Zoekresultaat 1 - 10 van 36 resultaten

  • Officiële publicaties en regelgeving

    Gemeentelijke uitvoeringsregelingen, beleidsregels, verordeningen en doorlopende teksten gemeentelijke regelingen. Officiële publicaties en bekendmakingen in gemeentebladen.

  • Collecte

    Wilt u voor een goed doel geld of spullen inzamelen? Dan vraagt u een collectevergunning bij ons aan.

  • Afval scheiden

    Welk afval kunt u kwijt in de gft-bak? En wat hoort bij het huisvuil en/of grofvuil? Ons restafval bestaat voor een groot deel uit waardevolle grondstoffen. Zonde, want hiervan kunnen we nieuwe producten maken. We moeten naar minder dan 30 kilo restafval per persoon per jaar.

  • Wet Open overheid (Woo)

    Woo is de afkorting van Wet open overheid. Deze wet regelt het recht op informatie over bijna alles wat de overheid doet. Dat geldt dus ook voor de gemeente.

  • Milieustraten (Afvalinzamelstations)

    Een milieustraat is een plek waar u uw afval naartoe kunt brengen. Milieustraten, in onze gemeente ook wel afvalinzamelstations genoemd, zijn bedoeld voor afval dat u moet scheiden en dat de gemeente niet bij u ophaalt. Zoals elektrische apparaten, grofvuil, bouw- en sloopafval en klein chemisch afval.

  • Aangepast sporten

    Bewegen is goed voor iedereen! Het sportaanbod is groot. Ook voor sporters met een beperking. Inwoners van onze gemeente met een fysieke of geestelijke beperking kunnen bij diverse sportverenigingen in de gemeente of de regio terecht voor sportieve activiteiten.

  • Inwonersparticipatie Edam-Volendam

    Wij vinden het belangrijk onze inwoners te betrekken bij hun woon- en leefomgeving. Goede ideeën van inwoners willen wij graag faciliteren en ondersteunen. Bijvoorbeeld het opknappen van een pleintje, een activiteit in een buurthuis, een nieuwe voetbalkooi of een ontmoetingsplek voor jongeren. We willen mensen van alle leeftijden aanmoedigen om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de straat, de buurt, wijk of stad. Ook doen we graag een beroep op inwoners om mee te denken over plannen en projecten die hun woon-en leefomgeving raken. Participatie van inwoners en organisaties zorgen voor betere oplossingen. U leest hier meer informatie over de mogelijkheden, welke participatieprojecten er zijn, hoe u kunt meepraten. En/of hoe u een aanvraag kunt doen en subsidie kunt krijgen.

  • Begraven/cremeren van overledene

    Een overledene moet uiterlijk op de zesde werkdag na de dag van het overlijden worden begraven of gecremeerd. Dit regelt de uitvaartverzorger of begrafenisondernemer. Zij kunnen u hierover meer informatie geven.

  • Afvalkalender

    U vindt hier de ophaaldagen van huishoudelijk afval, grofvuil, papier en gft-afval.  

  • Inspreken bij raadsplein of bijwonen vergadering

    Het raadsplein bestaat uit een of twee bespreekrondes. Daarin worden de raadsvoorstellen besproken en voorbereid die op de agenda staan van de raadsvergadering. Na een pauze begint de raadvergadering. U kunt tijdens een bespreekronde van het raadsplein gebruik maken van uw spreekrecht. Dit betekent dat u aan het begin van de bespreekronde uw standpunt over een bepaald onderwerp kunt toelichten. De raadsleden kunnen vervolgens vragen aan u stellen en u krijgt de tijd die te beantwoorden. U kunt ook iemand het woord laten voeren namens uzelf.