Zoekresultaten 451 - 500 van 55487 resultaten

  • Externe link: Scholieren computer

    Om geen achterstand te krijgen vindt de gemeente het belangrijk dat alle middelbare scholieren de beschikking hebben over goede digitale faciliteiten.

  • Externe link: Passend onderwijs

    Alle leerlingen verdienen een plek op een school die past bij hun kwaliteiten, talenten en mogelijkheden. In de meeste gevallen is dit een reguliere school, maar het kan ook (tijdelijk) het speciaal onderwijs zijn.

  • Externe link: Opkoopbescherming

    Woningen met een WOZ-waarde tot en met de NHG-grens mogen in de eerste 4 jaar na verkoop niet worden verhuurd.

  • Externe link: Buitenlands rijbewijs omwisselen

    Als u een rijbewijs heeft dat u buiten Nederland heeft behaald, kunt u dat in bepaalde gevallen omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. U hoeft uw rijbewijs niet meteen om te wisselen. U mag tijdelijk nog in Nederland rijden met een buitenlands rijbewijs.

  • Externe link: Uitgifte van grond

    Bekijk de bekendmakingen van het voornemen van uitgifte van grond.

  • Externe link: Slopen

    Als u een gebouw of bouwwerk wilt slopen, moet u daar vaak een melding van maken.

  • Externe link: Mantelzorgwoning

    Wilt u voor iemand zorgen die dat zelf niet meer kan of binnenkort niet meer kan? U mag dan tijdelijk een extra woning bouwen op uw eigen terrein of op het terrein van uw naaste die zorg nodig heeft. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld uw garage te verbouwen tot woning voor uw ouders die uw zorg nodig hebben. Dit noemen we een mantelzorgwoning. Onder bepaalde voorwaarden kan dit zonder vergunning.

  • Externe link: Uitleen en verhuur faciliteiten en materialen

    Als burger, bedrijf of instelling kunt u materialen lenen van de gemeente, zoals dranghekken, afvalcontainers of vlaggenmasten. Voorwaarden Materialen die u van de gemeente kunt lenen zijn onder meer: Dranghekken Borden Vlaggen Vlaggenmasten Ook kunt u gebruik maken van faciliteiten bij evenementen zoals: Elektriciteit Water Afvalcontainers (Afvalpakkers,Containers 240L,Containers 660L,Containers 1000L) U mailt naar postbus@meppel.nl wat u nodig heeft wanneer waar Na goedkeuring neemt u contact op met het Klantcontactcentrum, telefoonnummer 140522 om een afspraak te maken wanneer u de materialen komt ophalen. U zorgt zelf voor vervoer van de materialen. Eventuele schade brengt de gemeente achteraf in rekening bij de lener/huurder Kosten De kosten zijn afhankelijk van de materialen die u gebruikt Tips Reserveer de materialen tijdig Let op de openingstijden van de gemeentewerf Meer informatie Mail naar postbus@meppel.nl of bel Klantcontactcentrum, telefoonnummer 140522

  • Externe link: Vergunning aanvragen voor tijdelijke verhuur bij renovatie of sloop

    U mag uw woning verhuren met een tijdelijk contract als de woning wordt gesloopt of gerenoveerd. Hiervoor is een vergunning tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet soms verplicht.

  • Externe link: Exploitatievergunning aanvragen

    U vraagt een exploitatievergunning aan als u met een horecaonderneming eten en non-alcoholische drank wilt verkopen. Bijvoorbeeld als u een cafetaria of ijssalon heeft. U kunt in dezelfde aanvraag meteen een terrasvergunning aanvragen.

  • Externe link: Bijzondere bijstand

    Soms krijgt u te maken met bijzondere kosten, zoals de kosten voor bewindvoering of een maaltijdvoorziening. Als u die niet zelf kunt betalen, kan de gemeente u misschien ondersteunen met bijzondere bijstand.

  • Externe link: Jaarmarkt standplaats

    Elk jaar vindt in de zomerperiode de jaarmarkt plaats in het centrum van Venray. Als de inschrijving voor de jaarmarkt in 2025 opent, kunt u zich hier inschrijven.

  • Externe link: Gevonden of verloren voorwerpen melden

    Heeft u op straat een voorwerp gevonden of verloren? Dan kunt u dit online melden bij de gemeente.

  • Externe link: Ontkenning van het ouderschap

    Het is mogelijk om het ouderschap te ontkennen. Bijvoorbeeld omdat jouw echtgenoot niet de biologische vader van jouw kind is. Of omdat de duomoeder geen rol in de verzorging van jouw kind heeft gespeeld. De moeder, vader/duomoeder en het kind kunnen ontkenning van het ouderschap aanvragen. Meestal moet je hiervoor naar de rechtbank. Je hebt dan een advocaat nodig. De…

  • Externe link: Uitstallingen bij winkels

    Bij een winkel mag u uitstallen als u zich houdt aan de voorschriften uit de Verordening Fysieke Leefomgeving.

