Zoekresultaat 1 - 10 van 17 resultaten

  • Geld voor kinderopvang bij ziekte of beperking

    U heeft een ziekte of beperking. Daardoor heeft u kinderopvang nodig. Maar u heeft geen recht op kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Dan betaalt de gemeente misschien (een deel van) de opvang voor u. Dit heet Bijzondere bijstand voor kinderopvang op grond van sociaal-medische indicatie.

  • Bouwactiviteiten en planten en dieren

    U wilt bouwen, verbouwen of slopen, isoleren, kappen of een uitrit aanleggen. Volgens de vergunningcheck komt naar voren dat u contact op moet nemen met de gemeente over een flora- en fauna-activiteit. U moet controleren of uw activiteit gevolgen heeft voor planten of dieren in het wild. Het kan zijn dat u toestemming nodig heeft om aan de slag te mogen. U vraagt toestemming aan bij uw omgevingsvergunning.

  • Rioolaansluiting aanvragen

    U kunt uw huis of gebouw laten aansluiten op het openbaar riool. De gemeente legt dan de aansluiting aan tussen het openbaar riool en uw erfgrens (grens van uw tuin). Het gedeelte van de rioolleiding in of onder het huis en tuin moet u zelf laten aanleggen.

  • Bewijs Nederlanderschap

    Een bewijs van Nederlanderschap is een document waarin staat dat u de Nederlandse nationaliteit heeft. U koopt dit document bij de gemeente waar u ingeschreven staat. U kunt kiezen voor een bewijs van Nederlanderschap in meerdere talen.

  • Meerjaren basissubsidie cultuur

    Uw organisatie ontvangt al meerdere jaren een structurele subsidie als bijdrage. U kunt zeker stellen door een meerjaren basissubsidie aan te vragen. De meerjaren basissubsidie is een financiƫle steun voor het betalen van vaste kosten en het inhoudelijke aanbod dat uw instelling organiseert.

  • Kwijtschelding gemeentelijke belastingen

    U heeft een inkomen op of rond bijstandsniveau en weinig spaargeld of ander bezit. Misschien hoeft u dan minder of geen gemeentelijke belastingen of waterschapsbelasting te betalen. Dit heet kwijtschelding.

  • Boom kappen

    U wilt een boom kappen (vellen), verplaatsen of snoeien. U controleert of u een vergunning moet aanvragen.

  • Zorgverzekering bij laag inkomen

    Als u een laag inkomen heeft, kunt u misschien meedoen met de zorgverzekering van de gemeente Hilversum. Dit is een basis zorgverzekering met een extra (aanvullende) zorgverzekering voor inwoners van de gemeente. Deze zorgverzekering heeft een lager eigen risico, een uitgebreide dekking en extra vergoedingen.

  • Inkomenstoeslag bij laag inkomen

    U heeft al minstens 3 jaar een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm die voor u geldt. Dan kunt u misschien extra geld krijgen. Dit heet individuele inkomenstoeslag. U mag zelf bepalen waar u dit geld aan uitgeeft.

  • Beschut werk

    Mensen met een arbeidsbeperking hebben soms extra begeleiding nodig, of een aanpassing van hun werkplek. Zij kunnen wel werken maar niet bij elke werkgever. Belangrijk is dat de werkgever begeleiding moet kunnen bieden op de werkvloer.