Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 1 - 6 van 6 resultaten
- Externe link: Gehandicaptenparkeerkaart
Soorten kaarten en voorwaarden Er zijn 3 soorten kaarten 1. Gehandicaptenparkeerkaart bestuurder U kunt een gehandicaptenparkeerkaart voor een bestuurder aanvragen als u een geldig rijbewijs hebt en u bestuurder bent van een motorvoertuig op meer dan twee wielen (bijvoorbeeld een auto, brommobiel of Canta). Daarnaast moet u voldoen aan één van de volgende voorwaarden: U kunt ten minste een half jaar niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen met hulpmiddelen zoals een stok, krukken of een rollator; U zit blijvend in een rolstoel; U heeft een ernstige beperking. 2. Gehandicaptenparkeerkaart passagier U kunt een gehandicaptenparkeerkaart voor een passagier aanvragen als u altijd hulp nodig hebt van de bestuurder om van deur tot deur te komen. U kunt bijvoorbeeld niet alleen blijven wachten tot de bestuurder de auto heeft weggezet. Daarnaast moet u voldoen aan één van de volgende voorwaarden: U kunt ten minste een half jaar niet meer dan 100 meter zelfstandig lopen met hulpmiddelen zoals een stok, krukken of een rollator; U zit blijvend in een rolstoel; U heeft een ernstige beperking. Als u afhankelijk bent en blijft van een rolstoel, kan het zijn dat u in aanmerking komt voor een combinatie van een bestuurderskaart en een passagierskaart. 3. Instellingenkaart Het bestuur van een instelling waar mensen met een beperking verblijven, kan voor het vervoer van de bewoners een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen. Kenmerken De kaart staat op uw naam; U kunt de kaart ook in een andere auto gebruiken; De kaart is maximaal 5 jaar geldig; De kaart is geldig in alle EU-landen, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2025-01-07
- Externe link: Wet verplichte GGZ (WvGGZ)
Familie of buren merken vaak als eersten dat er iets met iemand niet goed gaat. Het is belangrijk om dit te melden voordat het erger wordt. De betrokkene kan dan zo snel mogelijk hulp krijgen. Het kan zijn dat mensen zichzelf of anderen iets dreigen aan te doen door een psychiatrische aandoening. Dan is hulp nodig. Als de persoon om wie het gaat geen hulp wil, kan verplichte geestelijke gezondheidszorg worden ingezet. De Wet verplichte GGZ (WvGGZ) maakt het mogelijk om verplichte zorg ambulant uit te voeren. Gedwongen opname blijft ook mogelijk. De Wet verplichte GGZ is er alleen voor als het echt niet anders kan. Het is voor mensen met psychische problemen beter om verplichte behandeling te voorkomen. In de wet is ook geregeld dat de betrokkene en de familie inspraak hebben in de behandeling, en in de zorg en ondersteuning daarna. Wat als er accuut gevaar dreigt? Is er sprake van een accuut onveilige situatie (een crisissituatie)? Neem dan direct contact op met 112. In het geval van een crisis kan direct verplichte psychische zorg worden ingezet. Dit gebeurt op basis van een medische verklaring van een psychiater. De burgemeester moet binnen 18 uur na het inzetten van de verplichte zorg een crisismaatregel nemen.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2025-01-06
- Externe link: Bibob-formulier invullen
Bij aanbestedingen, vergunningen, subsidies en ontheffingen kunnen we uw achtergrond en die van uw bedrijf onderzoeken. Om te weten of het bedrijf betrouwbaar is. En of de mensen die er werken betrouwbaar zijn. We kunnen het onderzoek in verschillende gevallen starten. Een vergunning of subsidie mag namelijk niet gebruikt worden voor criminele activiteiten. Dit onderzoek heet een Bibob-onderzoek. Een paar voorbeelden zijn: U wilt een café of een coffeeshop beginnen. U schrijft in op een bouwopdracht van de gemeente. U verkoopt of verhuurt een pand aan de gemeente. We onderzoeken verschillende dingen zoals: wie u bent. of u een strafblad heeft. waar het geld voor het bedrijf vandaan komt. met wie u samenwerkt of zaken doet. We mogen het Bibob-onderzoek ook uitvoeren bij een bestaand bedrijf. Dus als u de vergunning of subsidie al heeft. Als het onderzoek aantoont dat de eigenaar of de mensen met wie hij werkt niet integer zijn, kunnen we de vergunning(en) stopzetten.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-12-23
- Externe link: Meldpunt Bezorgd
Bent u ongerust over iemand in een zorgelijke situatie? Vraagt die persoon zelf niet om hulp? Laat het dan weten aan het Meldpunt Bezorgd. Voorkom dat de situatie uit de hand loopt en geef uw melding door. Meldpunt Bezorgd biedt hulp en advies om te voorkomen dat het echt mis gaat. Wat kan ik melden bij Meldpunt Bezorgd? U kunt een melding doen als u zich zorgen maakt over iemand in uw omgeving. Bijvoorbeeld: U heeft het gevoel dat iemand eenzaam is en zit te verpieteren. Iemand lijkt ernstig in de war of zwerft veel op straat. Voor uw deur hangt vaak iemand rond die misschien dakloos is. Iemand of een gezin heeft dringend hulp nodig, maar vraagt er niet om. U denkt dat er sprake is van ernstige (zelf)verwaarlozing. U denkt dat er sprake is van vervuiling van het huis en tuin. U maakt zich zorgen over iemand die ziek is, maar geen hulp zoekt. U weet dat iemand financieel echt niet meer rond kan komen. U ziet dat een oudere mishandeld, uitgebuit of verwaarloosd wordt. U ziet een volle brievenbus en/of veel ongeopende post. Denkt u dat iemand dringend psychische hulp nodig heeft? U kunt dan een melding doen in het kader van de Wet verplichte GGZ (WvGGZ).
