Zoekresultaten 751 - 800 van 55459 resultaten

  • Externe link: Evenementenwijzer

    Waar krijgt u mee te maken als u een evenement wilt organiseren? Meestal heeft u hiervoor een vergunning of ontheffing nodig. Soms is een melding voldoende. Niet alle activiteiten die u organiseert, vallen onder de regels voor een evenement: Vul de ‘Evenementenwijzer’ in en zie wat u nodig heeft. Lees meer in de Begin externe...

  • Externe link: Kansspelautomaat vergunning aanvragen

    Als u een kansspelautomaat in uw bedrijf wilt neerzetten, moet u een aanwezigheidsvergunning aanvragen.

  • Externe link: Gezondheidsverklaring

    Wilt u een rijbewijs voor vrachtwagen of bus aanvragen? Heeft u een beperking of bent u 75 jaar of ouder en wilt u uw rijbewijs vernieuwen? In deze gevallen heeft u een verklaring nodig dat u geschikt bent om te rijden. Hieronder kunt u deze direct aanvragen met uw DigiD.

  • Externe link: Gemeentelijk pand gebruiken

    Panden van de gemeente mogen gebruikt worden voor bijvoorbeeld tentoonstellingen of uitvoeringen. Hiervoor moet eerst toestemming gevraagd worden.

  • Externe link: Wilt u iets organiseren?

    Moet ik een melding doen of een vergunning aanvragen? Als u een buurtfeest, een braderie, een collecte of een ander evenement wilt organiseren in de gemeente is dit misschien wel nodig. Wilt u weten wat u moet doen, klik dan op onderstaande onderwerpen.  

  • Externe link: Energielabel woning aanvragen

    Wilt u een energielabel aanvragen voor uw woning? Maak een afspraak met een energieadviseur.

  • Externe link: Toeristenbelasting

    Uit de toeristenbelasting betaalt de gemeente voorzieningen voor toeristen.

  • Externe link: Verhuizen

    Verhuizen

  • Externe link: Afschrift burgerlijke stand (akte)

    Een levensgebeurtenis zoals een geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden wordt door de gemeente waar de gebeurtenis heeft plaatsgevonden vastgelegd in een akte. Deze akte wordt opgenomen in de registers van de burgerlijke stand. Soms heeft u hiervan een afschrift of een uittreksel nodig. Een afschrift is een volledige weergave van de opgemaakte akte. Een uittreksel burgerlijke stand is een beknopte versie van een akte, deze bevat alleen de persoonsgegevens. Het is mogelijk een meertalig afschrift te ontvangen van de geboorteakte, huwelijksakte of overlijdensakte. U kunt het meertalige afschrift alleen gebruiken in het buitenland en bij buitenlandse autoriteiten in Nederland.

  • Externe link: Informatiestand plaatsen

    Voor het plaatsen van een informatiestand op een openbare plek of eigen terrein grenzend aan de openbare weg is een vergunning nodig.

  • Externe link: Schade melden

    Vindt u dat u schade heeft opgelopen door de kwaliteit van het onderhoud van gemeentelijke eigendommen zoals wegen, pleinen of openbaar groen waar de gemeente verantwoordelijk voor is? Dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen.

  • Externe link: Buitenlands rijbewijs omwisselen

    Een buitenlands rijbewijs is in Nederland maar tijdelijk geldig. Bent u langer in Nederland? En heeft u uw rijbewijs nodig? Dan kunt u uw buitenlandse rijbewijs omwisselen voor een Nederlands rijbewijs. Heeft u in het buitenland de vakbekwaamheid gehaald om een vrachtauto of bus te besturen? Dan kunt u dit misschien omwisselen voor een Nederlandse Verklaring van vakbekwaamheid. Meer informatie hierover vindt u bij de RDW.

  • Externe link: Gedenktekens, grafbeplanting en onderhoud graven

    Bij het graf kunt u een gedenkteken plaatsen. Hiervoor heeft u een plaatsingsvergunning nodig. Meestal regelt uw steenhouwer deze vergunning. Zo niet, dan moet u zelf de vergunning bij ons aanvragen. U kunt op het graf ook planten en/of andere natuurlijke materialen aanbrengen.

