Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (3)
Zoekresultaat 11 - 20 van 20 resultaten
- Externe link: Een gebouw brandveilig gebruiken
Heeft u een gebouw en wilt u daar meerdere mensen in binnenlaten? Dan is het belangrijk dat u zorgt dat het gebouw brandveilig is. Hier zijn verschillende regels voor. Soms moet u een melding of omgevingsvergunning aanvragen. Melding: U heeft een gebouw waar meer dan 50 mensen tegelijk aanwezig kunnen zijn, zoals een café, restaurant of zalencentrum. U wilt kamers verhuren in 1 gebouw, minimaal 5 kamers, zoals een studentenhuis of woongroep. Uw bedrijf kan niet precies aan de regels van het besluit bouwwerken leefomgeving voldoen, maar u heeft wel een ander voorstel dat op die regels lijkt. Doet u een melding? Dan kan het zijn dat extra regels nodig zijn. Bijvoorbeeld over hoeveel mensen tegelijkertijd in het gebouw mogen zijn. Dat vertellen we u zo snel mogelijk. Omgevingsvergunning: Er slapen meer dan 10 personen bij u in het gebouw, bijvoorbeeld een hotel, kampeerboerderij, ziekenhuis, verpleeghuis of gevangenis. Er zijn er meer dan 10 kinderen jonger dan 12 jaar in het gebouw, bijvoorbeeld een basisschool of kinderdagverblijf. Er zijn meer dan 10 gehandicapte personen (lichamelijk of verstandelijk), bijvoorbeeld door dagopvang. Verandert u iets aan het gebouw? En verandert er hierdoor ook iets in de brandveiligheid? Geef de verandering ook door. Een medewerker van de gemeente of brandweer kan langskomen om te controleren. Als u een evenement in een bouwwerk houdt, is de informatie op deze pagina van toepassing. Als u een evenement in een bouwsel (zoals een tent) organiseert, moet u mogelijk hiervoor een gebruiksmelding doen.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-12-18
- Externe link: Bouwplannen bekijken
Wilt u weten of er bouwplannen bij u in de buurt zijn? Als iemand een omgevingsvergunning voor bouwen aanvraagt, moet hij of zij een bouwplan meesturen. Hierin staat precies uitgelegd wat gaat gebeuren. Er zit meestal ook een tekening of plattegrond bij. Alle bouwplannen worden bekend gemaakt via Officiële bekendmakingen. Daar kunt u zien welke aanvragen er zijn. Wilt u de aanvraag inhoudelijk zien? Maak dan een afspraak.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-05-27
- Externe link: Evenement organiseren
U wilt een evenement organiseren. Van een klein evenement doet u melding bij de gemeente. Voor een groter evenement vraagt u een evenementenvergunning aan. Een klein evenement is een kleine activiteit in de openbare ruimte die niet langer duurt dan 1 dag en er komen (naar verwachting) niet meer dan 100 personen. Dit kan bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue zijn. U doet een melding van een klein evenement. Organiseert u een groter evenement? Dan vraagt u een evenementenvergunning aan. U kunt voor uw evenement al vroeg een datum en locatie reserveren op de evenementenkalender. Deze reservering is een vooraankondiging. Dit betekent niet dat u de vergunning al krijgt. U moet uw evenementenvergunning nog wel aanvragen. Heeft u vragen of weet u niet zeker of u een vergunning nodig heeft? Vraag ons dan eerst voor meer informatie.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-05-15
- Externe link: Melding mobiele puinbreker
Bij het bouwen en slopen komt afval vrij. Een mobiele puinbreker kan het afval in stukken breken op de plek waar u aan het werk bent. Dat scheelt tijd. Puinbrekers worden ingezet om de steenachtige fractie van bouw-en sloopafval te breken tot puingranulaat. Dit puingranulaat kan worden toegepast als bouwstof in het beton of in de wegenbouw. Door de (milieu)technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het mogelijk geworden om met een mobiele installatie op locatie te werken. Gaat u een mobiele puinbreker gebruiken? Meld dit dan op tijd. Dit doet u via een schriftelijke kennisgeving. Er gelden namelijk regels om overlast (trillingen, geluid en stof) voor andere mensen te voorkomen.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-12-18