  • Externe link: Wijkwethouders

    Wijkwethouders zijn het aanspreekpunt voor uw wijk namens het gemeentebestuur

  • Externe link: Verklaring omtrent het gedrag (VOG)

    Een Verklaring Omtrent het Gedrag is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Dit wordt ook wel een VOG genoemd.

  • Externe link: Naamgebruik

    Plan een afspraak Digitaal regelen Naamgebruik online aanpassen Op afspraak Maak een afspraak; Neem een geldig(e) paspoort, rijbewijs of identiteitskaart mee. Schriftelijke aanvraag Stuur het aanvraagformulier (pdf, 87 kB) met een kopie van uw legitimatiebewijs aan de: Gemeente IJsselstein Afdeling Klantcontactcentrum Postbus 26, 3400 AA IJsselstein Meer weten Uw naamgebruik heeft te maken met de manier waarop de overheid en andere organisaties met u communiceren. Het heeft geen directe invloed op officiële documenten, zoals uittreksels.

  • Externe link: Mantelzorg

    Zorg jij voor iemand uit je omgeving die langere tijd ziek is, een handicap heeft of hulpbehoevend is? Dan ben jij mantelzorger. Ook als de zorg heel natuurlijk voelt. Zoals zorgen voor je kind of zieke ouder.

  • Externe link: Avondwinkel openen

    De gemeente stelt in de winkeltijdenverordening vast op welke tijden winkels open mogen zijn. 

  • Externe link: Subsidieoverzicht

    In het subsidieoverzicht staat aan wie de gemeente een subsidie wil geven en waarvoor.

  • Externe link: Trouwambtenaar

    Bij een uitgebreide ceremonie kunt u kiezen voor een van onze trouwambtenaren, een trouwambtenaar uit een andere gemeente of u laat een trouwambtenaar voor 1 dag beëdigen in Hilversum. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een broer, zus, buurvrouw of goede vriend(in) laten beëdigen voor 1 dag.

  • Externe link: Exploitatievergunning

    Wilt u een horecabedrijf starten of overnemen? Dan heeft u in de meeste gevallen een exploitatievergunning nodig. Wilt u alcohol schenken of verkopen? Dan heeft u een alcoholvergunning nodig. Als u geen alcohol gaat schenken of verkopen, is een exploitatievergunning genoeg.

  • Externe link: Handtekening legaliseren

    Als bewezen moet worden dat een handtekening op een document echt afkomstig is van een uniek persoon, kan de handtekening gelegaliseerd worden.

  • Externe link: Park Lingerijck

    Op 13 februari 2020 organiseerde de gemeente een bijeenkomst voor omwonenden over de toekomstige locatie voor Anders Wonen (Lingeweg/Schaarsdijkweg). Tijdens deze bijeenkomst stelden omwonenden voor om naast Anders Wonen een voedselpark met de naam 'Lingerijck' te ontwikkelen.

  • Externe link: Bereikbaarheid en/of toegankelijkheid, probleem melden

    U kunt een melding doen als u ontevreden bent over de bereikbaarheid en/of toegankelijkheid van: gebouwen, openbare ruimte, evenement of onze website,

  • Externe link: Verklaring positie Molukkers

    Als op u de Wet betreffende de positie van Molukkers van toepassing is, of van toepassing is verklaard, kunt u de gemeente waarin u woont of verblijft verzoeken een verklaring af te geven dat u overeenkomstig de bepalingen van deze wet als Nederlander zult worden behandeld.

  • Externe link: Achternaam van uw partner aannemen of teruggeven

    Uw eigen achternaam verandert niet na trouwen, partnerschap of scheiding. U kunt wel kiezen met welke achternaam de organisaties u aanschrijven.

  • Externe link: Openingstijden horeca eenmalig aanpassen

    U kunt de gemeente vragen om een ontheffing als u voor een festiviteit eenmalig langer open wilt blijven.

  • Externe link: 1e inschrijving in Nederland

    Kom je voor het eerst in Nederland wonen voor minstens 4 maanden binnen een periode van 6 maanden? Dan moet je jezelf persoonlijk inschrijven bij de gemeente waarin je gaat wonen. Dit heet een 1e inschrijving. Je krijgt na inschrijving een burgerservicenummer (BSN).  Maak online een afspraak (gratis) Korter dan 4 maanden in Nederland Als je korter dan 4 maanden…

  • Externe link: Hulp vragen na vrijkomen uit de gevangenis

    Zit u nu in de gevangenis of bent u pas vrijgekomen? En wilt u uw leven op orde krijgen? De gemeente kan u helpen bij dingen die u moet regelen als u vrijkomt. Bijvoorbeeld een nieuwe identiteitskaart, werk of een opleiding.

