Zoekresultaat 1 - 10 van 80 resultaten

  • Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken

    De gemeente zamelt plastic, blik en drinkpakken in. Dit kunt u allemaal kwijt in de PBD-container. U vindt de PBD-containers bij het milieuperron en het milieupark. De gemeente zorgt ervoor dat plastic, blik en drinkpakken gescheiden worden.

  • Collectieve zorgverzekering

    Iedereen die in Nederland woont of werkt, moet een basisverzekering hebben. Ook kinderen moeten een eigen basisverzekering hebben. Tot zij 18 worden is de basisverzekering gratis. Ook geldt er dan nog geen eigen risico. Met een basisverzekering kunt u naar de huisarts, het ziekenhuis of de apotheek.

  • Paspoort, identiteitskaart, Nederlanders zonder vaste woon- of verblijfplaats

    Heeft u de Nederlandse nationaliteit maar geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland? Dan kunt u toch een paspoort of identiteitskaart aanvragen. U moet bewijzen dat u in Nederland was vanaf de datum van uitschrijving in de Basisregistratie Personen tot het moment van aanvragen.

  • Hulp bij dak- of thuisloos

    Ben of raak je dakloos of thuisloos en weet je niet waar je vannacht kunt slapen? De dak- en thuislozenbalie van de gemeente Maastricht kan je helpen. Lees hier ook waar je terecht kunt in acute situaties. Er zijn diverse organisaties waar je terecht kunt voor opvang en hulp.

  • Zelfbeheer openbaar groen

    #

  • Meldingen en klachten over woningen en bedrijfspanden

    Bij de bouw van een woning of bedrijfspand gelden regels. Ook bij een verbouwing zijn er regels. De gemeente controleert regelmatig of inwoners, bedrijven en instellingen zich aan deze regels houden. Denkt u dat een inwoner, bedrijf of instelling in Maastricht zich niet aan de bouwregels houdt? Meld dit bij de gemeente via het meldingsformulier.

  • Geveltuin aanleggen

    Als u geen voortuin heeft, mag u zonder vergunning een geveltuintje aanleggen. Dit betekent dat u voor uw huis de tegels weg mag halen. Het tuintje mag maximaal 45 cm breed zijn.

  • Bijstand voor zelfstandigen

    Als uw eigen bedrijf tijdelijke financiële problemen heeft, kunt u bijstand voor zelfstandigen aanvragen. Dit heet een Bbz-uitkering. Er zijn 2 verschillende uitkeringen mogelijk: een rentedragende lening (bedrijfskapitaal) een uitkering op bijstandsniveau voor maximaal 12 maanden.

  • Bodemverontreiniging, sanering

    Voor de vergunning bij bouwplannen voor huizen, kantoren en fabrieken is een bodemtoets nodig. Als uit de bodemtoets komt dat de grond vervuild is, kan de gemeente saneringsmaatregelen eisen. Als de grond niet ernstig vervuild is, kan de gemeente besluiten dat er toch gebouwd mag worden.

  • Stempas, kiezerspas, iemand anders voor u laten stemmen

    U krijgt een stempas waarmee u in Maastricht kunt stemmen als in de gemeente Maastricht staat ingeschreven en recht heeft om te stemmen. Met een kiezerspas kunt u stemmen in een andere gemeente. U kunt ook iemand anders voor u laten stemmen (iemand machtigen).