Zoekresultaat 1 - 10 van 56 resultaten

  • Externe link: Gemeente als klant

    Bij onze gemeente zijn de verschillende teams verantwoordelijk voor hun inkopen. Inkoopmedewerkers bieden ondersteuning en geven advies bij inkoop- en aanbestedingstrajecten.

  • Externe link: Verhuizen in en naar Buren

    Uw verhuizing geeft u online door als u naar of binnen de gemeente Buren verhuist. Dit kan vanaf 28 dagen van tevoren tot uiterlijk 5 dagen nadat u verhuisd bent. U heeft hiervoor DigiD nodig. Verhuist u naar een andere gemeente, geef uw verhuizing dan bij uw nieuwe woongemeente door. Komt u liever naar het gemeentehuis om uw verhuizing door…

  • Externe link: Landschap in de gemeente Buren

    De gemeente Buren behoort tot het Nationaal Landschap Rivierengebied. Dat wil zeggen dat het een bijzonder landschap is, met een unieke combinatie van agrarisch gebied, natuur en cultuurhistorie. En daar zijn we trots op! We willen dat landschap dan ook zo veel mogelijk behouden en versterken. Zodat iedereen in de gemeente kan blijven genieten van dit bijzondere landschap. Wilt u…

  • Externe link: Blijverslening

    Zo lang mogelijk blijven wonen in uw huis en in de buurt waar u iedereen kent. Dat willen we allemaal. Soms is het nodig om uw huis daarvoor aan te passen, zodat u comfortabel en veilig kunt blijven wonen in uw huis. Denk bijvoorbeeld aan een badkamer voorzien van alle gemakken of het creëren van een slaapkamer op de begane…

  • Externe link: Algemeen Maatschappelijk Werk

    Ervaart u problemen in uw relatie, familie, financiën of heeft u gevoelens van verlies of eenzaamheid? Heeft u een conflict met uw buren en lukt het niet om hier zelf uit te komen? Deze dingen kunnen ervoor zorgen dat u vastloopt. Een maatschappelijk werker kan u helpen.  

  • Externe link: Meldpunt Bijzondere Zorg

    Inwoners uit de regio Gelderland-Zuid die zich zorgen maken om iemand met verward gedrag, kunnen dit melden. De GGD heeft hiervoor het Meldpunt Bijzondere Zorg opengesteld. Inwoners kunnen bij het meldpunt van de GGD hun zorgen delen over mensen met verward gedrag. Bijvoorbeeld iemand in hun omgeving die ronddoolt op straat, zichzelf vervuilt of wartaal uitslaat. Medewerkers van het meldpunt schatten…

  • Externe link: Ingebrekestelling

    Op 1 oktober 2009 is de ‘Wet dwangsom en beroep bij niet tijdig beslissen’ in werking getreden. Met deze wet kunt u actie ondernemen als de gemeente niet op tijd een besluit neemt. De bedoeling van deze wet is dat de overheid zich houdt aan de periode waarbinnen ze een besluit moet nemen. Hoe lang die periode is, is in…

  • Externe link: Begraafplaatsen

    Als een naaste van u overlijdt, kunt u hem of haar laten begraven op een gemeentelijke begraafplaats of laten cremeren waarna de urn op de begraafplaats wordt bijgezet. Om een lichaam te mogen begraven, is toestemming (verlof) nodig van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Deze toestemming wordt afgegeven na overlegging van een verklaring van een arts of gemeentelijke lijkschouwer,…

  • Externe link: Paspoort

    Een paspoort vraagt u persoonlijk aan en haalt u persoonlijk op bij de gemeente. Ook kinderen moeten zelf komen bij het aanvragen en ophalen van hun identiteitsbewijs. Standaard ligt het paspoort na 5 werkdagen klaar. Iedereen vanaf 14 jaar moet zich kunnen legitimeren. Let op! Een paspoort voor uw kind (tot 12 jaar) vraagt u samen met uw kind aan. Een…

  • Externe link: Officiële bekendmakingen

    De gemeente neemt besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben voor uw buurt. Bijvoorbeeld een nieuw bestemmingsplan of een vergunning voor een evenement, een verbouwing of het kappen van een boom. Ook de verordeningen vallen onder deze besluiten. Al deze besluiten moeten we officieel bekendmaken. Op de website officielebekendmakingen.nl kunt u alle officiële bekendmakingen vinden. Op deze website kunt u…