  • Externe link: Briefadres

    In beperkte gevallen kan men worden ingeschreven in de basisregistratie personen met een briefadres.

  • Externe link: Naturalisatie en optie

    Naturalisatie en optie

  • Externe link: Begeleiding en advies over (passend) onderwijs

    Met een diploma op zak is een jongere beter voorbereid op de toekomst. Elk kind heeft recht op onderwijs. Kinderen gaan vaak vanaf 4 jaar naar school. Tussen de 5 en 18 jaar zijn jongeren verplicht om onderwijs te volgen, totdat ze een startkwalificatie hebben (Havo, vwo of mbo2 diploma). Voor leerlingen van 5 tot 16 jaar heet dit leerplicht, voor jongeren tussen 16 en 18 jaar kwalificatieplicht. Een leerplichtambtenaar van de gemeente houdt toezicht op de naleving van de leerplichtwet. Kunt u ondersteuning gebruiken bij problemen met schoolinschrijving, schoolgang, passend onderwijs of jeugdzorg? De leerplichtambtenaar helpt u bij het zoeken naar oplossingen in het recht op onderwijs.

  • Externe link: Financiering en subsidie

    Subsidie Er zijn verschillende subsidies voor het onderhouden of restaureren van een monument. Gemeentelijke subsidie Voor een gemeentelijk monument kunt u 25% van de subsidiabele instandhoudingskosten vergoed krijgen, met een maximum van €6.500. Voor een beeldbepalend pand kunt u 25% van de subsidiabele instandhoudingskosten vergoed krijgen, met een maximum van €3.000. Subsidieverordening duurzaam benutten gemeentelijke monumenten De ronde Venen 2024 Subsidieverordening gemeentelijke monumenten en beeldbepalende panden De Ronde Venen 2024 | Lokale wet- en regelgeving (overheid.nl) Vraag subsidie aan voor gemeentelijke monumenten Woonhuissubsidie Als eigenaar van een rijksmonument met een woonfunctie kunt u jaarlijks woonhuissubsidie aanvragen. Deze subsidie is bedoeld voor kosten die bijdragen aan de instandhouding van de monumentale onderdelen van uw huis. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor werkzaamheden zoals schilderwerk, herstellen van goten, regenpijpen, dak, voegen, kozijnen of de fundering. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Subsidie Instandhouding Monumenten (SIM) De rijksoverheid verleent SIM-subsidie aan eigenaren van rijksmonumenten die van oorsprong geen woonfunctie hebben zoals boerderijen, kerken, fabrieken en molens. Met deze subsidie financiert u een gedeelte van het onderhoud van uw monument. Het gaat hierbij om sober en doelmatig onderhoud, op basis van een instandhoudingsplan, over een periode van 6 jaar. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Herbestemmingssubsidie Gaat u uw monument een nieuwe bestemming of nevenbestemming geven? Kijk dan of u gebruik kunt maken van landelijke subsidies voor haalbaarheidsonderzoek en voor het wind- en waterdicht maken van het pand. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Provinciale en overige rijkssubsidies Provincie Utrecht heeft verschillende subsidieregelingen voor Cultuur en Erfgoed. De actuele regelingen zijn te raadplegen op de website van de Provincie Utrecht.  DUMAVA regeling De rijksoverheid verleent subsidie aan eigenaren van rijksmonumenten die geen woonfunctie hebben en die zich bezig houden met verduurzamen. De nieuwe subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is mogelijk interessant voor u. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.  Cultuurfonds-hypotheek Er zijn verschillende leningen voor het kopen, onderhouden of restaureren van een monument.  Bij het Nationaal Restauratiefonds kunt u een Cultuurfonds-hypotheek aanvragen. Dit is een lening met een lage rente. De lening gebruikt u voor restauratie, verduurzaming en/of herbestemming. De kosten van gemeentelijke monumenten kunt u niet aftrekken van de belasting. Wilt u de gebruiksmogelijkheden van uw rijksmonumentale kerk verruimen? Dan kunt u mogelijk een Kerken Nevenfunctie-Lening aanvragen. Ook dit is een lening met een lage rente. De lening gebruikt u voor verduurzaming, herbestemming of het verruimen van het gebruik van het kerkgebouw.  Bezit u een rijksmonument? Dan is het vaak wel mogelijk de onderhoudskosten voor uw monument af te trekken van de belasting. U kunt ook financiële ondersteuning krijgen via een Restauratiefonds-hypotheek. Dit is voor eigenaren van een woonhuis of boerderij. De boerderij wordt dan niet voor een boerenbedrijf gebruikt. Kijk voor meer informatie over de Cultuurfonds-hypotheek, de Restauratiefonds-hypotheek, de Monumenten-hypotheek en de lening voor energiebesparend restaureren op de website van het Nationaal Restauratiefonds. U kunt bij vragen direct contact opnemen met het Nationaal Restauratiefonds via 088-253 9000. 