  • Externe link: Studietoeslag

    De studietoeslag is er voor studenten van 15 jaar en ouder die door een arbeidsbeperking niet in staat zijn om naast hun studie geld te verdienen.  Aanvragen Vul het Aanvraagformulier studietoeslag (pdf 730 kb) in. Verzamel de bewijsstukken, deze staan beschreven in het formulier. Stuur het...

  • Externe link: Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

    Je kunt je geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Dat kan in elke gemeente, dus niet alleen in de gemeente waar je woont. In de gemeente Amersfoort kun je je geregistreerd partnerschap omzetten aan de balie in het stadhuis. Maak hiervoor telefonisch een afspraak.

  • Externe link: Vreemdelingenpaspoort aanvragen

    Een paspoort of identiteitskaart vraagt u persoonlijk aan bij de balie. Kinderen moeten zelf meekomen bij het aanvragen en ophalen.

  • Externe link: Bodeminformatie inleveren als XML-bestand

    In sommige gevallen is het nodig om een milieuhygiënisch bodemonderzoek in te leveren bij de gemeente Westervoort. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorwaarden bij (Omgevings)vergunningen of een voorgenomen planwijziging. Het kan ook zo zijn dat een adviesbureau opdracht krijgt van de gemeente om een bodemonderzoek uit te voeren. Deze onderzoeken moeten in het zogeheten XML formaat worden aangeboden.

  • Externe link: Uittreksel BRP

    Wat is een uittreksel BRP? Een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) is een verklaring dat u staat ingeschreven in de BRP. Er zijn verschillende soorten uittreksels. Bij het aanvragen kunt u kiezen voor welk doel u het uittreksel nodig heeft en kunt u zien welke gegevens er op het...

  • Externe link: Afval, bedrijven

    Hebt u bedrijfsafval? Dan moet u zelf regelen dat dit op een goede manier wordt ingezameld.

  • Externe link: Uittreksel Basisregistratie Personen (BRP)

    Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Duiven woont? Vraag dan een uittreksel uit de Basisregistratie Personen (BRP) aan. Daar staan uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum op. Daarnaast kunt u er andere gegevens op laten zetten. Een uittreksel BRP vraagt u online aan met DigiD. Het uittreksel sturen wij vervolgens binnen twee werkdagen per post naar u toe.

  • Externe link: Gemeente aansprakelijk stellen

    Als u schade hebt of gewond bent geraakt en het is de schuld van de gemeente, dan kunt u de gemeente aansprakelijk stellen.

  • Externe link: Stadsteam

    Voor inwoners met complexe hulpvragen, specialistische hulpverlening.

  • Externe link: Afvalstoffen en afvalwater afvoeren, ontheffing

    Het is verboden bepaalde afvalstoffen te verwijderen, verbranden of af te voeren als daarmee het milieu in gevaar komt. Wilt u dit toch doen, dan kunt u een ontheffing aanvragen.

  • Externe link: Subsidieregeling Zaanstad Regenboogstad 2024-2026

    Als Regenboogstad zet de gemeente zich in voor meer veiligheid, zichtbaarheid, weerbaarheid en sociale acceptatie voor LHBTIQA+ personen. De afkorting LHBTIQA+ staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender, intersekse, queer, aseksueel en alle andere manieren waarop mensen hun genderidentiteit of seksualiteit kunnen benoemen. Specifieke aandacht gaat uit naar jongeren, ouderen en LHBTIQA+ personen met diverse culturele achtergronden. Zij worden niet altijd…

  • Externe link: Waterrecreatie

    Waterrecreatie is een van onze speerpunten op het gebied van recreatie en toerisme.

  • Externe link: AED-apparaat gebruiken

    AED’s in Oosterhout

    Een AED (automatische externe defibrillator) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon met een hartfalen. De AED kan met het toedienen van een elektrische schok een gestoord hartritme stoppen, waardoor het hart weer in een normaal ritme gaat kloppen. Het apparaat geeft zelf instructies en werkt (vol)automatisch.

