Zoekresultaat 1 - 10 van 137 resultaten

  • Advies en hulp bij verslavingen

    Wie verslaafd is aan alcohol of drugs, gokken, gamen of social media, kan hulp krijgen van Brijder, een organisatie die helpt bij verslavingen. Brijder geeft ook preventief voorlichting en advies over verslaving aan jongeren en hun ouders.

  • Verhuizing naar het buitenland doorgeven

    Gaat u naar het buitenland verhuizen, dan moet u dat doorgeven aan de gemeente. U geeft uw verhuizing door als u langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat. De gemeente verwerkt uw verhuizing in de Basisregistratie Personen (BRP).

  • Handtekening laten legaliseren

    Soms moet u aan een bedrijf of organisatie bewijzen dat uw handtekening op een formulier of document echt is. Dat doet u door uw handtekening te laten legaliseren bij de gemeente. U ondertekent het document of formulier waar de gemeenteambtenaar bij staat. Die vergelijkt de handtekening met de handtekening op uw identiteitsbewijs en plaatst een stempel.

  • 2e paspoort of zakenpaspoort aanvragen

    Als u veel naar het buitenland reist, kunt u een tweede paspoort nodig hebben. Bijvoorbeeld omdat u landen bezoekt die in conflict zijn met elkaar, of omdat uw paspoort regelmatig op ambassades ligt voor een visum. Uw 2e paspoort is 2 jaar geldig. U vraagt het paspoort persoonlijk aan in het raadhuis. Hiervoor moet u een afspraak maken.

  • Bouwmateriaal, container of ander object tijdelijk plaatsen

    Als u tijdelijk een bouwkeet, bouwsteiger, container of ander object op openbare grond wilt plaatsen, dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Een omgevingsvergunning vraagt u aan bij het Omgevingsloket. Kies daar voor de activiteit ‘Roerende zaken opslaan’.

  • Rijbewijs aanvragen

    U vraagt uw 1e rijbewijs aan in het raadhuis. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt bij het aanvragen. Na 5 werkdagen kunt u het rijbewijs op afspraak ophalen.

  • Vaststellen subsidie Stimuleringsfonds lokale economie

    Heeft u de subsidie Stimuleringsfonds lokale economie aangevraagd, het subsidiebedrag gekregen en de activiteiten uitgevoerd? Bij subsidies hoger dan € 10.000 is de volgende stap om de subsidie te laten vaststellen. Daarmee stellen we vast of u wel of geen recht had op het gekregen bedrag. Vraag daarvoor een verzoek tot vaststelling aan.

  • Hulp bij uw huishouden via de gemeente

    Bent u door ouderdom, ziekte of een beperking zelf niet in staat om huishoudelijk werk te doen? En is er niemand in uw netwerk die deze taken kan overnemen? Neem dan contact op de gemeente of doe een melding bij de Wmo. Wij denken graag met u mee.

  • Vergunning gevelreclame aanvragen

    Voor het plaatsen van vaste reclame-uitingen en lichtreclame op uw gevel heeft u een vergunning nodig. U kunt deze aanvragen bij het Omgevingsloket. U kunt daar ook eerst controleren of u echt een vergunning nodig heeft.

  • Afvalcontainer aanvragen of probleem melden

    Als uw rolcontainer voor afval beschadigd is of niet is geleegd, kunt u contact opnemen met Meerlanden. Ook voor een verdwenen container, het aanvragen van een nieuwe of een grotere container kunt u bij Meerlanden terecht.