Zoekresultaat 1 - 5 van 5 resultaten

  • Vergunningsvrij bouwen en verbouwen

    Doe de vergunningscheck op het Omgevingsloket online Kijk of u een omgevingsvergunning nodig heeft

  • Duurzaamheidslening

    U kunt bij de gemeente Lisse een lening krijgen om uw huis te verduurzamen. Bijvoorbeeld als u uw dak wilt laten isoleren of zonnepanelen wilt laten plaatsen. Het idee is dat uw energierekening lager wordt en dat u de maandelijkse aflossing en rente terug kunt betalen van het geld dat u overhoudt. Zo kan iedereen investeren in zijn huis. Met de huidige energieprijzen is dat zeker de moeite waard! De huidige rente is 1,7% voor de duurzaamheidslening van de gemeente. Let op: voor mensen met een verzamelinkomen onder € 60.000 bruto is er ook een lening van het Nationaal Warmtefonds tegen 0% rente. Informatie hierover kunt u op deze pagina vinden van het Warmtefonds (scroll een stukje naar beneden). 

  • Woo-verzoek

    De Wet open overheid (Woo) geeft iedereen het recht op informatie over wat de gemeente doet. Is de informatie die u zoekt nog niet openbaar? Dan kunt u de gemeente vragen om die informatie openbaar te maken. U dient dan een Woo-verzoek in. Welke informatie kunt u opvragen? U kunt informatie opvragen als het in documenten is vastgelegd. Dat kunnen papieren of online documenten zijn. Aanvragen Iedereen kan een Woo-verzoek doen. Dat kan online, schriftelijk of telefonisch. Een Woo-verzoek, dat via e-mail wordt ingediend, nemen wij niet in behandeling. Heeft u hulp nodig bij het zoeken naar informatie of heeft u vragen over het indienen van een Woo-verzoek neem dan contact op met de Woo-coördinator via 14 0252 of via woo-coordinator@hltsamen.nl. Woo-portaal Woo-besluiten vanaf 2024 worden openbaar gemaakt via het Woo-portaal. Woo-besluiten van voor 2024 kunt u opvragen via de Woo-coördinator.  

  • Omgevingsvergunning of sloopmelding, gebouw of woning (gedeeltelijk) slopen

    Wilt u iets slopen? Dan moet u een mogelijk een sloopmelding doen of een omgevingsvergunning aanvragen.

  • Afval, kleding en textiel

    3 manieren: in ondergrondse verzamelcontainer, kringloopwinkel of milieustraat Verpakken in gesloten zak Wat wel/niet in kledingcontainer: zie Voorwaarden Kleding inzamelen voor een goed doel? Doe dan een melding: zie werkwijze Op verschillende locaties in de gemeente staan verzamelcontainers voor kleding en textiel Bekijk een overzicht van de locaties via de afvalkalender (log in via postcode en huisnummer)