Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 21 - 25 van 25 resultaten
- Bestuurlijke boete BRP
De Basisregistratie Personen (BRP) dient juist en actueel te zijn. Daarvoor heeft de gemeente de juiste gegevens van u nodig. Wijzigingen in uw persoonsgegevens, zoals uw woonsituatie, nationaliteit of burgerlijke staat, geeft u door aan de gemeente. Doet u dit niet, dan begaat u een overtreding. Als u bewust in overtreding bent, kan de gemeente u een bestuurlijke boete opleggen. De hoogte van de boete kan variƫren.
- Bron: Oost Gelre (Gemeente)
- 2024-02-06
- Briefadres
Het kan zijn dat u geen post kunt ontvangen omdat u tijdelijk geen vast woonadres hebt. U kunt dan een briefadres aanvragen bij de gemeente. Een briefadres is het adres van iemand met wie u afspreekt dat deze uw post ontvangt en aan u doorgeeft. Zo blijft u schriftelijk bereikbaar voor de gemeente en andere overheidsinstanties.
- Bron: Oost Gelre (Gemeente)
- 2024-03-08
- Geslachtswijziging aanvragen
Wilt u het geslacht dat in uw geboorteakte staat wijzigen? Dan kunt u dit door de gemeente in uw geboorteakte laten aanpassen. Dit kan alleen in de gemeente waar u bent geboren. U kunt hierbij eventueel ook uw voornamen wijzigen.
- Bron: Oost Gelre (Gemeente)
- 2024-03-14
- Verklaring omtrent gedrag (VOG)
Met een VOG bewijst u dat u nooit bent veroordeeld voor een ernstige overtreding. Werkgevers kunnen hierom vragen. Bijvoorbeeld als u gaat werken in het onderwijs of de kinderopvang. Of toegang krijgt tot vertrouwelijke gegevens. Meestal krijgt u een e-mail met een link om de VOG rechtstreeks aan te vragen bij Justis, de screeningsorganisatie van Rijksoverheid. Heeft u een papieren formulier gekregen, dan loopt de aanvraag via de gemeente. Vraag de VOG online aan of maak een afspraak om langs te komen op het gemeentehuis.
- Bron: Oost Gelre (Gemeente)
- 2024-09-30
- Vluchtelingenpaspoort
Met een vluchtelingenpaspoort kunt u als vluchteling vanuit Nederland naar het buitenland reizen. Vluchtelingen beschikken vaak niet meer over een eigen paspoort en kunnen geen paspoort meer aanvragen in het land dat zij ontvlucht zijn. Om hen toch in staat te stellen naar het buitenland te reizen kunnen zij van de Nederlandse staat een reisdocument voor vluchtelingen krijgen. Binnen de grenzen van de Paspoortwet heeft iedere vluchteling die als zodanig tot Nederland is toegelaten recht op een reisdocument voor vluchtelingen met een geldigheidsduur van vijf jaar (afhankelijk van de verblijfsvergunning kan deze termijn korter zijn). Indien de vluchteling reeds beschikt over een reisdocument voor vluchtelingen, dan moet dit worden ingeleverd bij de verstrekking van het reisdocument voor vluchtelingen.
- Bron: Oost Gelre (Gemeente)
- 2024-09-24