- Externe link: Omgevingsvergunning
Heeft u plannen om te bouwen of verbouwen? Bijvoorbeeld een dakkapel, een aanbouw of een inrit voor uw huis? Of wilt u een boom kappen? Hier zijn verschillende regels voor. En meestal wilt u meer dan 1 ding tegelijk regelen. Bijvoorbeeld omdat u ook gaat slopen. Vaak moet u dan een melding doen of een omgevingsvergunning aanvragen. Voor alle verschillende activiteiten kunt u dat in 1 keer doen. Voorbeelden van werkzaamheden waarvoor u een vergunning nodig heeft of melding moet doen: Bouwen, verbouwen en slopen Brandveiligheid Monument verbouwen of slopen Kappen van bomen Reclame plaatsen U heeft niet altijd een vergunning nodig. Bijvoorbeeld bij gewoon onderhoud aan uw woning of een dakkapel aan de achterkant van uw huis. Controleer dit op de site van Omgevingsloket Eenvoudige omgevingsvergunningen kunnen soms met een flitsvergunning binnen 5 werkdagen worden verleend. De doorlooptijd wordt voor deze vergunningen daardoor veel korter en sneller. Verandert er iets? Dit kan invloed hebben op de vergunning. Geef de verandering ook door. Een medewerker van de gemeente of brandweer kan langskomen om te controleren.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-12-18
- Externe link: Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
Een organisatie kan u om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. Bijvoorbeeld een werkgever, omdat u in de kinderopvang, in het onderwijs of als taxichauffeur gaat werken. Of omdat u een visum nodig heeft. In deze verklaring staat dat u niets strafbaars heeft gedaan dat te maken heeft met de reden waarvoor u de VOG nodig heeft. Ook organisaties kunnen een VOG aanvragen. Bijvoorbeeld om een contract af te sluiten.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-11-27
- Externe link: Gebruiksmelding evenement in bouwsel
Organiseert u een evenement in een bouwsel, zoals een tent, of op een ruimtelijk begrensd gebied, zoals een openluchtfestival? Mogelijk moet u hiervoor een gebruiksmelding doen. Er gelden ook regels voor. Doe een melding als het gaat om een bouwsel of ruimtelijk begrensd gebied: waar meer dan 10 mensen in kunnen slapen. Ze slapen er bedrijfsmatig of vanwege verzorging. waar meer dan 150 mensen tegelijk aanwezig kunnen zijn. waarin u meer dan 10 kinderen jonger dan 12 jaar of 10 gehandicapte personen (lichamelijk of verstandelijk) verzorgt. Denk aan kinderopvang.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-12-18
- Externe link: Subsidie voor ondernemers centrum Veendam
In samenwerking met de ondernemers en vastgoedpartijen in Veendam werkt de gemeente aan een aantrekkelijker en compacter kernwinkelgebied. De stimuleringsregeling biedt vijf subsidiemogelijkheden om het investeren in het winkelgebied van Veendam aantrekkelijker te maken voor ondernemers en pandeigenaren. Kernwinkelgebied Door de winkels bij elkaar te brengen in het centrumgebied ontstaat er een kleiner compacter centrumgebied, het kernwinkelgebied (aangegeven in het groen op de kaart). Het kernwinkelgebied is het centrumgebied van Veendam. Door de detailhandel samen te brengen in een gebied blijft het centrum aantrekkelijk voor consumenten en voor ondernemers. Transformatiegebied Het gebied grenzend aan het kernwinkelgebied is het transformatiegebied (aangegeven in het paars op de kaart). In dit gebied wordt de focus van pandbestemmingen verlegd. Leegstaande panden of voormalige winkelpanden in dit gebied krijgen nieuwe functies zoals dienstverlening, maatschappelijk of wonen.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-11-26
