Zoekresultaat 1 - 10 van 27 resultaten
- Huisnummer aanvragen
De gemeente heeft de wettelijke plicht om te voorzien in een goede adressering van woningen, panden en andere objecten. Wanneer er bijvoorbeeld door herinrichting of uitbreiding van de gemeente nieuwe straten worden aangelegd, worden daarvoor straatnamen vastgesteld. Huisnummers In bepaalde situaties kan het voorkomen dat u voor uw woning, pand of ander object één of meer huisnummers nodig heeft. Heeft u voor uw (ver)bouwplannen een omgevingsvergunning nodig, dan kent de gemeente automatisch de nieuwe huisnummers toe. Heeft u voor uw (ver)bouwplannen geen omgevingsvergunning nodig? Dan vraagt u het huisnummer direct aan via de gemeente.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2023-01-02
- Aanwijzen van monument
Soms kan een woning of bouwwerk een monument worden. U kunt de gemeente vragen uw pand als gemeentelijk monument aan te wijzen. U kunt als eigenaar niet aanvragen uw pand als rijksmonument aan te wijzen.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2022-01-21
- Accountmanager bedrijven
Hallo (nieuwe) ondernemers van de gemeente Hardinxveld-Giessendam! Mijn naam is Xanthine Jut. Bij mij kunt u terecht met vragen en ideeën. Ik hoor graag waar u mee bezig bent en hoe ik u kan helpen! Ik ben sinds februari 2015 in dienst als accountmanager bedrijven van de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Wat houdt deze functie in? Ik vervul een brugfunctie tussen de gemeente en de ondernemers. Mijn taak is ervoor te zorgen dat beide partijen tevreden zijn of (nog beter:) blijven. Ik probeer (startende) ondernemers goed van dienst te zijn. Tegelijk moet ik hem of haar ook duidelijk maken dat niet alles 'gisteren' geregeld kan zijn. Een gemeente moet zich aan de regels houden en iedereen gelijk behandelen. Wederzijds begrip opent vele deuren! Mijn voornaamste doel is bereikbaar te zijn voor u als ondernemer; u kunt bij mij terecht met al uw vragen. Ik zorg ervoor dat uw vraag bij de juiste medewerker in het gemeentehuis terecht komt. Dat scheelt u een hoop uitzoekwerk en daarmee kostbare tijd. Daarnaast kunt u mij ook om advies vragen. Ik denk graag mee en zal er alles aan doen om te komen tot een goede oplossing. Ik maak me graag sterk voor u als ondernemer en probeer niet in problemen te denken, maar in oplossingen. Misschien treffen we elkaar binnenkort tijdens een van de vele ondernemersbijeenkomsten in dit dorp, zoals die van de Ondernemersvereniging Hardinxveld-Giessendam, de Bedrijfskern, de Stichting Beveiliging Bedrijven Hardinxveld-Giessendam (SBBHG) of het Centrummanagement. Stelt u prijs op een bezoekje of een gesprek? Heeft u informatie nodig over vergunningen, vestigingen, uitbreidingen of andere zaken? Neem dan contact met mij op! Ik kom graag langs om me door u te laten informeren en/of rondleiden en neem uw vragen vervolgens mee terug om er antwoorden op te vinden. Graag tot ziens! Contactgegevens accountmanager bedrijven Mevrouw X.O. (Xanthine) Jut Telefoon 14 0184 (donderdag en vrijdag) Mail mij voor een afspraak
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2019-07-31
- Wijktafels
De Wijktafel is een platform voor bewoners van Hardinxveld-Giessendam en organisaties. Soms zichtbaar in de wijk met een tent en vaak actief op de achtergrond. Doelstelling De doelstelling is de gemeente mooier, gezelliger en veiliger te maken en naar elkaar om te zien. Een initiatief voor, door en van bewoners. Ambassadeurs Per buurt zijn actieve bewoners het gezicht van de Wijktafels. De ambassadeurs zoeken contact, signaleren, vinden, verbinden en motiveren in de wijk. Ambassadeurs zijn geen hulpverleners maar brengen mensen bij elkaar om elkaar in de buurt te helpen. Waar nodig is, wijzen ze de weg naar professionele hulp en/ of openbare instanties. Ook ondersteunen ze initiatieven of activiteiten voor de buurt. Samenwerking Aan de wijktafels hebben de volgende partijen zich verbonden: Wijkbeheer van woningstichting Omnivera, de politie, Wijkbeheer van de gemeente Hardinxveld-Hardinxveld, zorgcentrum De Lange Wei, zorgstichting Waardeburgh en Stichting Welzijn Servanda. Zij pakken de signalen op en lossen knelpunten zo snel mogelijk op. Contact Om de ‘wijktafels’ van de buurtbewoners te laten zijn, zijn wij altijd opzoek naar mensen die zich in willen zetten voor hun wijk. Dit kan als ambassadeur maar ook als betrokken buurtbewoner. Wilt u meer informatie, heeft u ideeën voor uw wijk of wilt u zich aanmelden als ambassadeur? Neem dan contact op met de begeleider van de Wijktafel, Ellen Vissers. Dit kan via telefoon 0184 - 61 27 71 of via het e-mailadres e.vissers@servanda.nl.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2019-07-02
