Zoekresultaat 1 - 10 van 11 resultaten

  • Omgevingsvergunning kappen

    Als u een boom wilt kappen of snoeien, dan heeft u misschien een vergunning nodig. Doe de vergunningcheck om te kijken wat in uw situatie mogelijk is. Via het omgevingsloket kunt u de vergunning aanvragen.

  • Omgevingsvergunning bouw

    Wilt u een dakkapel, erfafscheiding, brandscheiding of iets anders bouwen of plaatsen? Dan heeft u misschien een vergunning nodig. Doe de vergunningcheck om te kijken wat in uw situatie nodig is. Het is nuttig als u eerst een schetsplan inlevert voor een eerste gratis advies. Via het omgevingsloket kunt u daarna de mogelijke vergunning aanvragen.

  • Sloop melden

    Wilt een gebouw of een deel daarvan gaan slopen? Dan moet u dit in bepaalde gevallen melden bij de gemeente. Komt er meer dan 10 m3 sloopafval vrij, dan moet u een sloopmelding doen. Ook als er bij de sloop asbest wordt verwijderd, moet u dit melden. Dat kan via het Omgevingsloket. Zorg ervoor dat uw melding minstens 4 weken voordat de werkzaamheden beginnen, bij ons binnen is. Het niet melden van sloopwerkzaamheden is strafbaar.

  • Verklaring omtrent gedrag (VOG)

    Met een VOG bewijst u dat u nooit bent veroordeeld voor een ernstige overtreding. Werkgevers kunnen hierom vragen. Bijvoorbeeld als u gaat werken in het onderwijs of de kinderopvang. Of toegang krijgt tot vertrouwelijke gegevens. Meestal krijgt u een e-mail met een link om de VOG rechtstreeks aan te vragen bij Justis, de screeningsorganisatie van Rijksoverheid. Heeft u een papieren formulier gekregen, dan loopt de aanvraag via de gemeente. Vraag de VOG online aan of maak een afspraak om langs te komen op het gemeentehuis.

  • Omgevingsvergunning uitrit

    Als u een uitrit of inrit wilt aanleggen dan heeft u daarvoor een vergunning nodig. Dit geldt ook voor een aanpassing in een bestaande inrit of uitrit/weg. Doe de vergunningcheck om te kijken wat in uw situatie mogelijk is. De vergunning aanvragen doet u via het omgevingsloket.

  • Schetsplan en advies

    Wilt u (ver)bouwen of uw ruimte anders gebruiken? Lever dan een schetsplan in en u krijgt advies over uw plannen.

  • Reclame plaatsen (permanent)

    Voor het maken van permanente reclame op particulier terrein heeft u een omgevingsvergunning nodig. Reclame maken kan door een opschrift, bekendmaking of afbeelding, waarbij de reclame vanaf de openbare weg te zien is. Doe een vergunningcheck voordat u een omgevingsvergunning aanvraagt bij het omgevingsloket.

  • Omgevingsvergunning monumenten

    Voor het bouwen bij, in of aan een monument heeft u altijd een vergunning nodig. Doe een vergunningcheck om te kijken wat in uw situatie nodig is. Via het omgevingsloket kunt u de vergunning aanvragen.

  • Starterslening

    Starters in Oost Gelre kunnen een beroep doen op de starterslening voor de aankoop van hun eerste woning. De Starterslening overbrugt het verschil tussen de aankoopkosten van een starterswoning en het bedrag dat de starter maximaal kan lenen volgens de normen van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). U vraagt de Starterslening aan bij de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten (SVn). De SVn verstrekt de Starterslening namens de gemeente.

  • Woningsplitsing

    Wij maken onderscheid in woningsplitsing in het buitengebied en woningsplitsing binnen de bebouwde kom. Wilt u een gebouw splitsen in twee zelfstandige woningen? Bekijk dan eerst in ons beleid wat er in uw situatie mogelijk is. Wij raden u aan om eerst een schetsplan in te leveren voor een eerste gratis adviesgesprek. Heeft u een duidelijk plan waar u al een eerste advies over heeft gehad? Dan kunt u een conceptverzoek inleveren.