- Externe link: Rioolaansluiting aanvragen
Als u voor een nieuw huis een aansluiting op het rioolstelsel wilt, moet u een aansluitvergunning riolering aanvragen bij de gemeente. Dat geldt ook wanneer u het riool wilt vervangen. Wij geven aan waar de aansluiting van uw woning, bedrijf of gebouw op het rioolstelsel gemaakt kan worden. De daadwerkelijke aansluiting zelf voert u uit. Wij houden toezicht op een juiste uitvoering.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-02-26
- Externe link: Bomen kappen
Wilt u een een boom, meerdere bomen of struiken kappen, vellen of snoeien? Dan moet u daar vaak vooraf een omgevingsvergunning voor aanvragen. Ook kandelaberen valt onder de vergunningsplicht. Kandelaberen is het terugsnoeien van de kroon tot een hoofdstam met takstompen. De gemeente Veendam heeft een bomenverordening vastgesteld. Hierin staat aangegeven voor welke bomen een vergunning moet worden aangevraagd. Aanpak U vraagt de Omgevingsvergunning aan bij de gemeente. Dit kunt u online regelen via het Omgevingsloket. Bepaal eerst of er voor de boom een omgevingsvergunning moet worden aangevraagd. Dat gaat zo: Kijk op de bomenkaart van de gemeente Veendam of een boom vermeld staat. Let op voor het kappen van de volgende bomen moet u een omgevingsvergunning aanvragen: Bomen die met een stip op de bomenkaart staan aangeduid (dit zijn gemeentelijke bomen, waardevolle bomen en monumentale bomen) Gemeentelijke bomen Bomen buiten de bebouwde kom (zoals bedoeld in de Wet Natuurbescherming). Let op: op de bomenkaart staan deze bomen niet aangegeven. Geef duidelijk aan om welke bomen het gaat: Dit kunt u aangeven door een situatie en/of een duidelijke foto van de bomen bij de aanvraag in te dienen. Bij het ontbreken van de bijlage kan de aanvraag verder niet in behandeling worden genomen en wordt de beslistermijn onderbroken gedurende de periode waarin u in de gelegenheid bent gesteld om de informatie alsnog te verstrekken. let op: U mag alleen uw eigen houtopstand en/of bomen kappen en niet dat van anderen, tenzij u hiervoor schriftelijk gemachtigd bent. Tussen 15 maart en 15 juli is het broedseizoen. In het broedseizoen gelden er aangescherpte regels omtrent het kappen en snoeien van bomen. De Natuurbeschermingswet geeft aan dat je de flora en fauna niet mag verstoren. De gemeente komt ter plekke om de bomen volgens een vaste beoordelingssystematiek te onderzoeken. Dit om willekeur uit te sluiten. Aan de vergunning kunnen voorwaarden worden verbonden. De gemeente kan u verplichten om een nieuwe boom te planten. Dit noemen wij ook wel de herplantplicht. De aanvragen voor een omgevingsvergunning worden door de gemeente gepubliceerd op: officielebekendmakingen.nl. Hier kunt u ook zien of iemand anders een aanvraag omgevingsvergunning voor het kappen van een boom/houtopstand heeft ingediend. Wanneer er door de gemeente een kapaanvraag wordt ingediend en toegekend, staan de te kappen bomen op de digitale kaart tot deze zijn gekapt. Bekijk deze bomen op de digitale kaart bomen kappen. Wanneer mag ik beginnen met kappen van de boom? Na het verlenen van een omgevingsvergunning hebben belanghebbenden 6 weken de tijd om hun bezwaar kenbaar te maken tegen de verleende vergunning. Pas na afloop van de vierde week van de bezwarentermijn mogen de bomen worden gekapt, tenzij er een voorlopige voorziening bij de rechtbank is aangevraagd. Kosten U betaalt leges voor de aanvraag van een omgevingsvergunning. U betaalt ook leges als u de vergunning niet krijgt. Termijn De gemeente beslist in principe binnen 8 weken op de aanvraag voor om een omgevingsvergunning. Deze termijn kan eenmalig met 6 weken worden verlengd. Wordt er meer aangevraagd dan alleen de vergunning voor het kappen? Dan kan het langer duren.
- Bron: Veendam (Gemeente)
- 2024-12-18