welke reclame iemand niet wil krijgen. Het gaat om ongeadresseerde post en huis-aan-huisbladen.

  • Externe link: Snoeihout verbranden

    Voor het verbranden van snoeihout is vaak geen ontheffing nodig. Een melding aan de gemeente is voldoende. Voor paasvuren en kampvuren moet altijd ontheffing worden aangevraagd.

  • Externe link: Voorverkoop zwemabonnement

    Zwembad Moekesgat en zwembad de Barkhoorn gaan op zaterdag 26 april open en sluiten op zaterdag 6 september 2025. Het voorverkoop tarief is geldig tot en met 11 mei 2025, vanaf 12 mei 2025 betaalt u het normaal tarief.

  • Externe link: Afvalcontainers

    We zamelen meerdere soorten afval huis-aan-huis in. Daarnaast staan er verzamelcontainers op centrale plaatsen (meestal bij supermarkten) en kunt u meerdere soorten afval kwijt op het afvalbrengpunt.

  • Externe link: Subsidie smart energy systems aanvragen

    Deze subsidie richt zich op het versnellen van innovatie op het thema energietransitie. U kunt subsidie aanvragen voor haalbaarheidsstudies, experimenten of een combinatie daarvan.

  • Externe link: Milieumelding doen

    Bedrijven die schade kunnen veroorzaken aan het milieu, moeten voor sommige activiteiten een melding doen. Dit zijn bijvoorbeeld cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels. Soms heeft u ook een omgevingsvergunning nodig. Bedrijven die het milieu op grote schaal belasten, hebben altijd een omgevingsvergunning nodig.

  • Externe link: Natuur - Biodiversiteit en leefgebieden; uitvoering

    Subsidie kan worden verstrekt voor projecten gericht op de uitvoering van maatregelen ten behoeve van het behoud en herstel van prioritaire soorten en hun leefgebieden:in steden;in agrarische landschappen;in overige gebieden.

  • Externe link: Omgevingsvergunning milieu aanvragen

    U hebt misschien een milieuvergunning nodig als u activiteiten uitvoert die slecht voor het milieu zijn. Of u moet misschien een milieumelding doen of informatie geven. U kunt dit makkelijk controleren via de Vergunningcheck. Een melding doet u uiterlijk 4 weken voordat de activiteiten beginnen.

  • Externe link: Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente zorgt voor de aansluiting van gebouwen op het riool. Bent u nog niet aangesloten? Dien een aanvraag in bij de gemeente.

  • Externe link: Rioolaansluiting

    De gemeente verzorgt een aansluitpunt voor uw aansluiting op het gemeentelijk rioolstelsel. Als u een nieuwe aansluiting op het riool wilt hebben, vraagt u dit aan bij de gemeente.

  • Externe link: Verslag energie-audit indienen (EED-auditplicht)

    Als u een groot bedrijf heeft, dan moet u eens in de 4 jaar een energie-audit (laten) uitvoeren. Dit is de EED-auditplicht. Het verslag hiervan dient u in bij het eLoket van de Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) .

  • Externe link: Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap Flevoland 2021, subsidie

    Provincie Flevoland heeft van het ministerie van LNV een beschikking ontvangen voor het programma Natuur. Provincie Flevoland richt zich hiermee op versterking van de voor Flevoland relevante (inter)nationale natuurwaarden. De Subsidieregeling Kwaliteitsimpuls Natuur en Landschap Flevoland 2021 ofwel SKNL wordt als instrument gebruikt om afspraken te maken met de uitvoerende organisaties. Uitvoering van projecten vindt plaats in de periode 2024 tot en met 2030.

  • Externe link: Een container adopteren

    Wilt u helpen om uw wijk fijn en schoon te houden? Dan kunt u een container adopteren. U krijgt dan een pakket met gereedschap en zorgt samen met de gemeente dat de container en de ruimte eromheen schoon en netjes blijven.

  • Externe link: Rioolverstopping

    Is uw riool verstopt? Dan moet u eerst zelf bekijken waar het probleem zit. Wat u moet weten U graaft het ontstoppingsputje op de grens van uw terrein op en maakt het open. Dat kunt u ook laten doen door een bedrijf. Bent u benieuwd naar waar u moet graven? Neem dan contact met ons op via ons mailadres info@gemeentesluis.nl of ons telefoonnummer 140117. Is het putje leeg? Dan zit de verstopping op uw eigen terrein. U moet de riolering zelf (laten) schoonmaken. De kosten zijn voor u. Staat het putje vol? Dan is de gemeente verantwoordelijk. Bel ons en we ontstoppen het riool gratis voor u. Kosten Gratis als de gemeente verantwoordelijk is.

  • Externe link: Grond, bagger en bouwstoffen gebruiken

    Bedrijven moeten melden dat zij bouwmaterialen gaan gebruiken. Dit proces verloopt in drie stappen.

  • Externe link: Subsidies verduurzaming woning

    Wilt u uw woning verduurzamen, bijvoorbeeld door regenwater op te vangen? U kunt subsidie aanvragen voor het afkoppelen van regenwater, een regenton of groenblauwe daken. Ook kunt u gebruikmaken van verschillende landelijke regelingen, zoals de isolatieactie en de bespaaractie. 

