Zoekresultaat 1 - 8 van 8 resultaten

  • Precariobelasting

    U betaalt precariobelasting als u voorwerpen plaatst in, op of boven gemeentegrond. Zoals terrassen, bouwmaterialen, containers en standplaatsen.

  • Bouwactiviteiten en planten en dieren

    U wilt bouwen, verbouwen of slopen, isoleren, kappen of een uitrit aanleggen. Volgens de vergunningcheck komt naar voren dat u contact op moet nemen met de gemeente over een Flora- en Fauna activiteit. U moet controleren of uw activiteit gevolgen heeft voor planten of dieren in het wild. Het kan zijn dat u toestemming nodig heeft om aan de slag te mogen. U vraagt toestemming aan bij uw omgevingsvergunning.

  • Programmasubsidie sport

    Iedere organisatie kan geld (subsidie) aanvragen om sportieve activiteiten voor Hilversum te organiseren. Bijvoorbeeld voor een hardloopwedstrijd. U vraagt de subsidie op z'n laatst 13 weken voor het begin van de activiteit aan.

  • Bezwaar tegen gemeentelijke besluiten

    Als u het niet eens bent met een besluit van de gemeente kunt u bezwaar maken. Een bezwaar stuurt u digitaal (met DigiD of eHerkenning) of per post op. Een bezwaar kunt u niet e-mailen. Let op: wilt u reageren op een ingediende aanvraag voor een vergunning? Dan kunt u nog geen bezwaar indienen, maar kunt u uw reactie mailen aan Puza-BO-Ondersteuning@hilversum.nl.

  • Melding openbare ruimte

    U kunt bij de gemeente een melding doen. Bijvoorbeeld als er een stoeptegel los ligt of over openbaar groen. Of als u bijvoorbeeld geluid of parkeeroverlast ervaart. Schade aan de openbare ruimte door vuurwerk kunt u hier ook melden. Een melding doen kan per telefoon via 14 035 of 24 uur per dag online. Als er direct gevaar is, bel dan 112.

  • Programmasubsidie cultuur

    Iedere organisatie kan geld (subsidie) aanvragen om culturele activiteiten voor Hilversum te organiseren, bijvoorbeeld een tentoonstelling of concert.

  • Slopen

    Een sloopactiviteit is het geheel of gedeeltelijk afbreken of uit elkaar halen van een bouwwerk. Bedrijven en particulieren die iets (laten) slopen, moeten dit mogelijk vooraf melden bij de gemeente. Ook kan het zijn dat er, naast het doen van een melding ook een omgevingsvergunning nodig is voor de sloop. Bijvoorbeeld bij het slopen van een monument of in een beschermd stadsgezicht.

  • Gehandicaptenparkeerkaart (GPK)

    U kunt een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) aanvragen als u langer dan 6 maanden niet meer dan 100 meter aan 1 stuk kunt lopen. Een GPK vraagt u online aan of u belt met 14 035.