Zoekresultaat 1 - 10 van 25 resultaten

  • WOZ - Inlichtingen formulier

    Burgers die een woning hebben aangekocht in de gemeente ontvangen een inlichtingenformulier. Het kan zijn dat u bij het openen van de brief al enkele vragen heeft. Hieronder volgen de meest voorkomende vragen en antwoorden. Zit u toch nog met vragen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via info@hofvantwente.nl of via ons telefoonnummer: 0547 858 585

  • Opvragen bouw- en milieuvergunningen

    Informatie en bouwtekeningen uit reeds gearchiveerde bouw- en milieudossiers kunt u inzien of opvragen. De door u gewenste informatie wordt gekopieerd en toegestuurd. Dit kan zowel per post als digitaal. Indien u het dossier  eerst wil inzien, dan krijgt u telefonisch of via e-mail bericht dat het door u gevraagde dossier bij de receptie van het gemeentehuis kan worden ingezien, zodat u kunt  aangeven welke informatie u nodig heeft. De gevraagde informatie wordt binnen 10 werkdagen toegestuurd.

  • Bijzondere bijstand voor chronisch zieken en gehandicapten

    Heeft u een laag inkomen en bent u langdurig (chronisch) ziek of gehandicapt? Dan kan het zijn dat u recht hebt op een vergoeding van het wettelijk verplicht eigen risico van de zorgverzekering.

  • Aansprakelijk stellen gemeente

    Vindt u dat u schade heeft opgelopen door de gemeente? Bijvoorbeeld door achterstallig onderhoud aan gemeentelijke objecten (wegen, openbaar groen of bouwwerken) of gemeentelijk handelen (schade aan uw voertuig, veroorzaakt door een gemeentelijke voertuig)? Dan kunt u de gemeente gratis aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen. 
    De gemeente is aansprakelijk als u kunt bewijzen dat de schade direct een gevolg is van  niet of niet juist handelen door de gemeente. De gemeente beoordeelt uw schadeclaim. Als de gemeente uw aansprakelijkstelling erkent, krijgt u mogelijk een (gedeeltelijke) schadevergoeding. Als de gemeente uw aansprakelijkstelling afwijst, ontvangt u een brief met een toelichting.

  • Stop Heling

    Via de gratis Stop Heling app kunt u al uw waardevolle spullen registreren. Na inbraak of diefstal heeft u dan meteen alle gegevens bij de hand voor uw schadeclaim bij de verzekeraar en uw aangifte bij de politie. Na de aangifte komen alle specifieke kenmerken van uw gestolen eigendommen terecht in de database van Stop Heling.

    Daarmee vergroot u de kans dat u uw waardevolle bezittingen terugkrijgt. Bovendien kunnen dieven uw gestolen spullen daardoor minder makkelijk kwijt en zullen zij eerder tegen de lamp lopen. Zo helpt u mee om diefstal te bestrijden, want misdaad mag niet lonen!

  • Uittreksel Burgerlijke Stand

    Heeft u een uittreksel (akte) van geboorte, huwelijk, echtscheiding of overlijden nodig? Deze kunt u bij de gemeente Hof van Twente opvragen als de geboorte, het huwelijk of het overlijden in Hof van Twente heeft plaatsgevonden.

    Vraagt u de akte online met uw DigiD aan? Dan krijgt u de akte binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.

    Vraagt u de akte aan de balie in het gemeentehuis aan? Dan kunt u de akte ter plekke meenemen. 

    Digitaal aanvragen via DigiD:

  • Nederlander worden door optie

    In een aantal gevallen kunt u de Nederlandse nationaliteit aanvragen via een verkorte procedure. Dit wordt optie genoemd. De optieprocedure wordt door de gemeente afgehandeld waardoor de afhandeltijd veel korter is. Wij raden u aan voor het indienen van een naturalisatieverzoek vooraf (telefonisch via 0547 - 85 85 85) een afspraak te maken met de medewerkers van de afdeling Publiekszaken. Naar aanleiding van de telefonische afspraak ontvangt u een uitnodiging voor het indienen van een naturalisatieverzoek. In deze uitnodiging wordt vermeld welke gegevens dienen te worden overgelegd.

  • WOZ-viewer

    U kunt op de website www.wozwaardeloket.nl, de WOZ-waarde van een woning in Hof van Twente opvragen en vergelijken met andere woningen. 

    Als woningbezitter kunt u via de digitale belastingbalie de WOZ-waarde en het taxatieverslag van uw woning vinden, maar geen WOZ-waarden van willekeurige andere panden.

  • Standplaatsvergunning aanvragen

    Wanneer u niet op de weekmarkt, maar aan de openbare weg, het openbaar water of op een particulier perceel een standplaats in wilt nemen dan heeft u hiervoor een standplaatsvergunning nodig. Of u hiervoor een vergunning krijgt is afhankelijk van de aard, omvang en doel van de activiteit. Tevens wordt gelet op mogelijke overlast voor omwonenden, het verkeer, de bepalingen in het bestemmingsplan, het straatbeeld en bijzondere omstandigheden. Voor standplaatsen die worden ingenomen voor medische doeleinden of door goede doelen organisaties die een CBF keurmerk hebben, kan worden volstaan met het doen van een melding.

  • Omgevingsvergunning - melden start werkzaamheden

    Nadat u een omgevingsvergunning heeft gekregen en deze in werking is getreden, kunt u starten met de werkzaamheden. U dient de start en de beƫindiging van uw werkzaamheden vooraf aan de gemeente te melden. De gemeente houdt toezicht op bouwwerken. Daarbij wordt gecontroleerd of er vergunning is verleend en dat er wordt gebouwd volgens de verleende vergunning.

    Indien de werkzaamheden zonder vergunning of niet volgens de gestelde voorschriften plaatsvinden kan de gemeente een handhavingstraject opstarten.

    De Omgevingsdienst Twente (ODT) houdt toezicht op inrichtingen (in het kader van de Wet milieubeheer). Daarbij wordt gecontroleerd of er vergunning is verleend en dat de inrichting volgens de verleende vergunning of melding in werking is. De melding kunt u indienen via info@odtwente.nl

    Indien de inrichting niet volgens de gestelde voorschriften in werking is, dan wordt het dossier van de ODT (na een eerste ambtelijke waarschuwing) overgedragen en kan de gemeente een handhavingstraject opstarten.