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2025-01-06
- Externe link: Rijbewijs
U kunt uw rijbewijs eenvoudig online verlengen. Voor uw eerste rijbewijs na het rijexamen, of als uw rijbewijs kwijt of gestolen is, maakt u online een afspraak om naar het gemeentehuis te komen. U vraagt het rijbewijs aan en haalt het zelf op bij de gemeente. De kosten betaalt u bij de aanvraag. Rijbewijs Verlengen Is uw Nederlandse rijbewijs verlopen of wilt u een nieuwe categorie toevoegen? Als u in de gemeente Veendam staat ingeschreven, kan dit online. U hoeft dan alleen naar het gemeentehuis om uw nieuwe rijbewijs op te halen. In 3 stappen uw rijbewijs verlengen Maak een Pasfoto Laat een digitale pasfoto maken bij een RDW-erkende fotograaf of fotocabine. Zet direct uw handtekening voor op het nieuwe rijbewijs. De RDW ontvangt uw pasfoto en handtekening beveiligd. U krijgt een e-mail van de RDW waarin staat of u het rijbewijs online kunt verlengen. Online Aanvragen Ga naar de website van de RDW en vraag uw rijbewijs aan met de DigiD-app en iDEAL. Rijbewijs Ophalen Haal uw nieuwe rijbewijs na 2 werkdagen op bij de receptie van het gemeentehuis. Een afspraak is niet nodig. Neem uw huidige rijbewijs mee, want dit moet u inleveren. Er zijn verschillende soorten rijbewijzen. Kijk op de website van de RDW voor de omschrijving van de verschillende soorten rijbewijzen. Hierover kunt u meer informatie vinden op Rijksoverheid.nl. Vereisten U moet: een mobiele telefoon met een NFC-chiplezer hebben (Android versie 6.0 of hoger, iPhone model 7 of hoger en iOS versie 13). De chiplezer is nodig om een identiteitscheck te kunnen uitvoeren bij het online verlengen van uw rijbewijs. ingeschreven staan in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Veendam. een verlenging van het rijbewijs, een categorie-uitbreiding of een her-afgifte na opheffing ongeldigverklaring aanvragen. foto’s hebben gemaakt bij een RDW erkende fotograaf of in een RDW erkende fotocabine. De fotograaf brengt voor het maken van een pasfoto en het zetten van een handtekening kosten in rekening. Deze zijn niet inbegrepen in de kosten voor het rijbewijs. Bij een medische keuring kunt u pas een online aanvraag doen nadat u goedkeuring van de CBR heeft ontvangen. Kijk hiervoor bij gezondheidsverklaring rijbewijs.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2025-01-08
- Externe link: Paspoort en identiteitskaart
U kunt een paspoort of identiteitskaart aanvragen aan de balie in het gemeentehuis. Daarvoor moet u een afspraak maken. Maak een afspraak Identiteitskaart of paspoort nodig? De identiteitskaart is geldig voor een beperkt aantal landen. Reis je naar andere landen? Dan heb je een paspoort nodig. Let op: ook voor het Verenigd Koninkrijk heb je een paspoort nodig. Je komt Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland niet meer binnen met een Nederlandse identiteitskaart. Toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland Kinderen jonger dan 18 jaar hebben toestemming nodig om naar het buitenland te reizen. De ouders met gezag of de voogden moeten deze toestemming geven. Met het formulier laat u zien dat u toestemming geeft. Het formulier is niet verplicht, maar bevat wel alle informatie die voor een grenscontrole nodig is: Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland. Verlies of diefstal Meld het bij ons wanneer uw paspoort of identiteitskaart niet meer hebt, dit kunt u online doorgeven: Vermissing paspoort en ID-kaart melden.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2025-01-08
- 1