Zoekresultaat 11 - 20 van 66 resultaten

  • Verslavingszorg

    Het kan zijn dat u problemen hebt die voortkomen uit een verslaving. Misschien kunt u niet stoppen met roken, drinken, het gebruiken van drugs of medicijnen. Ook gokken en andere kansspelen kunnen verslavend zijn. Bent u verslaafd, kent u mensen die dat zijn of hebt u overlast van de verslaving van anderen? Zoek hulp als dat nodig is, ook als het alleen om preventie gaat. Tactus Verslavingszorg T 088 382 28 87 Infolijnen Alcohol infolijn: 0900 500 2021 Drugs infolijn: 0900 1995 Gokken infolijn: 0900 217 7721 Roken infolijn: 0900 500 2025 (voor jongeren) Roken infolijn: 0900 9390 (voor ouderen) ​Contactgegevens Gemeente Putten t.a.v. Samenleving, Postbus 400, 3880 AK PUTTEN. T (0341) 359 611

  • Huisnummerpaaltjes

    Het project "Beter zichtbaar" is afgerond. Hiermee zijn de woningen in het buitengebied van Putten voorzien van een duidelijk en reflecterend huisnummer. De kosten van dit project zijn door de gemeente betaald. Het huisnummerpaaltje is eigendom geworden van de bewoners. Doel van het project. In geval van calamiteiten woningen in het buitengebied beter vindbaar te maken voor de (nood)hulpdiensten. Het project was een eenmalige actie. Zichtbaarheid Wilt u er voor zorgen dat de huisnummerpaaltjes goed zichtbaar blijven? Dit doet u door bijvoorbeeld regelmatig het gras er omheen te maaien. Zichtbaarheid is namelijk het doel van de actie en dit vraagt ook inzet van de inwoners van Putten.

  • Ontheffing reclamevoertuig

    U mag een voertuig met handelsreclame niet op de weg parkeren met het doel handelsreclame te maken. Het college mag op dit verbod een ontheffing geven.

  • Verwijdering olietank in particuliere grond

    Heeft u een ondergrondse olietank in uw tuin die u niet meer gebruikt? U moet dit melden bij de gemeente. De gemeente vertelt u of u deze tank moet laten schoonmaken of verwijderen. Dit mag u niet zelf doen. Ook al ligt de tank niet diep in de grond. U moet hiervoor een KIWA-erkend bedrijf inhuren. Het bedrijf verwijdert de tank en doet onderzoek naar mogelijke bodemverontreiniging door olielekkage. Is uw grond vervuild? Dan moet u de bodem laten saneren.

  • IOAW

    IOAW is de afkorting van de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkloze werknemers. U kunt recht hebben op een IOAW-uitkering als u bent geboren voor 1 januari 1965 en onvoldoende inkomen heeft om van te leven. Het inkomen van uw partner telt hierbij ook mee, maar het inkomen van minderjarige kinderen niet.

  • Rioolonderhoud

    De gemeente is verantwoordelijk voor de aanleg, het onderhoud en het beheer van het hoofdrioolstelsel (met betreffende gemalen, pompen en bergbezinkbassins). Als eigenaar van een woning of bouwwerk bent u verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van de aansluiting op de riolering. Klachten over stank, rioolverstopping, verzakking van de weg als gevolg van rioollekkage kunt u bij de gemeente melden, telefoonnummer (0341) 359 611. Bent u eigenaar van de woning Zoek het ontstoppingsstuk op. Deze kunt u vinden op de grens van uw tuin en het trottoir. Een tekening kunt u tijdens kantooruren gratis afhalen bij de afdeling Ruimte. Verwijder het dekseltje; als de rioolbuis hieronder droog is, zit de verstopping waarschijnlijk op uw eigen terrein. Staat de rioolbuis vol, dan zit de verstopping op gemeentegrond. U kunt dan bellen met telefoonnummer (0341) 359 611. De gemeente zorgt dat de verstopping kosteloos wordt verholpen. Let op: Als u de loodgieter erbij haalt, zijn de kosten voor uw eigen rekening. Voordat u een loodgietersbedrijf inschakelt kunt u dus het beste eerst de gemeente bellen. Bent u huurder van de woning De verantwoording ligt bij uw huisbaas en hij zal de verstopping verhelpen. Zonodig schakelt hij de gemeente in. Drukriolering Aansluitingen in de buitengebieden noemen we drukriolering. Dit zijn de bekende kastjes met een rode lamp. Storingen die daar voorkomen kunt u melden op het storingsnummer (0341)  375 729. Dit storingsnummer is op elk moment van de dag (ook in het weekend) bereikbaar. Let op: Als u een loodgietersbedrijf inschakelt, zijn de kosten voor uw eigen rekening. Voorkomen van een verstopping Eigenlijk is het heel simpel: urine, ontlasting, gewoon toiletpapier en (af)waswater mogen het riool in. Vochtig toiletpapier is steviger dan gewoon toiletpapier en kan tot verstoppingen leiden. Gooi dat dus bij voorkeur niet in het toilet, maar bij het restafval. Niet in het riool horen dus: (frituur)olie, vet, vochtige doekjes, luiers, condooms, maandverband, kattenbakkorrels, verfresten, etensresten, medicijnen of andere chemicaliën, textiel. Ze kunnen verstoppingen veroorzaken of de zuivering verstoren. En dat leidt weer tot kosten en milieuschade. Meer informatie vind u op de website http://www.riool.info.

