Zoekresultaat 181 - 187 van 187 resultaten

  • Evenementenvergunning

    Op grond van artikel 2.2.2 van de Algemene plaatselijke verordening is het verboden zonder vergunning van de burgemeester een evenement te organiseren.

    Onder evenement wordt verstaan: elke voor publiek toegankelijke verrichting van vermaak. Onder evenement wordt mede verstaan:
    a. een herdenkingsplechtigheid;
    b. een braderie;
    c. een optocht;
    d. een feest, muziekvoorstelling of wedstrijd op of aan de weg.

    Voor het houden van een evenement kunnen diverse andere vergunningen en/of ontheffingen noodzakelijk zijn. Doe daarom de online vergunningenchecker en vraag gemakkelijk en snel de juiste vergunningen aan. 

    Infographic en folders 'Evenementen: gezondheid en veiligheid'

    Een evenement organiseren, daar komt best wat bij kijken. Naast een mooi evenement wil je natuurlijk ook een veilig evenement organiseren. Er zijn veel onderwerpen over gezondheid en veiligheid waarvoor je aandacht moet hebben. Daarom hebben GHOR en GGD NOG een infographic ontwikkeld voor vergunningverleners en evenementenorganisatoren.

    Op de website van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) vind je deze handige infographic met informatiefolders over onderwerpen die gaan over veiligheid en gezondheid. Bijvoorbeeld over evenementenzorg, alcohol, drugs en roken, eten en (gratis) drinkwatervoorzieningen, weersomstandigheden en sanitaire voorzieningen.

    Meer informatie kunt u vinden op https://www.vnog.nl/Advies-GHOR-bij-evenementen.

  • Werkervaring opdoen

    Als u een uitkering heeft en geen werk kunt vinden, kunt u vragen om een participatieplaats. Een participatieplaats is een baan van 16 tot 32 uur per week. U krijgt ook begeleiding op het werk. Zo vergroot u uw kans op een vaste baan.

    De gemeente kijkt na 6 maanden of u uw best doet en of het werk nog bij u past. Heeft u zich goed ingezet? Dan kunt u een premie krijgen. Ook kan de gemeente u na 6 maanden scholing aanbieden. Na 1 jaar wordt gekeken of uw kansen op een gewone baan groter zijn geworden.

    Misschien kunt u vrijwilligerswerk doen en uw uitkering houden. Dit heet sociale activering.

  • Basisregistratie adressen en gebouwen inzien

    In de Basisregistratie adressen en gebouwen (BAG) staan de gegevens van alle adressen en gebouwen in de gemeente. Onder andere van huizen, kantoren en winkels. Zo kunnen bedrijven de BAG bijvoorbeeld gebruiken om adressenbestanden te vergelijken.

    Gegevens die al in de BAG staan, hoeft u niet meer door te geven aan overheidsorganisaties. Een adreswijziging hoeft u bijvoorbeeld maar 1 keer aan de gemeente door te geven. Andere overheden hebben deze informatie dan ook.

  • Voertuig op straat verkopen

    U mag niet zomaar ergens een voertuig parkeren om het te verkopen. Het is belangrijk dat de weg veilig blijft en er geen overlast is.

  • Caravan parkeren op openbare weg

    U mag een caravan niet voor langere periode langs de weg parkeren. Dit geldt ook voor:

    • een kampeerwagen
    • een camper
    • een magazijnwagen
    • een aanhangwagen
    • een keetwagen

    Zonder ontheffing is het parkeren van uw caravan of aanhangwagen voor maximaal 3 dagen toegestaan.

  • Vergoeding aanvragen voor de bouw of uitbreiding van een schoolgebouw

    Scholen in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs kunnen een bijdrage vragen voor nieuwbouw of uitbreiding van een schoolgebouw. Het schoolbestuur vraagt de vergoeding aan bij de gemeente. Schoolbesturen zijn zelf verantwoordelijk voor het binnen- en buitenonderhoud van de school.

  • Voertuig parkeren in autovrije zone

    Sommige gebieden of wegen zijn verboden voor auto's en andere voertuigen. Bijvoorbeeld winkelpromenades of autovrije zones. Moet u toch met uw voertuig in een autovrije zone zijn? Dan kunt u ontheffing aanvragen.