  • Externe link: Wijkverenigingen

    Een wijkvereniging bestaat uit buurtbewoners die zich bezig willen houden met hun wijk of buurt. Iedere wijkvereniging stelt haar eigen doelen, bijvoorbeeld het organiseren van verschillende activiteiten voor en samen met de wijk. Dit zorgt voor meer sociaal contact tussen buurtbewoners. Daarnaast zijn wijkverenigingen ook de ogen en oren van de wijk. Ze weten wat er speelt en zijn daarmee…

  • Externe link: Toeristenbelasting

    Ondernemers die een slaapplek aanbieden aan toeristen betalen in bijna alle gevallen toeristenbelasting middels een aanslag.

  • Externe link: (Verbouw)plannen

    Vanaf 1 januari 2024 gelden er 2 nieuwe wetten: de Omgevingswet en de Wet kwaliteitsborging (Wkb). U krijgt hiermee te maken als u plannen heeft om iets te (ver)bouwen.

  • Externe link: Bewijs van in leven zijn

    Een bewijs van in leven zijn is een schriftelijke verklaring dat u in leven bent. Nodig voor pensioenfondsen of levensverzekeraars in Nederland.

  • Externe link: Caravan parkeren op de openbare weg

    Voor het langdurig parkeren van een caravan of andere aanhangwagen is een ontheffing nodig. Hieraan zijn regels verbonden.

  • Externe link: Klachten over natuurgebieden

    In natuurgebieden in de provincie gelden vaak regels om planten en dieren te beschermen. Ziet u dat anderen zich niet aan deze regels houden? Of heeft u een andere klacht over een natuurgebied in de provincie? Meld uw klacht dan bij de provincie.

  • Externe link: Woonwagen plaatsen

    Wilt u een woonwagen plaatsen of verplaatsen? Kijk dan waar die mag staan en of u een omgevingsvergunning nodig hebt.

  • Externe link: Dieren houden

    Voor het houden van sommige dieren moet een ontheffing aangevraagd worden. Ook gelden er regels.

  • Externe link: Omgevingsplan

    In een omgevingsplan is vastgelegd waar bijvoorbeeld woningen, winkels, andere bebouwing en wegen zijn toegestaan. Het omgevingsplan bevat onder andere regels over het gebruik van de grond, de bebouwing en de maximale afmetingen van de bebouwing. Omgevingsplannen zijn nodig om een goed woon- en leefklimaat te behouden.

  • Externe link: Geheimhouding persoonsgegevens

    Geheimhouding aanvragen kan alleen voor uzelf of voor uw inwonende minderjarige kind.

  • Externe link: Subsidieregeling voor sportorganisaties

    Via de subsidieregeling 'Meedoen in sport' kunnen organisaties in aanmerking komen voor subsidies

  • Externe link: Gebouw of woning slopen

    U mag niet zomaar slopen of asbest verwijderen. U moet dit in de meeste gevallen melden.

  • Externe link: Starterslening

    Als u voor de eerste keer een woning wilt kopen en de financiering niet rond krijgt vanwege de hoogte van de hypotheek, dan kunt u in aanmerking komen voor een starterslening. De starterslening is een tweede hypotheek, naast de hypotheek die u zelf financiert op grond van uw inkomen.

  • Externe link: In gebreke stellen gemeente bij te laat beslissen

    Bij een niet tijdige beslissing kan de gemeente in gebreke gesteld worden. Een dwangsom is één van de daaropvolgende scenario's.

  • Externe link: Tarieven begraven, grafrechten en onderhoud

    Begraven begraafplaatsen Zaandam Type grafTariefAlgemeen grafAlgemeen islamitisch grafParticulier zerken/bandengrafParticulier beplantingsgrafParticulier kindergrafParticulier islamitisch kindergrafParticulier islamitisch grafBovenstaande begraaftarieven zijn exclusief gebruik aula Begraven begraafplaatsen Krommeniedijk, Zaandijk, Westzaan en Wormerveer-West en Assendelft Type grafTariefAlgemeen grafParticulier zerken/bandengrafparticulier beplantingsgrafParticulier zerken/bandengraf (Wormerveer-West)Particulier kindergraf (Assendelft)Bovenstaande begraaftarieven zijn exclusief gebruik aula - behalve voor de aula op Westzaan Begraven begraafplaatsen Wormerveer-Noord en Krommenie-Blok Type grafTariefAlgemeen grafParticulier zerken/bandengrafParticulier beplantingsgrafParticulier…