Zoekresultaat 1 - 10 van 259 resultaten

  • Bomen kappen

    Als u een of meerdere bomen wilt kappen dan heeft u vaak een omgevingsvergunning nodig. Ook als u onder een boom werkt en dit ten koste van de gezo...

  • Gesloten bodemwarmte-installatie melden

    Om uw gebouw te verwarmen, kunt u de warmte in de bodem gebruiken. Hiervoor installeert u een bodemwarmtewisselaar. Dit heet 'wisselaar' omdat u hiermee uw pand kunt opwarmen en afkoelen. In de winter neemt u warmte uit de bodem op. In de zomer geeft u warmte af aan de bodem en koelt u het pand dus juist. Het water in dit gesloten systeem komt niet in contact met het grondwater. Daarom heet dit een gesloten bodemenergiesysteem.

    Wilt u samen met uw buren bodemwarmte gebruiken? Of wilt u bodemwarmte voor uw bedrijf gebruiken? Dan heeft u een grotere installatie nodig. Misschien heeft u hiervoor een omgevingsvergunning nodig.

  • Mobiele puinbreker gebruiken

    Een mobiele puinbreker wordt gebruikt om bouw- en sloopafval te verminderen. Als u een mobiele puinbreker wilt gebruiken, doet u een melding bij de gemeente. De Omgevingsdienst IJsselland behandelt de melding namens de gemeente. De gemeente publiceert dat er puinwerkzaamheden zullen zijn. Zo zorg...

  • Bodemsanering melden

    Laat u grond of grondwater saneren? Meld uw plannen bij de gemeente. De Wet bodembescherming (Wbb) beschrijft hoe bodemverontreiniging kan worden voorkomen en verminderd. Ook bepaalt de wet hoe bodemverontreiniging moet worden onderzocht en gesaneerd en wie hiervoor verantwoordelijk is. De Wbb verplicht u om ernstige bodemverontreiniging en plannen voor bodemsanering te melden. Dat kan...

  • Omgevingsvergunning

    Voor het veranderen in, rondom, bij of aan uw woning of bedrijf is in veel gevallen een omgevingsvergunning nodig. Informatie opvragen over bouwen en verbouwen. Inzage in het bouwarchief.

  • Afvalkalender

    Informatie over inzameldagen, aanbiedregels en afval scheiden vindt u op de digitale afvalkalender van Circulus. 

  • Bodeminformatie aanvragen

    Koopt of verkoopt u een stuk grond? Voert u graafwerk uit of vraagt u een omgevingsvergunning aan? Dan kunt u informatie over de bodem nodig hebben. Bodeminformatie kunt u online bij de gemeente opvragen.

  • Grofvuil

    Grofvuil brengt u gratis naar een milieustraat. Wij kunnen het ook bij u ophalen. Daarvoor vragen wij een vergoeding.

  • Snoeihout verbranden

    Voor het verbranden van snoeihout is vaak geen ontheffing nodig. Een melding aan de gemeente is voldoende. Voor paasvuren en kampvuren moet altijd ontheffing worden aangevraagd.

  • Afvalinzameling

    In de digitale afvalwijzer staat wanneer uw afval wordt opgehaald of hoe u afval aanbiedt. Ook afval dat schadelijk is voor het milieu, zoals klein chemisch afval zamelen wij apart in. U meldt u aan voor de Afvalapp ‘Afvalwijzer’ van AddComm of via de website www.mijnafvalwijzer.nl. U ontvangt dan een bericht wanneer u uw afval aan de weg moet zetten. Bijvoorbeeld op uw mobiele telefoon, tablet of via e-mail. Daarnaast is ook de jaarkalender van de afvalwijzer als PDF te downloaden.  Direct naar Mijn Afvalwijzer Is uw afval niet opgehaald? U maakt een melding bij het Meldpunt openbare ruimte als uw afval niet is opgehaald. Wij zorgen ervoor dat het afval zo snel mogelijk bij u wordt opgehaald.  Afvalzakken De gemeente heeft gekozen voor het inzamelsysteem met gemeentelijke afvalzakken om u te stimuleren tot afvalscheiding. Afvalscheiding is beter voor het milieu, omdat daardoor minder afval verbrand hoeft te worden. Ook bespaart u direct geld met afvalscheiding, omdat u minder afvalzakken hoeft te kopen. De gemeentelijke afvalzakken zijn duurder dan gewone afvalzakken. De verwerkingskosten van het afval zitten in de prijs van de afvalzakken. Daarnaast ontvangt ieder huishouden in Putten een aanslag afvalstoffenheffing. Deze heffing is voor iedereen gelijk. De inwoners betalen de afvalstoffenheffing. Dit om de kosten van materieel, personeel en algemene kosten voor de afvalinzameling te betalen. Openingstijden Ontvangstbalie gemeentehuis en Afvalbrengstation Verkoopadressen gemeentelijke afvalzakken Albert Heijn, Voorthuizerstraat 2 Boni, Dorpsstraat 85 Dekamarkt, Achterstraat 31 Hema, Verlengde Dorpsstraat 8-12 Jumbo, Postweg 4 Kieft Warenhuis, Voorthuizerstraat 135 Plus Wilmink Putten, Gervenhof 4 Welkoop, Hoge Eng-Oost 18 Klachten over gemeentelijke afvalzakken De kwaliteit van de gemeentelijke afvalzakken is in het algemeen goed, maar het productieproces verloopt niet altijd vlekkeloos. Het kan gebeuren dat een aantal zakken iets te smal is of geen bodem heeft. Ook missen de strips om de afvalzak mee te sluiten wel eens. Hebt u klachten over een rol afvalzakken? Gaat u dan niet terug naar de winkelier. Maar lever deze rol in bij de Servicebalie in het gemeentehuis. U ontvangt dan een nieuwe rol. Meer informatie Voor meer informatie over gescheiden afval inzamelen en recycling kunt u ook kijken op de website van Milieu Centraal. Voor meer informatie over plastic inzamelen en educatie kunt u kijken op de website van Recycle Valley. Filmpje over afvalscheiding in de gemeente Putten.