  • Reclame plaatsen

    Voor het plaatsen van reclame heeft u geen omgevingsvergunning nodig. Hierover zijn afspraken gemaakt in de Algemene Plaatselijke Verordening. LET OP: het kan gebeuren dat u om een andere reden toch een omgevingsv­erg­u­­nning nodig heeft. Bijvoorbeeld als u voor het plaatsen van de reclame: Een bouwwerk plaatst/verandert. Een reclamevoertuig parkeert. Een weggedeelte gebruikt in strijd met de bestemming. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer. Contactgegevens T (0341) 359 725

  • Noodpaspoort

    Tijdens een reis in het buitenland moet u in het bezit zijn van een geldig reisdocument. Als u dit niet heeft, kunt u in zeer uitzonderlijke gevallen en onder strikte voorwaarden een noodpaspoort aanvragen. De Koninklijke Marechaussee geeft noodpaspoorten af.

  • Urgentieverklaring woningzoekende

    Er is een grote vraag naar sociale huurwoningen. Om een woning te krijgen is er vaak een lange inschrijftijd nodig bij een woningstichting. Heeft u geen lange inschrijftijd, maar wel snel een (andere) woning nodig? Dan krijgt u in sommige gevallen voorrang. Urgentie aanvragen Het krijgen van voorrang begint met het aanvragen van een urgentieverklaring. Een regionale onafhankelijke commissie beoordeelt vervolgens de aanvragen. Dit gebeurt aan de hand van de Richtlijn Urgentie 2020. Aanvragen van een urgentie gaat via de woningstichting. Uiteindelijk is het uw eigen keuze om wel of geen urgentie aan te vragen. Op www.hurennoordveluwe.nl leest u hier meer over. Niet eens met de beslissing? De urgentiecommissie beslist namens burgemeester en wethouders over aanvragen voor urgentie. Bent u het niet eens met de beslissing van de urgentiecommissie? Stuur een bezwaarschrift naar de gemeente. Burgemeester en wethouders nemen zelf een beslissing over het bezwaarschrift.

  • Bezwaar maken tegen belastingaanslag en/of WOZ-waarde

    Officieel bezwaar maken is vaak niet nodig. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Neem dan gerust contact met ons op. Als blijkt dat wij een fout hebben gemaakt bij het vaststellen van de WOZ-waarde, passen wij dit voor u aan. Wij willen net als u dat de WOZ-waarde klopt! De gemeente Putten heeft er namelijk geen belang bij om de WOZ-waarde te hoog vast te stellen. Neem snel en informeel contact met ons op Vul het contactformulier in of stuur ons tijdens openingstijden een WhatsApp bericht via 06 203 06 284. U kunt ons ook bellen via (0341) 359 750 of stuur een e-mail naar belastingen@putten.nl. De balie Belastingen in het gemeentehuis is van maandag tot en met vrijdag in de ochtend open. Digitaal bezwaar maken Bent u het ook na overleg niet eens met uw belastingaanslag en/of de WOZ-waarde van uw pand of woning? Dan kunt u binnen zes weken bezwaar indienen. Alleen de persoon aan wie de aanslag is gericht, kan bezwaar indienen. U logt in met DigiD. Online bezwaar indienen aanslag gemeentelijke belastingen en/of WOZ-waarde woning via DigiD of eHerkenning Schriftelijk bezwaar maken Bent u een (mede)belastingplichtige (bijvoorbeeld een echtgenoot of mede-eigenaar), een erfgenaam of een gemachtigde? Dan kunt u ook schriftelijk bezwaar indienen. U stuurt uw bezwaar naar de heffingsambtenaar van de gemeente Putten via postbus 400, 3880AK, Putten. U zet in uw bezwaar: Uw naam en adres. Datum van het bezwaarschrift. Het aanslagnummer. De reden waarom u bezwaar maakt. Uw handtekening. Een machtiging (indien nodig). Betalingsregeling of kwijtschelding Kunt u de aanslag niet betalen? Maak dan geen bezwaar, maar tref een betalingsregeling of vraag kwijtschelding aan. U kunt ook een machtiging voor automatische incasso afgeven. Dan betaalt u de gemeentelijke belastingen in negen maanden.