    Bij die AED’s horen ook mensen die ze weten te bedienen. Het is iedereen toegestaan om in geval van een noodsituatie of een levensbedreigende situatie een AED te gebruiken, bij voorkeur na een training reanimatie met AED.

    Oosterhout moet voorbereid zijn

    In Oosterhout worden jaarlijks tussen de 55 en 75 mensen getroffen door een hartstilstand. Jong en oud, man en vrouw, altijd geheel onverwachts. Snelle hulp is dan van levensbelang. Binnen 6 minuten starten met reanimatie vergroot de kansen op overleven aanzienlijk. Kansen die nog eens groter worden als bij die reanimatie een AED wordt ingezet.

    De Stichting Oosterhout Hartveilig wil Oosterhout en haar kerkdorpen 70% hartveiliger maken door het opzetten van een netwerk met vrijwillige hulpverleners, met een alarmeringssysteem en met voldoende AED’s.

    AED-alert

    AED-alert wordt door alarmcentrale 112 gestart na een melding, waarbij sprake is van een hartfalen en reanimatie. Binnen een straal van 500 meter rondom het adres van het slachtoffer wordt gezocht naar opgeleide reanimeerders.

    Deze ontvangen dan een sms-bericht om direct naar het slachtoffer te gaan en te starten met reanimatie óf om een AED op te halen en vervolgens ook naar het slachtoffer te gaan om hulp te verlenen.

    Stichting Oosterhout Hartveilig

    De Stichting Oosterhout Hartveilig werkt aan een sluitend netwerk en doet daarvoor een beroep op je. Meld je aan een laat je opleiden tot hulpverlener reanimatie. Zo help ook jij mee om de kans op overlijden bij een hartfalen en reanimatie in je eigen omgeving te verkleinen.

    Meld je aan als vrijwilliger

    Nog niet opgeleid tot reanimeerder, maar je wilt wel levensreddend kunnen handelen en je ook nog beschikbaar stellen voor het reanimatieteam Oosterhout Hartveilig? Dat kan! Een training duurt maar enkele uurtjes. Meld je aan bij www.oosterhouthartveilig.nl en zorg dat je voorbereid bent en levens kunt redden!

    65 AED’s in Oosterhout en 5 ervan in Den Hout

    Vragen, reacties, aanbiedingen, etc.:
    WELKOM op info@oosterhouthartveilig.nl

  • Externe link: Programma duurzaam ondernemen, deelname

    De subsidiabele kosten betreffen activiteiten gericht op het opdoen van kennis of verbeteren van vaardigheden, zoals het opstellen van een financie...

  • Externe link: Vuur stoken

    Voor het stoken van vuur in de openbare ruimte is vaak een ontheffing nodig. Dit geldt niet voor ongevaarlijke vuren, zoals barbecues en vuurkorven.

  • Externe link: Omgevingsvergunning aanvragen

    Doe een vergunningcheck, een melding of vraag meteen een omgevingsvergunning aan

  • Externe link: Een pand van de gemeente gebruiken

    U kunt voor korte of lange tijd een gebouw van de gemeente gebruiken. Bijvoorbeeld voor een welzijnsinstelling of voor het organiseren van een cultureel evenement. Neem contact op met de gemeente voor meer informatie.

  • Externe link: Grond, verzoek om te gebruiken

    Grond, verzoek om te gebruiken

  • Externe link: Subsidieregeling Right to Challenge

    Right to Challenge staat voor ‘het recht om de gemeente uit te dagen’. Heb jij een idee om een sociaal maatschappelijke taak van de gemeente beter of slimmer aan te pakken met hetzelfde budget? Ga dan een ‘Right to Challenge’ aan.

  • Externe link: RVV-ontheffing

    Soms komt het voor dat u niet kunt voldoen aan een inrijverbod. Bijvoorbeeld in verband met een verhuizing. Of als u een weg tijdelijk wilt afsluiten in verband met een verbouwing, of als u een fietspad of voetpad moet inrijden. In bepaalde situaties kunt u in aanmerking komen voor een RVV...

