Zoekresultaat 1 - 9 van 9 resultaten

  • Buitenlands huwelijk / buitenlandse scheiding registreren

    Bent u als Nederlander in het buitenland getrouwd of gescheiden? Dan moet u dit laten registreren bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Daarmee wordt u huwelijk of echtscheiding in Nederland rechtsgeldig. De registratie regelt u in de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Registreren en verhuizen vluchtelingen Oekraïne

    Bent u een vluchteling uit Oekraïne en verwacht u langer dan 4 maanden in Nederland te verblijven? Dan moet u zich inschrijven in de Basisregistratie Personen (BRP). U maakt hiervoor telefonisch een afspraak. Als u bent ingeschreven, krijgt u automatisch een burgerservicenummer (BSN). Dit hebt u nodig voor allerlei zaken: leefgeld aanvragen, werken en een verzekering regelen.

  • Zorg regelen

    Hebt u als vluchteling uit Oekraïne medische of psychosociale zorg nodig, dan kunt u zich melden bij de contactpersoon van uw opvanglocatie. Of bij de huisarts van degene bij wie u verblijft als u bij een gastgezin woont.

  • Werk vinden

    Vluchtelingen uit Oekraïne mogen in Nederland werken. In Haarlem helpt het WerkgeversServicepunt (WSP) u bij het vinden van werk. Om te mogen werken hebt u een in Nederland te gebruiken bankrekeningnummer nodig en een burgerservicenummer (BSN). Dat krijgt u als u zich op uw verblijfadres inschrijft in de registratie persoonsgegevens (BRP). Van maandag tot en met vrijdag kunt u van 9.00 tot 16.00 uur bij het WSP terecht voor een gesprek. Adres: Zijlsingel 1. U hoeft geen afspraak te maken.

  • Op straat en aan de deur verkopen of collecteren

    Aan de deur of op straat iets verkopen, noemen we venten. U verkoopt dan niet vanuit een kraam of vanaf een standplaats, maar wisselt van locatie. Voor venten hebt u geen vergunning nodig, maar u moet zich wel houden aan bepaalde regels. Dit geldt ook voor donateurs werven en spullen of geld voor het goede doel inzamelen.

  • Geslachtswijziging aanvragen

    Als u in Haarlem bent geboren, kunt u ons vragen om uw geslacht aan te passen op uw geboorteakte. Voorwaarden zijn dat u 16 jaar of ouder bent en in het bezit van een verklaring van een aangewezen deskundige. Wijziging van uw geslacht moet u persoonlijk aanvragen bij de afdeling Burgerzaken. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Wijzigingen in uw situatie doorgeven

    Krijgt u hulp of zorg van de gemeente, vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)? Geef veranderingen in uw situatie zo snel mogelijk aan ons door. Wijzigingen kunnen namelijk gevolgen hebben voor de hulp die u krijgt, uw eigen bijdrage en vergoedingen.

  • Verhuizen naar Nederland

    Komt u vanuit het buitenland in Haarlem wonen en bent u van plan langer dan 4 maanden te blijven? Dan schrijft u zich binnen 5 dagen na aankomst in. Dit doet u in de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Ontmoetingsplekken en activiteiten

    In Haarlem zijn meerdere ontmoetingsplekken waar Oekraïense vluchtelingen elkaar kunnen ontmoeten. Vaak zijn ze ook opgezet door Oekraïeners die in Nederland zijn. Hier kunt u met elkaar praten, ervaringen delen en elkaar helpen als dat nodig is. Er worden ook spullen voor dagelijks uitgedeeld die u misschien nodig hebt.