- Toezicht en handhaving openbare ruimte
Veiligheid en leefbaarheid in de openbare ruimte is voor de gemeente van groot belang. De handhavers van de gemeente leveren een belangrijke bijdrage aan het realiseren hiervan. Handhavers zijn buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) en worden ingezet bij de handhaving van o.a. de Wegenverkeerswet, Openbare Orde en Veiligheid, Wet Milieubeheer, Drank- en Horecawet, de Visserijwet, Precario en de Algemene Plaatselijke Verordening. Ze houden bijvoorbeeld controles op het foutief parkeren, loslopende en poepende honden, wijkveiligheid, verkeerd aanbieden van huishoudelijk afval, reclame en uitstallingen. Bij overtredingen zijn zij bevoegd een boete op te leggen. De boa’s treden niet alleen handhavend op. Op straat zijn ze de oren en ogen van de politie en stellen zich dienstverlenend op en vormen een direct aanspreekpunt voor burgers, winkeliers en horeca-exploitanten. Hierdoor kunnen zij klachten, indien mogelijk, direct verhelpen of doorzetten naar de juiste instantie.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2023-08-09
- Echtscheiding of einde geregistreerd partnerschap
Uw echtscheiding of de beëindiging van uw geregistreerd partnerschap moet ingeschreven zijn bij de gemeente. U of uw advocaat moet de inschrijving regelen. Gaat het om echtscheiding? Dan regelt u dit bij de gemeente waar u getrouwd bent. Gaat het om de beëindiging van een geregistreerd partnerschap? Dan regelt u dit bij de gemeente waar uw geregistreerd partnerschap ingeschreven is. U hebt een uitspraak van de rechter nodig of een verklaring van uzelf en uw partner waarin staat dat u het geregistreerd partnerschap wilt beëindigen. De scheiding is pas definitief als deze stukken zijn ingeschreven bij de gemeente in de registers van de burgerlijke stand. Een huwelijk eindigt officieel als de rechter de echtscheiding uitspreekt. Uw advocaat kan hiervoor een verzoek indienen bij de rechter. Vragen u en uw partner samen de scheiding aan? Dan kunt u dezelfde advocaat kiezen. Bent u het niet met elkaar eens? Dan moet u ieder een eigen advocaat kiezen. Een geregistreerd partnerschap eindigt officieel door een uitspraak van de rechter of een verklaring van u en uw partner. Dit laatste kan alleen als u en uw partner het eens zijn. Een advocaat of notaris moet de verklaring ook ondertekenen. Hebt u samen gezag over minderjarige kinderen? Dan moet u het geregistreerd partnerschap ontbinden via de rechter. Afspraak maken Deze aanvraag maken we voor u in orde tijdens een afspraak. Voor het maken van de afspraak neemt u telefonisch contact op met de gemeente of mailt u naar info@hardinxveld-giessendam.nl. Ons telefoonnummer is 14 0184.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2019-09-30
- Stuurgroep Economische Visie
Deze groep Stuurgroep Economische Visie is samengesteld nadat er groot aantal ondernemers en vertegenwoordigers van ondernemersorganisaties van gedachten wisselden over de toekomstvisie op de economie in Hardinxveld-Giessendam. Deze aanpak heeft geresulteerd in een Economische Visie. De samenwerking met ondernemers en andere gemeenten in de regio is een belangrijke voorwaarde voor de succesvolle implementatie van deze visie. Vandaar dat samen met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven de ambities uit de economische visie vertaald zijn in een concreet uitvoeringsprogramma. Hierin staat niet alleen wat ondernemers van de gemeente mogen verwachten, maar ook welke bijdrage het bedrijfsleven voor zichzelf ziet. Op die manier werken we samen aan het creëren van een duurzaam en concurrerend vestigingsklimaat in de gemeente én de regio. Door middel van deze commissie kan het bedrijfsleven haar stem laten horen en een constructieve bijdrage leveren aan het economische beleid van de gemeente. Omgekeerd kunnen vraagstukken die op de gemeente afkomen en het bedrijfsleven raken, via een vast platform op de agenda worden gezet. Daarnaast is er een economische visie opgesteld welke als doel heeft Samenwerking met ondernemers is een randvoorwaarde voor een succesvolle uitvoering van de economische visie. De stuurgroep komt in ieder geval 4 keer per jaar bij elkaar. Vanuit een georganiseerd netwerk kan dan tevens inhoud worden gegeven aan de profilering van het bedrijfsleven