Zoekresultaten 1 - 50 van 333 resultaten

  • Externe link: Afval naar het milieupark brengen

    Het milieupark van onze gemeente staat in Goor. U kunt hier allerlei soorten afval naartoe brengen. Om uw afval weg te brengen heeft u een milieupas nodig.

  • Externe link: Afvalinzameling in de wijk

    Afval in de wijk wordt opgehaald door Cyclus. In de afvalkalender staat wanneer het afval wordt opgehaald.

  • Externe link: Vergunning kledinginzameling

    Het is niet meer mogelijk om een vergunning aan te vragen om huis-aan-huis kleding in te zamelen voor een goed doel.

  • Externe link: Omgevingsvergunning aanvragen

    Doe een vergunningcheck, een melding of vraag meteen een omgevingsvergunning aan

  • Externe link: Textielinzameling

    Textielinzameling

  • Externe link: Container-stickers

    Alleen containers met een sticker worden geleegd door onze afvalinzamelaar. Extra container Heeft u een extra container en wilt u hiervan gebruik blijven maken, dan moet u hier een sticker voor aanvragen. Ook als u een extra (groene of grijze) container wilt, maar deze nog niet heeft, kunt u dit gelijktijdig met de extra sticker aanvragen. Wat als u geen…

  • Externe link: Container en afvalpas

    Plaats uw container buiten op de inzameldag vóór 7.00 uur, met het handvat naar de straatkant. De container haalt u dezelfde dag na het legen weer binnen. Het tijdstip van leegmaken kan verschillen.

  • Externe link: Afval scheiden

    Door goed uw afval te scheiden, houdt u minder restafval over. En dat is goed voor het milieu en uw portemonnee.

  • Externe link: Milieumelding doen

    Bedrijven die schade kunnen veroorzaken aan het milieu, moeten voor sommige activiteiten een melding doen. Dit zijn bijvoorbeeld cafés, restaurants, garages, transportbedrijven, tankstations en winkels. Soms heeft u ook een omgevingsvergunning nodig. Bedrijven die het milieu op grote schaal belasten, hebben altijd een omgevingsvergunning nodig.Voor sommige schadelijke activiteiten van uw bedrijf hoeft u geen omgevingsvergunning voor het milieu aan te vragen. Een milieumelding is dan voldoende. 

  • Externe link: Afvalstoffenheffing

    Met de inkomsten uit de afvalstoffenheffing betaalt de gemeente de inzameling, het vervoer en de verwerking van huishoudelijk afval. Het bedrag wordt ook gebruikt voor het opruimen van zwerfafval. Het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente (GBTwente) regelt de betaling van afvalstoffenheffing voor de...

  • Externe link: Vuurwerk

    Meld hier overlast door vuurwerk Spoedmelding Is er sprake van veel overlast? En moet er direct iets gebeuren? Dan kunt u ons bellen. Iedere dag van de week tussen 7.00 uur en 22.00 uur naar 14 072.  Daarbuiten belt u naar de politie op 0900 8844. 

  • Externe link: Afvalcontainers

    We zamelen meerdere soorten afval huis-aan-huis in. Daarnaast staan er verzamelcontainers op centrale plaatsen (meestal bij supermarkten) en kunt u meerdere soorten afval kwijt op het afvalbrengpunt.

  • Externe link: Oude kleding inleveren

    Oude kleding en schoenen worden hergebruikt. Daarom worden ze apart ingezameld. Breng uw oude kleding en schoenen naar een kringloopwinkel of container voor textiel.

  • Externe link: Rioolaansluiting

    De gemeente verzorgt een aansluitpunt voor uw aansluiting op het gemeentelijk rioolstelsel. Als u een nieuwe aansluiting op het riool wilt hebben, vraagt u dit aan bij de gemeente. Dit doet u ook als u een bestaande aansluiting wilt wijzigen. Gebruik hiervoor het onderstaande formulier. Aanvraagformulier (pdf) downloaden

  • Externe link: Grond, bagger en bouwstoffen gebruiken

    Alleen bedrijven moeten melden dat zij bouwmaterialen gaan gebruiken. U moet in ieder geval melden waar de materialen vandaan komen en hoe u bouwafval afvoert. Ook het opnieuw gebruiken van sloopmateriaal moet u melden.

