Zoekresultaat 1 - 10 van 30 resultaten

  • Burenoverlast melden

    Heb je last van jouw buren? Probeer dit dan eerst zelf met jouw buren op te lossen. Kom je er echt niet uit? Dan kan je de hulp inroepen van bijvoorbeeld de politie, jouw woningstichting,  jouw vereniging van eigenaren of Kwadraad maatschappelijk werk. Aanpak  Een goede buur is beter dan een verre vriend. Om goede buren van elkaar te zijn,…

  • Verplichting om bouwwerk te verbeteren

    Jouw woning, woonwagen of ander bouwwerk moet voldoen aan de eisen van het Besluit bouwwerken leefomgeving. Voldoet jouw woning, woonwagen of ander bouwwerk niet aan de regels? Dan kan de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH) jou verplichten het te verbeteren. Als de ODWH jou verplicht om jouw woning te verbeteren en je doet dit niet, dan kan de ODWH de woning sluiten. De…

  • Grafsteen plaatsen

    Op de gemeentelijke begraafplaats mag je een gedenkteken op een graf plaatsen, bijvoorbeeld een grafsteen, gedenkplaat of graftuin. Een urnennis en urnenkeldertje kan je afsluiten met een gedenkplaat. Voor het plaatsen van een gedenkteken heb je een vergunning nodig. De steenhouwer vraagt de vergunning aan bij de gemeente. Formulier vergunningaanvraag voor het plaatsen van een gedenkteken (pdf) downloaden Voorwaarden De…

  • Gemeentelijke begraafplaats

    In de gemeente Noordwijk ligt een gemeentelijke begraafplaats. Op een gemeentelijke begraafplaats mag iedereen die dat wenst, begraven worden. De gemeente zorgt voor het algemene onderhoud van de gemeentelijke begraafplaats. Als nabestaande ben je zelf verantwoordelijk voor het onderhoud op en rond het graf en de grafsteen.  Geschiedenis De gemeentelijke begraafplaats is sinds 1829 in gebruik. De gemeente heeft toen…

  • Weesfietsen en fietswrakken

    Een weesfiets is een (brom-)fiets die al langere tijd niet meer is gebruikt. En waarvan onbekend is wie de eigenaar is. Een fietswrak is een kapotte (brom-)fiets die rijtechnisch in onvoldoende staat van onderhoud verkeert. En kennelijk verwaarloosd is. Bijvoorbeeld als er geen wielen, trappers en een zadel op zitten. Of anders niet meer te gebruiken is. Online een weesfiets…

  • Duurzaam Bouwloket

    Bij het Duurzaam Bouwloket (voorheen Energieservicepunt) kunnen inwoners en ondernemers terecht voor al hun vragen over: duurzaam (ver)bouwen; energiebesparing; energie opwekken.  Onafhankelijke tussenpersoon Het Duurzaam Bouwloket is de onafhankelijke tussenpersoon tussen de overheid en het bedrijfsleven. Via het Duurzaam Bouwloket kunnen inwoners ook lokale goedgekeurde bedrijven vinden die kwalitatief goede producten leveren. En goede garanties geven en de juiste kwaliteitskeurmerken…

  • Melding over openbare ruimte indienen

    Zie je in de openbare ruimte iets dat kapot is of moet worden opgeruimd? Meld dit dan via Fixi, zodat wij het kunnen verhelpen.  Online een melding openbare ruimte indienen via fixi.nl Welke meldingen kan je indienen? Je kan onder andere meldingen indienen over: dode (kleine) dieren; eikenprocessierups; fietspaden; fietswrakken; gedumpt afval in openbaar gebied (behalve bijgeplaatst afval rondom afval-aanbiedplaatsen,…

  • Burgerservicenummer

    Het burgerservicenummer (BSN) is een uniek persoonsnummer. Iedereen die staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente krijgt automatisch een BSN. Jouw BSN staat op jouw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs. Met het BSN kan je bij elk loket van de overheid terecht. Ook zorgaanbieders en zorgverzekeraars maken gebruik van het BSN. Aanpak Je krijgt een BSN wanneer je jezelf voor het eerst…

  • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties (MFO)

    In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is belangrijk dat alle gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Meld dit dan bij de juiste organisatie. Weet je niet bij welke organisatie je moet zijn? Dan kan je de fout bij het MFO melden. Online melding doen van een fout in een…

  • Gemeentelijke onderscheiding aanvragen

    De gemeente Noordwijk kent verschillende onderscheidingen: de Erepenning, de Verdiende Trots en het jeugdlintje. Een voorstel kan een inwoner doen. Maar ook op voorstel van het college van burgemeester en wethouders en/of de gemeenteraad. Een onderscheiding kan worden gegeven als de verdiensten nog duren of minder dan een jaar geleden zijn gestopt. Online een gemeentelijke onderscheiding aanvragen Voor wie? De…