  • Externe link: Omgevingsplan

    Elke gemeente maakt plannen met regels over wat er in een bepaald gebied mag en wat niet. Deze regels staan in het omgevingsplan. Tot 1 januari 2024 stonden alle regels in bestemmingsplannen, verordeningen en beleidsregels. In een omgevingsplan staan nu alle regels bij elkaar. Iedereen die iets wil...

  • Externe link: Bodem, melding verontreiniging of aantasting

    Je meldt verontreiniging of aantasting van de bodem zo snel mogelijk nadat je dit hebt gemerkt. Dit geldt ook als je activiteiten die de bodem kunnen verontreinigen of aantasten doet of laat doen.

  • Externe link: Bladeren en bladkorven

    Bladkorven

  • Externe link: Vergunning of melden lozen en onttrekken van grond- en afvalwater

    Wilt u grondwater of afvalwater lozen? Hiervoor heeft u een watervergunning nodig of u doet een melding.

  • Externe link: Energietransitielening voor Vereniging van Eigenaren aanvragen

    Een energietransitielening is een lening met een lage rente. Met de lening kunt u het gebouw van uw Vereniging van Eigenaren beter, duurzamer en energiezuiniger maken. U kunt de energietransitielening aanvragen tot en met 31 december 2027.

  • Externe link: Zwembad de Barlage

    Zwembad De Barlage in Vlagtwedde is zeven dagen per week open. Abonnementen voor het zwembad De Barkhoorn in Sellingen en Moekesgat in Ter Apel zijn niet hier geldig.

  • Externe link: Boom kappen

    U heeft een vergunning nodig als u een boom wilt kappen die op de lijst van monumentale en waardevolle bomen staat. Dit is de zogenaamde bomenlijst. Voor bomen die niet op de bomenlijst staan is geen kapvergunning nodig.

  • Externe link: Milieustraat

    Milieustraten zijn bedoeld voor afval dat de gemeente niet huis-aan-huis ophaalt. Het afval moet gescheiden worden aangeboden.

  • Externe link: Milieustraat

    Milieustraten zijn bedoeld voor afval dat de gemeente niet huis-aan-huis ophaalt. Het afval moet gescheiden worden aangeboden.

  • Externe link: Vuur stoken in de openlucht

    U mag geen vuur stoken in de openlucht. Dit is om mensen, wilde dieren en planten te beschermen. Er zijn een aantal uitzonderingen. Veroorzaakt u geen overlast? En vormt het vuur geen gevaar voor de omgeving? Dan zijn dit de uitzonderingen:

    • Het verbranden van kerstbomen
    • Het houden van kampvuren door de plaatselijke scouting
    • Het houden van oefeningen door de brandweer
    • Verlichting door middel van kaarsen, fakkels en dergelijke
    • Sfeervuren zoals terrashaarden en vuurkorven, indien gene afvalstoffen worden verbrand
    • Vuur voor koken, bakken en braden

  • Externe link: Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente sluit het openbare riool aan op privéterrein. Als een woning of bedrijf niet is aangesloten, moet aansluiting aangevraagd worden.

  • Autobanden inzamelen en verwerken

    Als u autobanden maakt of invoert, bent u verantwoordelijk voor de verwerking. U moet een melding doen, lees hier hoe.

  • Externe link: Bouwactiviteiten en planten en dieren

    U wilt bouwen, verbouwen of slopen, isoleren, kappen of een uitrit aanleggen. Volgens de vergunningcheck komt naar voren dat u contact op moet nemen met de gemeente over een flora- en fauna-activiteit. U moet controleren of uw activiteit gevolgen heeft voor planten of dieren in het wild. Het kan zijn dat u toestemming nodig heeft om aan de slag te mogen. U vraagt toestemming aan bij uw omgevingsvergunning.

  • Externe link: Afvalstoffenheffing

    Inwoners betalen verplicht de aanslag afvalstoffenheffing. Er kan bezwaar gemaakt worden tegen de aanslag.

  • Externe link: Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente zorgt voor een aansluiting van het openbare riool op privéterrein. De gemeente verzorgt de aansluiting tot aan de perceelgrens van uw terrein. Op uw eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering. In verband met de hoogteligging adviseren wij de rioolaansluiting op uw eigen terrein pas aan te leggen op het moment dat de gemeente Kapelle de aansluiting in de openbare grond heeft gerealiseerd. U kunt uw rioolaansluiting hier aanvragen door het formulier in te vullen. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.

  • Externe link: Bomen kappen - Melding houtopstanden

    De Omgevingswet voorziet in bescherming van houtopstanden. Regels voor het indienen van een melding als het aanplanten van nieuwe bomen zijn vastgelegd in de Besluit activiteiten leefomgeving en de Zuid-Hollandse omgevingsverordening.

  • Externe link: Omgevingsvergunning voor het milieu aanvragen

    Bedrijven die het milieu zwaar belasten, hebben een omgevingsvergunning milieu nodig. U kunt dit nodig hebben als uw bedrijf bijvoorbeeld:veel ener...

  • Externe link: Natuur - Biodiversiteit en leefgebieden; onderzoek

    Onderzoeksprojecten gericht op het behoud of herstel van prioritaire plant- of diersoorten en hun leefgebieden komen in aanmerking voor subsidie van de provincie.

  • Externe link: Opruimen oorlogsresten

    Opruimen oorlogsresten