Zoekresultaten 22801 - 22820 van 55488 resultaten

  • Externe link: Standplaats aanvragen

    Voor het verkopen van spullen of etenswaren vanuit een kraam of verkoopwagen op de openbare weg is een standplaatsvergunning nodig.

  • Externe link: Naamswijziging achternaam

    Een naamswijziging achternaam kan aangevraagd worden bij Justis. Eerst moet gecheckt worden of dit mogelijk is.

  • Externe link: Begraven

    Heeft u te maken met een overlijden en wilt u een datum en tijd voor de begrafenis afspreken? Dan leest u hieronder wie u kunt bellen. Na een overlijden kunt u als nabestaande een graf huren op een gemeentelijke begraafplaats. U of de uitvaartondernemer vraagt dan een graf bij ons aan. U bent 'rechthebbende' van het graf en heeft de grafrechten. Dat betekent dat u beslist wat er met het graf gebeurt en zorgt voor het onderhoud.

  • Externe link: Bijstand voor jongeren

    Werklozen tussen de 18 en 27 jaar kunnen een bijstandsuitkering aanvragen. De gemeente beoordeelt of zij hier recht op hebben.

  • Externe link: Vuurwerkvrije zone

    In een vuurwerkvrije zone mag niemand vuurwerk afsteken.

  • Externe link: Omgevingswet in Rozendaal

    De Omgevingswet moet het eenvoudiger maken om activiteiten uit te voeren in de woon-, werk-, leefomgeving. Andere uitgangspunten van de Omgevingswet zijn het loslaten van regels, sturen op doelen, ambitieus vernieuwend durven zijn, flexibiliteit en maatwerk in regels, algemene regels en vertrouwen in elkaar. Invoering Omgevingswet Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet ingevoerd. De Omgevingswet bundelt wetten en regels…

  • Externe link: Adresonderzoek

    Een juist adres in de Basisregistratie Personen (BRP) is belangrijk: voor burgers zelf én voor de overheid. Bij twijfel volgt er een adresonderzoek.

  • Externe link: Vergunning (incidentele-) standplaats

    Wilt u iets verkopen of diensten leveren op of aan de openbare weg? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig. Daarmee krijgt u toestemming om goederen te verkopen of diensten te leveren vanaf een bepaalde plek.

  • Externe link: Nederlander worden door naturalisatie

    Als vreemdeling kan iemand de Nederlandse nationaliteit krijgen. Een van de manieren is door naturalisatie.

  • Externe link: Erkenning kind

    Niet getrouwd of geen geregistreerd partnerschap met de moeder van uw (ongeboren) kind? Dan kunt u het vaderschap op u nemen door erkenning.

  • Externe link: In gebreke stellen gemeente bij te laat beslissen

    Als u een aanvraag of bezwaar hebt ingediend en de gemeente beslist niet op tijd, kunt u de gemeente in gebreke stellen.

  • Externe link: Inburgeren

    Als u in Nederland komt wonen, is het belangrijk dat u de Nederlandse taal leert. Het is ook belangrijk dat u leert hoe Nederlanders wonen en werken.

  • Externe link: Education

    Information about school choice, Dutch educational system and school holidays in Leiden.

  • Externe link: Geluidsoverlast veroorzaken

    Verwacht u zoveel geluid te gaan maken dat anderen er last van kunnen hebben? Bijvoorbeeld door bouwwerkzaamheden of een evenement. Dan heeft u een ontheffing (toestemming) nodig.

  • Externe link: Hercontrole kosten bewindvoering

    Heeft u een bijstandsuitkering of een AOW uitkering? Dan hoeft u voortaan alleen nog in december de nieuwe factuur van de bewindvoerder in te leveren. Dan kunnen wij op tijd het aangepaste bedrag betalen. Heeft u een ander inkomen? Dan onderzoeken wij ieder jaar of u nog in aanmerking komt voor deze kosten.

  • Externe link: Digitaal Opkopers Loket (DOL)

    Handelt u in tweedehands goederen, dan bent u verplicht om dit te melden bij de gemeente via het Digitaal Opkopers Loket (DOL). Bijvoorbeeld als u handelt in tweedehands auto’s, mobiele telefoons, laptops of sieraden. Het loket maakt melden gemakkelijk, is betrouwbaar en veilig. U maakt een account aan en vult uw gegevens in. Hiervan ontvangen de gemeente en de politie een melding. Het…

  • Externe link: Demonstratie melden

    Demonstratie melden

  • Externe link: Bedrijfsactiviteiten wijzigen

    Voor het wijzigen of uitbreiden van bedrijfsactiviteiten moet een melding gedaan worden of een vergunning aangevraagd worden.

  • Externe link: Bezwaarschrift indienen

    Soms neemt de gemeente een beslissing waar u het niet mee eens bent. U mag dan bezwaar maken. Bijvoorbeeld omdat de gemeente uw aanvraag voor een vergunning niet goed keurt. Of omdat u het niet eens bent met de vergunning die uw buurman heeft gekregen. Na bekendmaking van het besluit heeft u 6 weken om uw bezwaar in te dienen. Dit doet u bij de persoon die het besluit heeft genomen. U krijgt een schriftelijke bevestiging. Online bezwaarschrift indienen Als u bezwaar maakt, geldt de beslissing nog wel. Wilt u dat het gemeentelijke besluit tijdens uw bezwaarprocedure tijdelijk ongeldig is? Dien dan een verzoek om voorlopige voorziening in. Dit doet u bij de voorzieningenrechter van de rechtbank. Kent de rechter uw verzoek toe? Dan is de beslissing tijdelijk ongeldig. Wij noemen dit opschorten. Zijn er andere belanghebbenden? Dan sturen wij het bezwaar naar hen toe. Denk bijvoorbeeld aan iemand die een vergunning heeft gekregen waar u bezwaar tegen maakt.

  • Externe link: Groot evenement: vergunning

    Voor het organiseren van een evenement is een vergunning nodig. Voor kleine evenementen is een melding doen vaak al genoeg.