Zoekresultaat 1 - 7 van 7 resultaten
- Nieuwe straatnaam doorgeven
Als er een nieuwe straat gebouwd wordt, moet deze straat ook een naam krijgen. U kunt een idee voor een straatnaam doorgeven aan de gemeente.
Kijk eerst of de naam die u verzonnen heeft al bestaat in deze plaats.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2023-12-05
- Basisregistratie adressen en gebouwen inzien
In de Basisregistratie adressen en gebouwen (BAG) staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. Onder andere van huizen, kantoren en winkels. Zo kunnen bedrijven de BAG bijvoorbeeld gebruiken om adressenbestanden te vergelijken.
Gegevens die al in de BAG staan, hoeft u niet meer door te geven aan overheidsorganisaties. Een adreswijziging hoeft u bijvoorbeeld maar 1 keer aan de gemeente door te geven. Andere overheden hebben deze informatie dan ook.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-05-16
- Jongeren ontmoetingsplek
De gemeente biedt speelruimtes voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan speeltoestellen en trapveldjes. Ook voor oudere kinderen zijn speciale plekken ingericht om te spelen of elkaar te ontmoeten. Dit zijn jongeren ontmoetingsplekken (JOPs).
Ziet u jongeren op een kinderspeelplaats en veroorzaken ze overlast? Bijvoorbeeld door lawaai te maken of omdat ze op de stoep voetballen? Verwijs de jongeren dan door naar trapveldjes of andere jongeren ontmoetingsplekken.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-05-15
- Kadastrale gegevens opvragen
Het Kadaster houdt gegevens bij van verschillende soorten goederen, zoals:
- vastgoed (grond en gebouwen)
- schepen
- luchtvaartuigen
- kabels en leidingen onder de grond
U kunt bij het Kadaster onder andere de gegevens van een gebouw of stuk grond opvragen. Zo kunt u nakijken:
- wie de rechthebbende is (bijvoorbeeld eigenaar of erfpachter)
- wat de aard van het perceel is (bijvoorbeeld huis met tuin of weiland)
- wat de oppervlakte van het perceel is en hoe dat eruit ziet (bijvoorbeeld een kaart of plattegrond)
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-25
- Vergoeding aanvragen voor schade door een besluit van de gemeente
U kunt schade hebben door een besluit van de gemeente over uw omgeving. De gemeente legt bijvoorbeeld een weg aan vlak achter uw huis, zodat uw huis minder waard wordt. Of door werkzaamheden is uw winkel niet goed bereikbaar, waardoor u inkomsten verliest.
Misschien heeft u recht op een vergoeding. U kunt de gemeente om een vergoeding vragen.
Is de schade een gevolg van een besluit uit 2023 of eerder? Dan vraagt u een vergoeding voor planschade.
Is de schade een gevolg van een besluit uit 2024 of later? Dan vraagt u om nadeelcompensatie.
Na uw aanvraag voor schadevergoeding doet een onafhankelijk adviseur onderzoek. Hij adviseert de gemeente of u recht heeft op vergoeding van de schade. De gemeente beslist over uw aanvraag en bepaalt het bedrag van de vergoeding.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-08-07
- Speelterreinen, ongeval
Wanneer u een ongeluk ziet gebeuren in een speeltuin, bel dan eerst de hulpdiensten. Komt het ongeluk door een kapot speeltoestel? Dan kunt u hiervan ook een melding maken bij de gemeente. De gemeente komt het toestel dan controleren en repareren. Ook als u ziet dat een speeltuin of -toestel onveilig is zonder dat er iets gebeurd is, kunt u dit bij de gemeente melden.
Alle speelterreinen van de gemeente en de toestellen die erop staan, worden jaarlijks gecontroleerd. Hiervoor komt een onafhankelijk inspectiebedrijf bij elk speelveldje langs. De andere keren komt de gemeente zelf langs om te inspecteren.
De gemeente is niet verantwoordelijk voor de veiligheid van losse toestellen die er door anderen bijgeplaatst zijn. Denk hierbij aan losse trampolines en glijbaantjes. Ook is de gemeente niet verantwoordelijk voor speelvelden van anderen. Een onderneming die een speelplaats heeft, moet deze op eigen grond plaatsen en hem ’s nachts afsluiten.- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-04-24
- Stedenbouwkundige plannen van de gemeente bekijken
In een stedenbouwkundig plan staat hoe de gemeente een gebied wil inrichten. Het plan bestaat uit tekeningen, foto's en een beschrijving van de toekomstige inrichting van het gebied. Het kan gaan om een gebied dat al bebouwd is of om een plek waar de gemeente nog wil gaan bouwen.
In het stedenbouwkundige plan ziet u:
- waar groen, water, parkeerplaatsen of speeltuinen komen
- het soort bebouwing (bijvoorbeeld hoogbouw, laagbouw, sociale woningbouw of woningen in de vrije sector)
- de functie van een gebouw (bijvoorbeeld kantoren of winkels)
U kunt de stedenbouwkundige plannen pas bekijken als de gemeente ermee akkoord is dat de plannen openbaar worden.
- Bron: Oosterhout (Gemeente)
- 2024-05-15
- 1