Zoekresultaten 11 - 20 van 29 resultaten

  • Externe link: Verklaring onder ede of belofte

    Wilt u uw persoonsgegevens laten opnemen in de Basisregistratie Personen (BRP)? Dan is het belangrijk dat ze juist, volledig, actueel en betrouwbaar zijn. Daarom moet u officiële brondocumenten laten zien. Bijvoorbeeld een geboorteakte, huwelijksakte, echtscheidingsakte en bewijs van nationaliteit. Heeft u geen officiële brondocumenten en kunt u daar echt niet aankomen? Dan kunt u bij de gemeente een verklaring onder ede of belofte afleggen.

  • Externe link: Paspoort

    U vraagt uw paspoort aan bij de gemeente waarin u woont. Voor het aanvragen van uw paspoort maakt u een afspraak en u betaalt de kosten bij aanvraag. Een paspoort is een officieel reisdocument en u kunt ermee reizen naar elk land in de wereld. Iedereen moet persoonlijk aanwezig zijn bij het aanvragen en het ophalen van een paspoort. Ook (jonge) kinderen. Na vijf werkdagen kunt u uw nieuwe paspoort ophalen. U komt alleen in aanmerking voor een Nederlands paspoort als u de Nederlandse nationaliteit heeft.

  • Externe link: Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

    Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat uw gedrag in het verleden geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. U kunt de VOG bij de gemeente aanvragen. 

  • Externe link: Vooroverleg omgevingsvergunning

    Als u bouwplannen heeft en u vooraf wilt weten of de gemeente het plan zal goedkeuren, dan kunt u een vooroverleg aanvragen. In het vooroverleg kijken we of het bouwplan past in het omgevingsplan en zo niet of er kan worden afgeweken. Ook wordt het plan voorgelegd aan de welstandscommissie. Als het nodig is, worden plannen besproken op de zogenaame omgevingstafel. Hier sluiten ook andere organisatie bij aan, bijvoorbeeld provincie, waterschap en milieudienst. 

  • Externe link: Bezwaar maken

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? Dan kunt u hiertegen bezwaar maken als dit besluit rechtstreeks gevolgen voor u heeft. Dit doet u binnen 6 weken nadat het besluit is bekendgemaakt.

  • Externe link: Vluchtelingenpaspoort

    Woont u in Nederland en heeft u een vluchtelingenstatus? Dan heeft u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Voor sommige landen heeft u ook een visum nodig. Het vluchtelingenpaspoort is een reisdocument en een legitimatiebewijs. U kunt het vluchtelingenpaspoort niet gebruiken om naar het land van herkomst te reizen. Een vluchtelingenpaspoort vraagt u persoonlijk aan. Maak hiervoor een afspraak. U kunt uw vluchtelingenpaspoort na 5 werkdagen afhalen. Het vluchtelingenpaspoort is minimaal 1 jaar en maximaal 5 jaar geldig. Bent u geen Nederlander en heeft u geen vluchtelingenstatus? Dan kunt u in aanmerking komen voor een vreemdelingenpaspoort.

  • Externe link: Bewijs van Nederlanderschap

    Een bewijs van Nederlanderschap laat zien dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. U kunt het bewijs nodig hebben als u naar het buitenland verhuist, als u gaat trouwen of voor bepaalde beroepen. 

  • Externe link: Aangifte doodgeboren kind

    Is uw kind na 24 weken zwangerschap dood geboren? Dan doet u hiervan aangifte bij de gemeente waar het kind is geboren. Het is wettelijk verplicht om een doodgeboren kind na een zwangerschap van 24 weken te begraven of cremeren.

  • Externe link: Bewijs van in leven zijn (attestatie de vita)

    Heeft u voor een pensioenfonds of een verzekeringsmaatschappij een bewijs van in leven zijn nodig? Deze vraagt u aan bij de gemeente. Een bewijs van in leven zijn, is bedoeld voor Nederlandse instanties. Voor buitenlandse instanties heeft u meestal een attestatie de vita nodig.

  • Externe link: Bouwkavels microwoningen Kalterbroeken (toegewezen)

    Op een prachtige locatie in de wijk Kalterbroeken te Diever zijn acht kavels uitgegeven voor de bouw van microwoningen.