Zoekresultaat 1 - 10 van 10 resultaten

  • Zwerfafval

    Zwerfafval is één van de grootste ergernissen; uit onderzoek blijkt dat 95% van de Nederlanders zich ergert aan zwerfafval. Zwerfafval zorgt voor vieze straten en is erg slecht voor het milieu en de dieren. Daarnaast kost het de gemeente, en daarmee u als inwoner, geld om het zwerfafval op te ruimen. Daarom willen wij samen met u, een zo schoon mogelijk Ouder-Amstel creëren. Wilt u een leuke app gebruiken bij het opruimen? Onderaan de pagina vindt u tips. 

  • Omgevingsvergunning aanvragen

    Wilt u weten of u een omgevingsvergunning nodig heeft of alleen een melding moet doen van uw activiteit doe dan de vergunningcheck op het Omgevingsloket. Hier kunt u meteen de melding doorgeven of de aanvraag voor een vergunning indienen.

  • Brandveilig gebruik van bouwwerken

    Een bouwwerk moet brandveilig zijn. Voor sommige bouwwerken moet u melden dat u het gaat gebruiken. Voor sommige bouwwerken vraagt u een vergunning aan. Dit doet u via het Omgevingsloket.

  • Andere achternaam gebruiken

    Uw achternaam staat in de burgerlijke stand en in de basisregistratie personen (BRP) van de gemeente. Een achternaam heet ook wel geslachtsnaam of geboortenaam. Of, bij een vrouw, meisjesnaam. Uw achternaam verandert niet als u trouwt of een geregistreerd partnerschap aangaat. Wilt u dat de gemeente en andere (overheids)organisaties u aanschrijven met een andere achternaam? Bijvoorbeeld de achternaam van uw partner? Dan kunt u dit aangeven bij de gemeente met een verzoek ‘aanduiding naamgebruik’. De gemeente en andere (overheids)organisaties gebruiken dan deze naam. Bijvoorbeeld als zij u post sturen. De achternaam die u kreeg bij uw geboorte blijft in uw officiële papieren staan, bijvoorbeeld uw paspoort of rijbewijs. Stel: u heet J. de Wit en uw partner heet P. Jansen. U kunt dan uit 4 namen kiezen: J. Jansen J. de Wit J. de Wit-Jansen J. Jansen-de Wit

  • Inschrijven in Nederland voor studie of werk

    Gaat u in Nederland werken of studeren? Dan heeft u een burgerservicenummer (BSN) nodig. Dit nummer krijgt u wanneer u zich inschrijft in de Basisregistratie Personen (BRP). Hoe u zich inschrijft, hangt af van hoelang u in Nederland blijft. Woont u langer dan 4 maanden (binnen een periode van 6 maanden) in Nederland? Schrijf u dan in als ingezetene in de gemeente waar u woont. U krijgt dan een BSN. Dit is uw persoonlijke nummer dat u gebruikt bij contact met de Nederlandse overheid. Woont u niet of korter dan 4 maanden (binnen een periode van 6 maanden) in Nederland? Schrijf u dan in als niet-ingezetene. Dit kan bij een aantal gemeenten in Nederland. U krijgt ook dan een BSN. Bent u werkgever en komt er een groep werknemers naar Nederland om bij u te werken? Dan kunt u voor de hele groep een afspraak maken. De werknemers moeten zelf langskomen op de afspraak. Informeer naar de voorwaarden bij 1 van de gemeenten waar niet-ingezetenen zich kunnen inschrijven. Woont u op de Nederlandse Antillen en vraagt u studiefinanciering aan bij DUO voor een opleiding in Nederland? Dan krijgt u een BSN wanneer DUO uw aanvraag heeft verwerkt. Zo kunt u al dingen regelen voordat u naar Nederland komt. U moet zich in Nederland nog wel inschrijven bij de gemeente waar u gaat wonen.

  • Paspoort of identiteitskaart aanvragen

    U vraagt een paspoort of identiteitskaart (ID-kaart) persoonlijk aan bij de gemeente waar u staat ingeschreven. Dat kan in Ouder-Amstel uitsluitend op afspraak. Ook voor het afhalen van uw nieuwe reisdocument moet u een afspraak maken.  Maak een afspraak met de gemeente  Bent u uw reisdocument verloren of is het gestolen? Ga voor aangifte en meer informatie naar Paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen.

  • Uitweg

    Een uitweg, ook wel uitrit, inrit of oprit genoemd, is een aansluiting vanuit een perceel op de openbare weg. Voor het aanleggen of veranderen van een uitweg die aansluit op de openbare weg, heeft u een omgevingsvergunning nodig.

  • Rijbewijs aanvragen en verlengen

    Een rijbewijs aanvragen of uw bestaande rijbewijs verlengen doet u persoonlijk in het gemeentehuis. Maak hiervoor een afspraak. Ook voor het afhalen van uw nieuwe rijbewijs moet u een afspraak maken. 

  • Bezwaarschrift indienen

    Als u het niet eens bent met een gemeentelijk besluit kunt u daar bezwaar tegen maken. De behandeling van een bezwaarschrift door de commissie voor de bezwaarschriften is kosteloos. Het bezwaarschrift kunt u in een vreemde taal schrijven. Wanneer een vertaling noodzakelijk is voor een goede afhandeling dient u zelf te zorgen voor de vertaling. Op Bezwaar en beroep leest u uit welke vier fasen de behandeling van een bezwaarschrift bestaat.   U kunt uw bezwaarschrift via DigiD of per brief (indien gewenst - aangetekend of met een ontvangstbewijs van de receptie) indienen. Per e-mail is niet mogelijk.  Bezwaarschrift indienen 

  • Andere achternaam gebruiken

    Wilt u dat de overheid u met een andere naam aanschrijft? Bijvoorbeeld met de naam van uw partner of met uw meisjesnaam? Dit vraagt u aan met DigiD of u maakt een afspraak bij de gemeente. Aanvraag doen met DigiD voor achternaam partner gebruiken of wijzigen of Maak online een afspraak met de gemeente (kies optie "Verklaring naamgebruik") Neem een geldig identiteitsbewijs mee.