Zoekresultaat 1 - 10 van 41 resultaten

  • Verhuizing naar het buitenland doorgeven

    Gaat u naar het buitenland verhuizen, dan moet u dat doorgeven aan de gemeente. U geeft uw verhuizing door als u langer dan 8 maanden naar het buitenland gaat. De gemeente verwerkt uw verhuizing in de Basisregistratie Personen (BRP).

  • Rijbewijs verlengen

    Uw rijbewijs kunt u online verlengen via de Rijksdienst voor Werkverkeer (RDW). Daarvoor heeft u de DigiD-app met ID-check nodig. Het rijbewijs kunt u dan na 2 werkdagen op afspraak ophalen in het raadhuis. U kunt uw rijbewijs ook op afspraak in het raadhuis verlengen, deze kunt u na 5 werkdagen op afspraak ophalen.

  • Inburgeren

    Inburgeren betekent dat u Nederlands leert. Dit kan verplicht zijn. U krijgt een uitnodiging van de gemeente en een brief van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) als u moet inburgeren. Samen met de gemeente maakt u een Plan inburgering en Participatie (PiP). U moet dan binnen 3 jaar inburgeren.

  • Verzoek tot schadevergoeding indienen

    Als u denkt dat de gemeente verantwoordelijk is voor schade die u heeft geleden, kunt u de gemeente aansprakelijk stellen. In sommige gevallen kunt u een (gedeeltelijke) schadevergoeding ontvangen.

  • Woonoverlast melden

    Als u overlast ervaart van uw buren of in een burenruzie zit, kunt u eerst proberen samen tot een oplossing te komen met hulp van bemiddeling door BeterBuren. Als dat niet werkt, kunt u online een melding maken.

  • Gehandicaptenparkeerkaart voor instellingen aanvragen

    Vervoert u als zorginstellingen meerdere bewoners met een handicap, dan kunt u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) voor instellingen aanvragen. Met deze kaart kunt u de bewoners samen vervoeren en hoeft u niet voor iedere bewoner apart een kaart aan te vragen.

  • Overlijden aangeven

    Meestal doet de uitvaartondernemer aangifte van overlijden. Als nabestaande kunt u ook zelf aangifte doen in de gemeente waar uw dierbare is overleden. De gemeente maakt een overlijdensakte op en geeft toestemming voor de uitvaart. U moet de aangifte van overlijden doen vóór de uitvaart.

  • Geboorteaangifte doen

    Als uw kind geboren is, moet u dit aangeven bij de gemeente waar het is geboren. U komt daarvoor persoonlijk langs, binnen 3 dagen na de dag van de geboorte. De ambtenaar van de burgerlijke stand maakt een geboorteakte op waarin de geboorteplaats van uw kind staat en hoe uw kind heet. Maak telefonisch een afspraak voor een bezoek aan het raadhuis.

  • Vergoeding bijzondere kosten

    Als vluchteling uit Oekraïne moet u misschien noodzakelijke kosten maken die u niet zelf kunt betalen. Bijvoorbeeld onverwachte reis- of zorgkosten of kosten voor schoolvervoer van een kind. U kunt in sommige gevallen een vergoeding voor deze bijzondere kosten krijgen.

  • Groenstroken en restgronden

    Aalsmeer heeft veel groene gebieden, maar die staan onder druk door woningbouw, klimaatverandering en de overgang naar duurzame energie. De gemeente wil het groen zoveel mogelijk behouden. Daarom verkoopt de gemeente alleen nog bij hoge uitzondering groenstroken en restgronden.