Zoekresultaat 1 - 10 van 16 resultaten

  • Meteen melden

    Als er iets niet werkt of kapot is in uw straat of buurt, dan vinden wij het fijn als u dat aan ons meldt. Wij kunnen dan gelijk actie ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte lantaarnpaal. Ook als u ergens overlast van heeft, kunt u dat melden. Kleine gebreken en ernstige problemen lossen we snel op. Minder dringende zaken plannen we in.

  • Omgevingsvergunning

    Wilt u verbouwen, slopen of bijvoorbeeld een boom kappen? Dan heeft u waarschijnlijk een omgevingsvergunning nodig. Dit kunt u opzoeken in de vergunningencheck. De vergunningencheck en -aanvraag doet u bij het Omgevingsloket online van de Rijksoverheid.

  • Huisvesting arbeidsmigranten

    In februari 2024 is nieuw beleid vastgesteld voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Met dit nieuwe beleid geeft de gemeente ruimte aan ondernemers. En zet de gemeente in op goede huisvesting voor arbeidsmigranten en probeert tegelijk de reguliere woningmarkt te beschermen. Het nieuwe beleid betekent ook een andere route voor nieuwe initiatieven. Hieronder vertellen we er meer over.

  • Leningen en subsidies voor woningen

    Wilt u voor het eerst een woning kopen maar is uw hypotheeklening te laag? Dan kunt u misschien een starterslening krijgen. De gemeente heeft ook regelingen voor woningvernieuwing en energiebesparende maatregelen.

  • Aangifte van overlijden

    Als iemand in Nederland overlijdt, moet dat worden gemeld bij de gemeente waar de persoon is overleden. Meestal doet de begrafenisondernemer dit. Maar u kunt dit ook zelf doen. Voor de aangifte heeft u de verklaring van overlijden nodig. Deze krijgt u van de arts die het overlijden heeft vastgesteld.

  • Afval brengen

    Afval dat niet bij u wordt opgehaald (zoals grofvuil), kunt u wegbrengen naar de milieustraat. Recyclebaar afval en snoeiafval kan naar het gratis deel van de milieustraat. U kunt een aanhangwagen lenen om uw afval weg te brengen.

  • Onjuist gebruik van een bijstandsuitkering

    Denkt u dat iemand een bijstandsuitkering krijgt en daar geen recht op heeft? Een uitkering is bedoeld om iemand tijdelijk financieel te ondersteunen. De gemeente Noordoostpolder vindt het belangrijk dat een uitkering alleen gaat naar inwoners die deze ondersteuning nodig hebben. Vermoedt u dat iemand die in de gemeente Noordoostpolder woont geen recht op bijstand heeft of teveel ontvangt? Bijvoorbeeld omdat diegene werkt of samenwoont zonder dat wij dit weten? U kunt dit bij ons melden.

  • Uiterlijk bouwwerken

    Heeft u een bouwplan en gaat u een omgevingsvergunning aanvragen? Met de vergunningencheck ziet u of een omgevingsvergunning nodig is.

  • Wijzigingen melden bijstandsuitkering

    Als u een bijstandsuitkering ontvangt dan moet u een verandering in uw situatie op tijd doorgeven. Bijvoorbeeld als u gaat samenwonen, bijverdient of als u op vakantie gaat. Doe dit op tijd, binnen 7 kalenderdagen, om vervelende gevolgen te voorkomen.

  • Loonkostenvoordeel oudere werknemer

    Als een werkgever een oudere werknemer in dienst neemt, kan daarvoor een financiƫle tegemoetkoming worden ontvangen. Dit heet het loonkostenvoordeel oudere werknemer. Om deze tegemoetkoming te kunnen aanvragen, heeft de werkgever een kopie van de doelgroepverklaring nodig. De werknemer vraagt deze doelgroepverklaring aan. De aanvraag wordt bij de gemeente ingediend als de werknemer 56 jaar of ouder is en hij/zij een uitkering Participatiewet, IOAW of IOAZ ontvangt/ontving. In alle andere gevallen moet de aanvraag bij het UWV worden ingediend.