Zoekresultaat 1 - 10 van 49 resultaten

  • Bezwaar maken tegen belastingen, WOZ-waarde of parkeerboete

    Bent u het niet eens met hoeveel belasting u moet betalen? Of vindt u dat de WOZ-waarde niet klopt? Dan kunt u binnen 6 weken online bezwaar maken. Wij adviseren u om eerst persoonlijk contact op te nemen met de afdeling belastingen. Vaak kunnen zij u direct helpen zodat u geen bezwaar hoeft te maken. Bel op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur (0317) 49 29 11.

  • Klacht doorgeven over gedrag van medewerker

    Wij doen ons best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het gebeuren dat u ontevreden bent over het contact dat u heeft gehad met een ambtenaar, afdeling of bestuurder. U kunt dit het beste eerst bespreken met de persoon met wie u contact heeft gehad. Bent u na dit gesprek niet tevreden of vindt u dit moeilijk? Neem dan contact op met een klachtencoördinator van de gemeente.

  • Asbest verwijderen

    Voor het verwijderen van asbest gelden strenge regels. De gemeente heeft een stappenplan gemaakt waar alle regels in staan. U moet bijvoorbeeld altijd een sloopmelding doen via het Omgevingsloket.

  • Overlijden aangeven

    Als uw partner of familielid is overleden, moet u veel regelen. De uitvaartondernemer doet voor u de overlijdensaangifte. Dit moet binnen 6 dagen na overlijden, in de gemeente waar de persoon is overleden.

  • Hulp voor startende ondernemers

    Bent u van plan uw eigen bedrijf te starten? Of heeft u minder dan 5 jaar uw eigen bedrijf? Met De Startversneller helpt de provincie Gelderland u met een succesvolle start.

  • Inrit of uitrit aanleggen of veranderen

    Wilt u bij uw woning of bedrijf een in- of uitrit aanleggen of aanpassen? Dan moet u dit bij de gemeente melden. U moet daarnaast ook een KLIC-melding doen bij het Kadaster.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    Bij de gemeente vraagt u online een rioolaansluiting of een extra aansluiting aan. Dit geldt ook voor een tijdelijke aansluiting voor bijvoorbeeld een bouwkeet.

  • Schadevergoeding aanvragen

    Heeft u schade geleden en denkt u dat de gemeente hiervoor aansprakelijk is? Dan kunt u hiervoor een schadeclaim indienen. Er zijn twee soorten schaden: aansprakelijkstelling en planschade.

  • Welstand en Commissie Omgevingskwaliteit Wageningen

    Vraagt u een vergunning aan voor bouwen of verbouwen? Dan moet uw plan passen binnen de welstandseisen. Dit zijn voorwaarden over hoe uw gebouw eruit moet zien. Bijvoorbeeld of uw gebouw in de omgeving past. Met hulp van de digitale Welstandskaart kunt u voorspellen of uw bouwplan past binnen deze eisen. Bij een aanvraag voor een omgevingsvergunning vraagt de gemeente meestal een onafhankelijk welstandsadvies aan de Welstand en Commissie Omgevingskwaliteit Wageningen.

  • Ondernemersloket

    Het ondernemersloket is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers in de gemeente Wageningen. Hier kunt u terecht met al uw vragen over uw (nog te starten) Wageningse onderneming.