Zoekresultaat 1 - 3 van 3 resultaten

  • Briefadres

    U kunt een adres van een familielid of kennis opgeven als briefadres. Als u zich wilt inschrijven op een briefadres dan stelt de gemeente eerst een onderzoek in. Vraag het briefadres aan in de gemeente waarin het briefadres ligt. Neem hiervoor telefonisch contact op met 14 030.

  • Trouwen in het buitenland

    Hoe werkt het U kunt op verschillende manieren een verklaring van huwelijksbevoegdheid aanvragen, namelijk: Als u in Nederland woont, kunt u dit regelen in uw eigen gemeente. Als u niet meer in Nederland woont, moet u dit regelen bij de Nederlandse gemeente waar u voor het laatst heeft gewoond. Heeft u nooit in Nederland gewoond, dan moet u dit regelen bij de Nederlandse ambassade of het Nederlands consulaat in het land waar u gaat trouwen. Wat moet u meenemen? Geldig(e) paspoort, rijbewijs of identiteitskaart van u en uw verloofde. Als u niet in Nederland bent geboren, moet u de laatste kopieën van uw geboorteakten meenemen. Als u of uw aanstaande in het buitenland woont, moet u een bewijs van dat land meenemen met de nationaliteit, woonplaats en burgerlijke staat (officiële situatie, bijvoorbeeld niet gehuwd). Bent u eerder in het buitenland getrouwd, dan moet u de huwelijksakte en ontbindingsverklaring meenemen. Buitenlandse akten of documenten moeten in het Nederlands, Engels, Duits of Frans zijn geschreven. Is dit niet het geval, dan moet u ze laten vertalen door een officieel vertaalbureau. Soms moet u buitenlandse akten laten legaliseren (geschikt maken voor gebruik in een ander land). Dit doet u in het land waar de documenten zijn gemaakt. Informeer hiernaar bij de gemeente.

  • Gemeente aansprakelijk stellen

    Wie is aansprakelijk? De gemeente kan voor verschillende soorten schade aansprakelijk zijn. Bijvoorbeeld bij schade aan gemeentelijke gebouwen, wegen, riolering of openbaar groen. Schade kan ook komen door een aannemer die in opdracht van de gemeente werkzaamheden heeft uitgevoerd. Als de schade komt door een aannemer, dan is de aannemer aansprakelijk voor de schade. De gemeente stuurt uw schadeclaim dan door naar de aannemer. Schadeclaim indienen De opgelopen schade moet een direct gevolg van zijn van handelingen of nalatigheid van de gemeente. Is de gemeente het met u eens? Dan krijgt u de schade vergoed (alles of een deel). Digitaal indienen U kunt uw claim digitaal indienen via onderstaande button. Claim indienen Schriftelijk indienen U kunt uw claim ook schriftelijk indienen bij de gemeente. Bij het indienen van uw claim beschrijft u: Datum, tijdstip en exacte plaats van het voorval. Omschrijving van het voorval. U vertelt ons hoe uw schade is ontstaan. Bewijs van de opgelopen schade (zoals foto's van de schade, een rekening van de reparatie of een schaderapportage). Eventueel een getuigenverklaring. Datum van het opstellen van uw brief. Uw naam en adres. Uw telefoonnummer voor overdag. Uw e-mailadres. Uw handtekening. Juridische informatie Informatie over uw juridische vraag vindt u op de website van het Juridisch Loket. Informatie over schadevergoedingen vindt u op rechtspraak.nl. Wetten Burgerlijk Wetboek Boek 6. Niet mee eens? Dan kunt u de zaak aan de (burgerlijke) rechter voorleggen. Wilt u meer informatie hierover? Dan kunt u terecht bij het Juridisch Loket. Het indienen van een bezwaarschrift bij de gemeente kan niet.