  • Externe link: Fiets parkeren bij het centraal station

    Fietsen en scooters mag u in het stationsgebied alleen in de stallingen of de aangewezen plaatsen neerzetten. Als u verkeerd parkeert, halen wij ze weg.

  • Externe link: Ondernemersjaarkaart parkeren kopen

    Als u ondernemer bent kunt u een ondernemersjaarkaart parkeren kopen. Daarmee parkeert u een jaar lang in de hele stad of in een deel van de stad. Deze regeling geldt niet voor ondernemers in Weesp.

  • Externe link: Biodiversiteit

    De verschillende planten- en diersoorten op aarde houden de natuur in balans. Samen vormen ze een levende en productieve natuur. Dit noemen we biodiversiteit. Op deze pagina leest u wat Zaanstad doet om de biodiversiteit in Zaanstad te behouden en te vergroten. Zo hebben we van Zaandam tot Krommenie een bollenlint aangelegd met onder meer carmassia, krokussen, narcissen en sieruien.…

  • Externe link: Tijdelijke reclame plaatsen voor een evenement

    U mag een activiteit of evenement aankondigen met driehoeksborden of sandwichborden. Dit zijn borden die vastgemaakt worden aan een aanwezige lantaarnpaal. U meldt dit vooraf bij de gemeente.

  • Externe link: Briefadres aanvragen of verlengen

    Briefadres aanvragen of verlengen

  • Externe link: Bingo, loterij of prijsvraag organiseren

    Organiseert u een bingo? Een melding is meestal genoeg. Voor een loterij vraagt u een vergunning aan.

  • Externe link: Inzameling geld of goederen voor goed doel

    Voor het collecteren in gemeente Middelburg is volgens de Algemene Plaatselijke Verordening geen collectevergunning nodig.

  • Externe link: Erkenning van kind

    U kunt een kind erkennen als u niet de wettelijke ouder bent. Bijvoorbeeld omdat u niet getrouwd bent.

  • Externe link: Forensenbelasting en toeristenbelasting

    Het betalen van forensenbelasting en toeristenbelasting

  • Externe link: Veiligheid en rampen

    Veiligheid staat bij de gemeente Reimerswaal voorop. Wij vinden het belangrijk dat elke inwoner zich veilig voelt in zijn of haar wijk, dorp en in de gemeente.

  • Externe link: Rijden met EU-rijbewijs in Nederland

    Met een buitenlands rijbewijs mag u in sommige gevallen tijdelijk nog rijden in Nederland. U moet dan wel in Nederland inschreven staan; uw rijbewijs en de categorieën moeten nog geldig zijn. En u moet uw rijbewijs hebben gekregen in een EU- of EVA-land.

  • Registratie en erkenning door de NVWA

    Maakt, verwerkt of vervoert u levensmiddelen of diervoeders? Of slaat u ze op? Schrijf uw bedrijf dan in bij de NVWA.

  • Externe link: Kinderopvang starten

    Aan het starten van een kinderopvang zijn veel eisen en voorwaarden verbonden. Ook moeten veel zaken geregeld worden.

  • Externe link: Hulp bij het huishouden

    Heeft u (tijdelijk) hulp of ondersteuning nodig bij het huishouden en u kunt hiervoor geen familie of vrienden inschakelen? Dan kunt u bij Tom in de Buurt huishoudelijke hulp aanvragen.

  • Externe link: Woning splitsen

    Huiseigenaren kunnen hun woning splitsen. Hiervoor is een vergunning nodig. Daarnaast bepaalt de gemeente of de woning gesplitst mag worden.

  • Externe link: Detailhandel en horeca

    Op deze pagina zijn onderwerpen voor ondernemers met betrekking tot detailhandel en horeca zoveel mogelijk bij elkaar gebracht.

  • Externe link: Ruimtelijk initiatief

    Wilt u een groot bouwproject starten dat veel invloed heeft op de omgeving? En past uw plan niet binnen het omgevingsplan? Dan kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden, voordat u uw plan verder uitwerkt of een omgevingsvergunning aanvraagt.