  • Externe link: Milieuvergunning

    Als u een nieuw bedrijf start moet u een melding Activiteitenbesluit doen. Aan de hand van deze melding ziet u of u een milieuvergunning nodig hebt.

  • Externe link: Een container adopteren

    Wilt u helpen om uw wijk fijn en schoon te houden? Dan kunt u een container adopteren. U krijgt dan een pakket met gereedschap en zorgt samen met de gemeente dat de container en de ruimte eromheen schoon en netjes blijven.

  • Externe link: Milieustraat

    Bij de milieustraat in Vught en Haaren kunt u bijna al uw afval inleveren. Door afvalsoorten goed te scheiden kan het beter worden gerecycled en hergebruikt. Dat is beter voor het milieu.

  • Externe link: Rioolverstopping

    Is uw riool verstopt? Dan moet u eerst zelf bekijken waar het probleem zit. Wat u moet weten U graaft het ontstoppingsputje op de grens van uw terrein op en maakt het open. Dat kunt u ook laten doen door een bedrijf. Bent u benieuwd naar waar u moet graven? Neem dan contact met ons op via ons mailadres info@gemeentesluis.nl of ons telefoonnummer 140117. Is het putje leeg? Dan zit de verstopping op uw eigen terrein. U moet de riolering zelf (laten) schoonmaken. De kosten zijn voor u. Staat het putje vol? Dan is de gemeente verantwoordelijk. Bel ons en we ontstoppen het riool gratis voor u. Kosten Gratis als de gemeente verantwoordelijk is.

  • Externe link: Grond, bagger en bouwstoffen gebruiken

    Bedrijven moeten melden dat zij bouwmaterialen gaan gebruiken. Dit proces verloopt in drie stappen.

  • Externe link: Subsidie isolatie vve’s

    Als Vereniging van Eigenaars (vve) kunt u subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen voor slecht geïsoleerde appartementen. Per woning kunt u eenmalig maximaal € 3.000 aanvragen. De subsidie is alleen bedoeld voor appartementen van particuliere eigenaren. Bij uw aanvraag hebt u een rekentool nodig. Deze tool vraagt u eerst bij ons op, voordat u de subsidie aanvraagt. U kunt tot 31 december 2026 de subsidie aanvragen.

  • Externe link: Vergunning of melden lozen en onttrekken van grond- en afvalwater

    Wilt u grondwater of afvalwater lozen? Hiervoor heeft u een watervergunning nodig of u doet een melding.

  • Externe link: Afvalkalender

    De afvalkalender loopt tot en met 2025Klik op de knop Afvalkalender online en vul uw postcode en huisnummer inU ziet hier uw persoonlijke afvalkalender met de data waarop uw afval wordt ingezameldEn u ziet informatie over de verschillende soorten afvalBied uw afvalcontainer met de handvatten naar de weg aan. Zo zorgt u dat de container op de juiste manier is aangeboden en geleegd kan worden.Ervaart u problemen met de afvalkalender geef dit dan door via pi@meerlanden.nl of tijdens openingstijden kunt u ook contact opnemen met Meerlanden op 0297-381 777 U kunt ook de Meerlanden-app voor iOS of Android downloaden voor uw tablet of smartphone. Afvalkalender werkt niet via Internet Explorer. Gebruik een andere browser.

  • Externe link: Zwembad de Barlage

    Zwembad De Barlage in Vlagtwedde is zeven dagen per week open. Abonnementen voor het zwembad De Barkhoorn in Sellingen en Moekesgat in Ter Apel zijn niet hier geldig.

  • Externe link: Rioolonderhoud

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel. Daaronder vallen ook alle rioolgemalen, rioolpompen en de aansluitpunten.  

  • Externe link: Antireclamesticker ophalen

    Met een sticker op uw brievenbus geeft u aan of u ongeadresseerde post wilt ontvangen. Bijvoorbeeld reclamefolders. U haalt de sticker op bij de gemeente.

