Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten

  • Eerste inschrijving in Nederland

    Woont u in het buitenland en wilt u in Nederland gaan wonen? Schrijft u zich dan binnen 5 dagen na aankomst persoonlijk in bij de gemeente. Bel (0527) 63 39 11 en maak een afspraak.

  • Handtekening legaliseren

    Moet u aantonen dat uw handtekening van u is? Dan kunt u uw handtekening laten legaliseren in het gemeentehuis.

  • Klein kansspel of loterij organiseren

    Organiseert u een klein kansspel? Bijvoorbeeld een bingo of een rad van avontuur? Meld dit dan bij de gemeente. Dat doet u uiterlijk 2 weken van tevoren. Organiseert u een loterij? Dan heeft u een vergunning nodig.

  • Registratie levenloos geboren kind

    Ouders die dat wensen, kunnen hun levenloos geboren kind registreren in de Basis Registratie Personen (BRP). Dit doet u in de gemeente waar u woont. Met deze registratie wordt uw levenloos geboren kind bijgeschreven op uw persoonslijst in de BRP. Registratie gebeurt alleen op uw verzoek en is niet verplicht.

  • Erkennen van een kind

    Als u niet getrouwd bent en u geen geregistreerd partnerschap heeft, dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. De vader of duomoeder moet eerst het kind erkennen om juridisch gezien de ouder te worden van het kind. De persoon die het kind erkent hoeft niet de biologische ouder te zijn. U regelt erkenning van een kind in het gemeentehuis. U kunt een kind niet erkennen als het al 2 ouders heeft.

  • Achternaam kiezen voor uw kind

    Als ouders mag u kiezen welke achternaam uw eerste kind krijgt: die van u of van uw partner. Vanaf 2024 kunt u ook kiezen voor een combinatie van de achternamen van beide ouders. Als u later nog meer kinderen samen krijgt, krijgen die dezelfde achternaam als het eerste kind.

  • Scheiding laten inschrijven

    Bent u zojuist gescheiden? Is uw huwelijk ontbonden? Uw partnerschap ontbonden of beƫindigd? Dan moet de uitspraak van de rechtbank (beschikking) binnen 6 maanden bij de gemeente zijn waar uw huwelijk of partnerschap is gesloten. Meestal regelt een advocaat of notaris dit voor u.