Zoekresultaat 1 - 10 van 21 resultaten

  • Dagbesteding en buurtpunten

    Soms is er ondersteuning nodig in de vorm van dagbesteding. Dagbesteding is samen met een groep mensen ergens mee bezig zijn. Een buurtpunt is een plek waar dorp- of buurtbewoners van alle leeftijden elkaar kunnen ontmoeten en mee kunnen doen aan verschillende activiteiten.

  • Begeleiding

    Hebt u moeite met het houden van overzicht op en structuur in uw dagelijkse leven? Of met het op orde krijgen en houden van uw uitgaven? Vindt u het lastig om in contact te komen met nieuwe mensen of uw sociale contacten te onderhouden? Dan komt u misschien in aanmerking voor een persoonlijk begeleider.

  • Begraven en asbestemming

    Als een dierbare van u is overleden, dan komt er veel op u af. Op deze pagina vindt u meer informatie over de aangifte van overlijden, gemeentelijke begraafplaatsen en kosten.

  • Bijdrage medisch afval

    Hebt u door een chronische ziekte of handicap veel medisch afval? Dan kunt in aanmerking komen voor een financiële bijdrage voor medisch afval. Materiaal van een stoma- of nierdialyse, hulpmiddelen van sondevoeding en incontinentiemateriaal zijn voorbeelden van medisch afval.

  • Beschermd wonen en opstapregeling

    Als zelfstandig wonen voor u niet mogelijk is, komt u mogelijk in aanmerking voor beschermd wonen. Beschermd wonen is een (tijdelijke) vorm van wonen met hulp.

  • Persoonsgebonden budget (pgb)

    U kunt kiezen hoe u zorg wilt ontvangen: via een persoonsgebonden budget (pgb) of via zorg in natura. Bij een pgb koopt u zelf zorg in. Bij zorg in natura kunt u kiezen tussen partijen die de gemeente, het zorgkantoor of de zorgverzekeraar hebben gecontracteerd.

  • Vervoer

    Kunt u geen gebruik maken van eigen of openbaar vervoer, dan zijn er andere mogelijkheden.

  • Asbest verwijderen

    Hebt u asbest gevonden in of rond uw woning en wilt u dit (laten) verwijderen? Dan gelden er strenge regels. Bij het verwijderen van asbest doet u altijd een melding bij de gemeente.

  • Ondersteuning bij lager inkomen

    Hebt u een lager inkomen en valt u onder de minima? Dan kunnen de gemeente en andere organisaties u helpen. Er zijn verschillende regelingen waar u gebruik van kunt maken.

  • Huisnummer aanvragen of wijzigen

    De gemeente is wettelijk verplicht om woningen, winkels en kantoorpanden een nummer te geven. Bij (ver)bouwen met een omgevingsvergunning wordt automatisch gekeken of er een huisnummer moet worden toegekend. Bij (ver)bouwen zonder vergunning kunt u zelf een huisnummer aanvragen.