Zoekresultaat 41 - 50 van 52 resultaten

  • Toeristenbelasting

    U moet toeristenbelasting betalen voor iedereen die tegen betaling bij u overnacht. En die niet ingeschreven staat in de Basisregistratie Persoonsgegevens (BRP) van onze gemeente. De belasting geldt dus voor alle betalende gasten die blijven slapen. Dat kunnen bijvoorbeeld ook mensen zijn die vanwege hun werk voor langere tijd in onze gemeente verblijven. U mag de toeristenbelasting doorberekenen aan uw gasten en draagt het weer af aan ons. Vergunning nodig? Bent u van plan om toeristen te ontvangen? Check dan eerst of u hiervoor een vergunning nodig heeft. Dat kan telefonisch via (0299) 398 398.

  • Wijksteunpunt

    Op deze pagina vindt u algemene informatie over het Wijksteunpunt (WSP). En leest u waarvoor u daar terecht kunt. Het WSP geeft informatie, advies en kan verwijzen naar andere professionals. U kunt hier allerlei vragen stellen en u kunt het melden als u zich zorgen maakt over andere inwoners. Er is een spreekkamer aanwezig om vertrouwelijke gesprekken te voeren.

  • Evenementenvergunning aanvragen

    Een evenement is een gebeurtenis die voor het publiek toegankelijk is. Wilt u in de gemeente een evenement op straat of in een gebouw organiseren, zoals een braderie, wegwedstrijd of popconcert? Dan heeft u meestal een evenementenvergunning nodig, maar soms is een melding bij de gemeente voldoende.

  • Luchtruim gebruiken

    Het is verboden om met een vliegtuig(je) of luchtballon op te stijgen of te landen op een ander terrein dan een vliegveld. Als u dat toch wilt, dan vraagt u, tenminste vier weken van te voren, een ontheffing aan bij de provincie.

  • Contact

    U kunt veel zaken 24/7 online met ons regelen. Dat kan via het menu op de homepage of via de zoekmachine. Vindt u niet wat u zoekt? Neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder.

  • Nadeelcompensatie (voorheen planschade)

    Het kan zijn dat u schade heeft door een (bouw)project of een besluit van de gemeente Edam-Volendam. Uw huis wordt bijvoorbeeld minder waard, uw woongenot vermindert of uw onderneming loopt omzet mis. U kunt dan mogelijk in aanmerking komen voor nadeelcompensatie. Wat is nadeelcompensatie? De gemeente Edam-Volendam neemt maatregelen in het algemeen belang, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een weg. Deze maatregelen kunnen ook nadelige gevolgen hebben voor individuele burgers of bedrijven. Wanneer u onevenredig wordt getroffen door zo’n maatregel kunt u een vergoeding aanvragen. Deze vergoeding heet nadeelcompensatie.

  • CAI wordt glasvezel Edam-Volendam

    Glasvezel Edam-Volendam is gestart met het vervangen en vernieuwen van ons bestaande oude CAI-kabelnetwerk. Hiermee krijgt u toegang tot razendsnel internet via glasvezel, wat voordelen biedt voor thuiswerken, bedrijven, zorg op afstand, interactieve televisie en snelle educatie. De verwachting is dat alle woningen eind 2024 zijn aangesloten. Iedereen kan een aansluiting krijgen. Ook als u er geen gebruik van wilt maken. Dit betekent dat de ouderwetse Gemeentelijke CAI (Centrale Antenne Inrichting) uiteindelijk gaat verdwijnen als iedereen overgezet is op Glasvezel Edam-Volendam.

  • Bijstand voor zelfstandigen (Bbz)

    Woont u in Edam-Volendam en bent u ondernemer of zzp'er? Heeft u als ondernemer financiële ondersteuning nodig? De gemeente kan u op grond van de Bbz-regeling mogelijk helpen met een inkomensaanvulling of een bedrijfskapitaal. U moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen om Bbz te krijgen.

  • Gezondheid en Leefstijl (LEF)

    Wij hebben de ambitie om voor onze inwoners te streven naar een zo goed mogelijke gezondheid. We faciliteren verschillende mogelijkheden zodat inwoners een gezonde leefstijl erop na kunnen houden. Hiervoor richten we qua leefstijl ons specifiek op genotmiddelengebruik (programma LEF), mentale gezondheid en gezond gewicht. Alle doelstellingen zijn hieronder te vinden.

  • Bezwaar en beroep

    Bent u het niet eens met een besluit van de gemeente? U kunt dan meestal bezwaar maken tegen dat besluit. Dat moet binnen zes weken. Bij wie u bezwaar kunt maken, staat vermeld op het besluit dat u heeft ontvangen. Meestal is dat het college van burgemeester en wethouders. Maar het kan ook de heffingsambtenaar zijn als het om een belastingaanslag gaat. Wilt u bezwaar maken tegen een besluit? Dien dan een bezwaarschrift in. Dit kan digitaal met DigiD of schriftelijk met een brief of met het afdrukformulier.