  • Externe link: Rioolaansluiting aanvragen

    De gemeente zorgt voor een aansluiting van het openbare riool op privéterrein. De gemeente verzorgt de aansluiting tot aan de perceelgrens van uw terrein. Op uw eigen terrein moet u zelf zorgen voor de aanleg van de riolering. In verband met de hoogteligging adviseren wij de rioolaansluiting op uw eigen terrein pas aan te leggen op het moment dat de gemeente Kapelle de aansluiting in de openbare grond heeft gerealiseerd. U kunt uw rioolaansluiting hier aanvragen door het formulier in te vullen. U heeft hiervoor uw DigiD nodig.

  • Externe link: Tegemoetkomingsregeling medisch huishoudelijk afval

    Een chronische ziekte of ouderdom zorgt soms voor veel medisch huishoudelijk afval. Vraag de tegemoetkomingsregeling medisch huishoudelijk afval aan.

  • Externe link: Spandoek ophangen

    Wil je een spandoek ophangen? Dan dien je dit minimaal 2 weken van tevoren te melden via een e-mail aan: vergunningen@weert.nl . Zonder melding mag er géén spandoek worden opgehangen. Waar moet je op letten? Het spandoek mag: Alleen worden opgehangen voor humanitaire reclamecampagnes, voor de campagne...

  • Externe link: Water, plaatsen voorwerpen in

    Er is een vergunning van het waterschap of hoogheemraadschap nodig om voorwerpen in het water te plaatsen. Soms is een melding voldoende.

  • Externe link: Bomen kappen

    Voor het kappen of rooien van een boom heeft u een vergunning nodig als de boom staat vermeld op de gemeentelijke bomenlijst. U vraagt de vergunning aan via het Omgevingsloket.

  • Externe link: Omgevingsvergunning voor het milieu aanvragen

    Wilt u een activiteit uitvoeren die het milieu belast? Dan heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig.    Bedrijven die het milieu zwaar belasten, hebben een omgevingsvergunning nodig. U kunt dit nodig hebben als uw bedrijf bijvoorbeeld: veel energie verbruikt de lucht vervuilt geluidsoverlast veroorzaakt stankoverlast veroorzaakt De omgevingsvergunning is een geïntegreerde vergunning voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu. Als bedrijf of inwoner kunt u uitzoeken of u een omgevingsvergunning nodig heeft op basis van milieu belasting. De milieuregels voor het uitvoeren van milieubelastende activiteiten staan in het Besluit activiteiten leefomgeving (Bal). In het digitale Omgevingsloket kunt u controleren welke milieuregels voor uw werkzaamheden gelden en of u een omgevingsvergunning nodig heeft of dat u kan volstaan met een melding.    Ook als u zeker weet dat u een melding of aanvraag moet indienen, wordt geadviseerd om eerst een check te doen via het Omgevingsloket. Op die manier weet u zeker dat u de juiste melding/aanvraag doet en dat niets vergeten wordt. Bij de vergunningscheck wordt daar namelijk op gewezen.      Soms vraagt u bij de provincie een vergunning aan of doet u een melding. Meestal gaat het dan op grotere of complexe bedrijven, zoals chemische fabrieken of een IPPC-installatie. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de provincie.   Bij een omgevingsvergunning milieu geldt meestal de gewone procedure. In een aantal specifieke gevallen geldt de uitgebreide procedure.

  • Externe link: Rioolaansluiting aanvragen

    Wil je jouw woning of pand aansluiten op de riolering? De gemeente verzorgt de aansluiting van de woning, bedrijf of gebouw vanaf jouw perceelgrens op het openbare rioolstelsel. Kosten De kosten van de aanleg zijn voor rekening van de aanvrager. De kosten zijn afhankelijk van de afstand tussen het...

  • Externe link: Extra container aanvragen of afmelden

    Is je afvalcontainer te klein? Dan kun je een extra container aanvragen.

  • Externe link: Inzage milieuvergunningen

    Voor vergunningen vanuit de Omgevingsdienst (OZHZ) geldt per 1 juli 2023 een digitale terinzagelegging. Het gaat om vergunningen die worden verleend via de uitgebreide Awb procedure van afdeling 3.4, bijvoorbeeld milieuvergunningen. De digitale terinzagelegging geldt voor een periode van 6 weken. Deze periode gaat in na de datum van publicatie. Terinzagelegging van de beschikking maatwerkvoorschriften Hans Rietveld Agrarisch Advies B.V.…

  • Externe link: Grondwater

    Grondwater is al het water dat zich in de ondergrond, in bodems en gesteenten bevindt. Hier komt u meer te weten over grondwater in Zaanstad.

