Zoekresultaat 1 - 10 van 139 resultaten

  • Subsidieregelingen kwaliteitsimpuls binnenstad

    Om samen te werken aan de kwaliteitsverbetering van de binnenstad zijn er subsidieregelingen opgesteld.

  • Laadpaal voor elektrische voertuigen

    Bent u in het bezit van een elektrische auto en heeft u geen eigen parkeerplaats? En is er nog geen openbare laadpaal bij u in de buurt? Dan kunt u een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal.

  • Bibob-beleid

    Roermond heeft sinds 19 december 2023 een nieuw Bibob-beleid. In het Bibob-beleid is vastgelegd in welke gevallen er extra onderzoek wordt gedaan naar de partijen waar de gemeente zaken mee doet.

  • Evenementenkalender

    Om een aanvraag voor een evenementenvergunning te mogen indienen dient een evenement aangemeld te worden voor en geplaatst zijn op de evenementenkalender.

  • Verhuizen

    Als u naar of binnen Roermond verhuist, geef dit dan binnen vijf dagen na de verhuizing door.

  • Leegstandvergunning

    Een leegstandvergunning maakt het voor eigenaren mogelijk een leegstaand huis of gebouw tijdelijk te verhuren. Hierbij is een groot deel van de wettelijke huurbescherming niet van toepassing.

  • Paspoort

    U vraagt een paspoort persoonlijk aan in het stadskantoor. Voor kinderen geldt dit ook. Kinderen moeten aanwezig zijn bij de aanvraag. Maak hiervoor een afspraak. Voor het aanvragen van een vreemdelingenpaspoort maakt u een afspraak via 14 0475.

  • Omgevingsvergunning

    Gaat u bouwen of verbouwen, een boom kappen of een inrit maken. Dan heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Dit kunt u controleren in de vergunningcheck. Vervolgens kunt u een omgevingsvergunning aanvragen via het nieuwe omgevingsloket (Digitaal Stelsel Omgevingswet, DSO).

  • Melding openbare ruimte

    Als er iets niet werkt, kapot is of als u overlast ervaart in uw straat of buurt, dan vinden wij het fijn als u dat aan ons meldt. Ook als het gaat om gedumpt afval of vernielingen.

  • De binnenstad van Roermond krijgt een 'boost'

    Leegstand van diverse winkelpanden vraagt om een structurele stedenbouwkundige aanpak. Daarnaast is de binnenstad van Roermond door de verdichting door de jaren heen versteend geraakt, met als gevolg dat er een tekort is aan bomen en schaduwrijke plekken. Dit heeft een impact op de thema’s leefbaarheid, verblijfskwaliteit, verduurzaming en hittestress in de stad.  In samenwerking met inwoners, ondernemers en andere belangstellende in Roermond heeft stedenbouwkundig Ziegler-Branderhorst de mogelijkheden van de stad uitgewerkt in een ‘gebiedsprofiel’. In dit gebiedsprofiel zijn 11 kansrijke gebieden gemarkeerd die bij kunnen dragen aan een boost voor de binnenstad. Het doel hierbij is om te komen tot ideeën voor een toekomstbestendige binnenstad in 2030.