door middel van vaste communicatiemomenten. Hierbij kan worden gedacht aan de economische nieuwsbrief. De Stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers vanuit Ondernemend Hardinxveld, de Bedrijfskern, de Stichting Bedrijfsbeveiliging Hardinxveld-Giessendam, de Rabobank en het gemeentehuis. Leden stuurgroep Wethouder Jan Nederveen Roelf Polman (Rabobank) Peter Huizer (Bedrijfskern/ Bouw) Jan van Hunnik (ondernemend HG/ architect ) Teus Boerman (SBBHG/ logistiek) Jeroen van Woerkum ( Damen Shipyards / Maritiem) Gerard de Jong (gemeente Hardinxveld-Giessendam) Xanthine Jut (gemeente Hardinxveld- Giessendam) De Economische visie van de gemeente Hardinxveld-Giessendam.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2020-09-24
- Melding exploitatie bedrijf (milieumelding)
Een bedrijf valt onder de Wet milieubeheer als het een inrichting is en als de activiteit is opgenomen in het inrichtingen- en vergunningenbesluit milieubeheer. Voor grote groepen bedrijven, die qua bedrijfsuitvoering en milieubelasting gelijksoortig zijn, heeft de rijksoverheid algemeen geldende voorschriften opgesteld. Een dergelijk voorschrift wordt ook wel Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) genoemd. Bedrijven die onder de algemeen geldende voorschriften vallen zijn onder meer detailhandelbedrijven, herstelinrichtingen voor motorvoertuigen, houtbewerkende bedrijven, horecabedrijven etc. U kunt volstaan met een melding, wanneer uw bedrijf onder een activiteiten besluit valt. U hoeft dan geen milieuvergunning aan te vragen. Waar kan ik checken of een melding nodig is? Doormiddel van het beantwoorden van de vragen in de Activiteitenbesluit Internet Module kunt u: checken of een vergunning of melding nodig is, inzicht krijgen in milieuregels en maatregelen, en online een melding Activiteitenbesluit indienen. Hoe dien ik een melding in? Een melding Voor het doen van een melding milieubeheer in door het formulier Meldingen Activiteitenbesluit in te vullen. Of u stuurt uw schriftelijke melding op aan: Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid Postbus 550 3300 AN Dordrecht Telefoon 078 770 85 85 Fax 078 770 85 84 Website www.ozhz.nl Wanneer heb ik een meldingsplicht milieubeheer? U dient een melding in als u: een bedrijf wilt oprichten dat onder de werking van de Algemene Maatregel van Bestuur valt (AMvB) een bedrijf wilt veranderen dat onder de werking van de AMvB valt werkzaamheden, die onder een AMvB vallen, wilt wijzigen Voor bedrijfsmatige activiteiten is soms een milieuvergunning nodig. Valt u niet onder een AMvB, dan heeft u een vergunningsplicht. Hoe lang duurt het voor mijn melding is verwerkt? De doorlooptijd van een melding is 6 weken. Wat kost het indienen van een melding milieubeheer? Het indienen van een melding is gratis. Welke wetgeving is van toepassing? De volgende wetgeving is van toepassing: Wet Milieubeheer Activiteitenbesluit milieubeheer Waar kan ik meer informatie krijgen? Meer informatie vindt u op de website van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2019-08-01
- Duurzaam bouwen
Bij het bouwen van een woning kunt u te maken krijgen met duurzaam bouwen. Dit houdt in dat u bouwt op een milieuvriendelijke manier. Bijvoorbeeld door zuinig gebruik van energie, grondstoffen en ruimte en door beperking van afval. De gemeente wil graag dat er duurzaam wordt gebouwd, maar stelt het niet verplicht. Ze sluit hiervoor contracten af met de ontwikkelaars van nieuwe plannen. Gaat u zelf bouwen? Dan kan de gemeente eisen voor duurzaam bouwen in het koopcontract zetten.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2019-07-01
- Leegstandsvergunning of tijdelijk verhuur woonruimte
Voor het tijdelijk verhuren van een woning heeft u een vergunning nodig. U kunt deze vergunning aanvragen voor woningen die op de nominatie staan om gesloopt of gerenoveerd te worden. Ook woningen die bestemd zijn om verkocht te worden en die in afwachting daarvan leeg staan kunnen in aanmerking komen voor tijdelijke verhuur. Een leegstandsvergunning is een gemeentelijke toestemming om woonruimte tijdelijk te verhuren op grond van de Leegstandswet. Er zijn wel voorwaarden aan verbonden voor het verkrijgen van een leegstandsvergunning. In Hardinxveld-Giessendam wordt een leegstandsvergunning verleend voor verhuur aan gezinnen met of zonder kinderen. Voor kamerverhuur wordt geen vergunning verleend. Let op: ook uw hypotheekverstrekker moet toestemming geven.
- Bron: Hardinxveld-Giessendam (Gemeente)
- 2024-01-02