  • Externe link: Hulp bij energiebesparing

    U hebt een HaarlemPas en u wilt energie besparen. Wij kunnen u daarbij helpen.

  • Externe link: Rioolaansluiting aanvragen

    Rioolaansluiting aanvragen

  • Externe link: Subsidie Groenblauwe schoolpleinen

    Basisscholen binnen de gemeente Westland kunnen vanaf 1 januari 2024 subsidie krijgen voor de aanleg van een groenblauw schoolplein.

  • Externe link: Afvalkalender

    Wilt u weten wanneer uw afval wordt opgehaald? Of welke container aan de beurt is? Kijk dan op de afvalkalender van Twente Milieu . Vul uw postcode en huisnummer in en u krijgt een overzicht van de ophaaldagen voor: restafval (keuzecontainer) groente-, fruit- en tuinafval oud papier en karton...

  • Externe link: Afvalstoffenheffing

    Ieder huishouden betaalt afvalstoffenheffing. Dit is een vergoeding voor de kosten die de gemeente maakt voor het ophalen en verwerken van huisafval. De kosten voor afvalstoffenheffing zijn opgebouwd uit verschillende onderdelen. Een vast deel en een variabel deel.

  • Externe link: Regenwater

    Door klimaatverandering zijn er ook in Zaanstad vaker zware en hevige regenbuien. Dit kan wateroverlast veroorzaken. Waar het regen heen gaat hangt af van de grond waar het op neerkomt. Op deze pagina vindt u meer over wat wij als gemeente doen om wateroverlast te voorkomen en wat u zelf kunt doen.

  • Externe link: Bedrijven en milieuregels

    Deze regels staan in het Activiteitenbesluit milieubeheer . Als uw bedrijf het milieu belast, dan moet u een omgevingsvergunning aanvragen of een melding Activiteitenbesluit doen. Belast uw bedrijf het milieu niet of weinig. Dan is dat niet nodig.

  • Externe link: Milieustraten (Afvalinzamelstations)

    Een milieustraat is een plek waar u uw afval naartoe kunt brengen. Milieustraten, in onze gemeente ook wel afvalinzamelstations genoemd, zijn bedoeld voor afval dat u moet scheiden en dat de gemeente niet bij u ophaalt. Zoals elektrische apparaten, grofvuil, bouw- en sloopafval en klein chemisch afval.

  • Externe link: Bomenlijst gemeente Harderwijk

    Bomenlijst met monumentale - en vergunningplichtige bomen in de gemeente Harderwijk.

  • Externe link: Omgevingsvergunning voor het milieu aanvragen

    Heeft u een bedrijf dat het milieu zwaar belast? Dan heeft u een omgevingsvergunning voor het milieu nodig. Deze vraagt u aan via het Omgevingsloket.

  • Externe link: Bodemverontreiniging melden

    Bij bouwplannen voor bouwwerken waar mensen langer dan 2 uur per dag verblijven, is een bodemtoets nodig. Dit geldt bijvoorbeeld voor huizen, kantoren en fabrieken. Een bodemtoets is vereist voor de omgevingsvergunning. Dit is een onderzoek naar vervuiling in de grond. Als uit het onderzoek blijkt dat de bodem vervuild is, kan de gemeente eisen dat sanering moet plaatsvinden. Dit betekent dat de vervuilde grond moet worden afgevoerd, een leeflaag wordt aangebracht of dat de verontreiniging wordt afgedekt.

  • Externe link: Afvalwater lozen

    Voor het lozen van afvalwater door bedrijven is soms een vergunning nodig. Particulieren kunnen in sommige gevallen vrijstelling krijgen.

  • Externe link: Afvalcontainers

    In de Leidse binnenstad en de omliggende wijken staan (ondergrondse) containers voor huishoudelijk (rest)afval.

  • Externe link: Milieustraat

    HVC voert alle activiteiten rond afval uit voor de gemeente Alkmaar. Maak een melding op HVC - zelf regelen.