Zoekresultaat 11 - 20 van 24 resultaten

  • Verkeersontheffing

    Verkeersontheffingen voor tijdelijke ontheffing van verkeersregels zoals een parkeer- of inrijverbod.

  • Schouwsloot

    Eens in de 12 jaar controleert Wetterskip Fryslân het waterpeil in de schouwsloten. Schouwsloten waarin minder dan 50 centimeter water staat moeten gebaggerd worden. Eigenaren van de schouwsloten hebben daarover in 2018 een brief van het Wetterskip gekregen. Hierin staat het verzoek de sloot voor 1 november 2018 te baggeren. Mocht de sloot niet voor 1 november 2018 gebaggerd zijn, dan wordt de termijn met één jaar verlengd. Dan moet uiterlijk 1 november 2019 de sloot gebaggerd zijn. Het uitbaggeren is een gezamenlijke verplichting voor de gemeente en de eigenaar. De gemeente is namelijk voor de helft eigenaar van de sloot.

  • Registratie tweedehands goederen

    Handelt u in tweedehands fietsen? Of verkoopt u regelmatig gebruikte computers of laptops? Als ondernemer wilt u erop kunnen vertrouwen dat de tweedehands spullen die u inkoopt, niet zijn gestolen. Daarom bent u onder andere verplicht een opkopersregister bij te houden en u aan te melden bij de gemeente als handelaar.

  • Buurtpreventie

    De bewoners en ondernemers in de gemeente maken steeds vaker gebruik van WhatsApp groepen om elkaar te attenderen op verdachte situaties in de buurt.

  • Fondsenlijst

    Fondsenwerven is niet iets dat vanzelf gaat. Bereidt u zich goed voor, denk na over welke financieringsbronnen bij uw project passen en welke aanpak u kiest.

  • Registratie tweedehands goederen

    Opkopers en handelaren in gebruikte en ongeregelde goederen, metalen, edelstenen, uurwerken, kunstvoorwerpen, auto’s, motorfietsen, bromfietsen, fietsen, foto-, film-, radio-, audio- en videoapparatuur en computers en laptops. Niet iedereen hoeft een register bij te houden. Alleen als u zeer regelmatig, dus niet hobbymatig, een tweedehands goed inkoopt en vervolgens doorverkoopt moet u een register bijgehouden. Handelaren in tweedehands goederen in de gemeente hebben de mogelijkheid om hun koopwaar te registreren in het Digitaal Opkopers Register (DOR).

  • Koninklijke onderscheidingen

    Kent u iemand uit de gemeente die een Koninklijke onderscheiding verdient? U kunt u hem of haar daarvoor voordragen bij de gemeente.

  • Slopen

    Wilt u een pand of woning slopen? Of een gedeelte daarvan? Dan hebt u meestal geen vergunning nodig. Maar vaak moet u dit wel melden bij de gemeente.

  • Exploitatievergunning

    In de exploitatievergunning staan voorwaarden. Deze hebben te maken met openbare orde, veiligheid en zedelijkheid in de omgeving van openbare inrichtingen. Deze voorwaarden staan in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente. De leidinggevenden moeten aan bepaalde eisen voldoen.

  • Omgevingsvergunning

    Hebt u (ver)bouwplannen of twijfelt u of u voor het kappen van de boom in uw tuin een omgevingsvergunning nodig hebt? U kunt dit persoonlijk overleggen met een medewerker van de gemeente of maak hiervoor online een afspraak. Hieronder kunt u controleren of het aanvragen van een omgevingsvergunning wel nodig is. Aan een aanvraag zijn kosten verbonden. Vermeld bij het maken van een afspraak voor een omgevingsvergunning aanvragen/inzien/informatie de volgende gegevens: - Betreffende locatie. - Korte omschrijving van de voorgenomen plannen.