Zoekresultaat 1 - 10 van 13 resultaten

  • Slopen of asbest verwijderen en afvoeren

    U gaat slopen. Of u wilt asbest weghalen en afvoeren. Dit moet u vaak melden bij de gemeente. Want het kan zijn dat u een vergunning nodig heeft. Doe daarom altijd een vergunningcheck. Dat kan heel makkelijk. U leest hier meer.

  • Subsidie voor geveltuinen

    Een geveltuin heeft veel voordelen! Het zorgt voor meer groen en is goed voor insecten, vlinders én het riool. Want dit helpt om wateroverlast te voorkomen bij hevige regenbuien. Een geveltuin aanleggen is heel makkelijk. En u kunt hiervoor subsidie aanvragen. Doe dat van tevoren. Zo weet u zeker dat u hierop recht heeft. Lees hier hoe u dat doet.

  • Paspoort

    Een paspoort vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Na ongeveer een week kunt u uw paspoort zelf afhalen. Een paspoort voor volwassenen is 10 jaar geldig. Voor jongeren tot 18 jaar is een paspoort 5 jaar geldig.

  • Subsidie voor tegel eruit, groen erin

    U wilt de tegels in uw tuin vervangen door beplanting. Dat is goed voor het klimaat en de natuur. Vraag dan subsidie aan! Doe dat van tevoren. Zo weet u zeker dat u hierop recht heeft. Lees hier hoe u dat doet.

  • Afvalkalender

    Saver haalt uw huisvuil aan huis op. Kijk op de afvalkalender wanneer zij dat bij u doen.

  • Verstopping riool melden

    Een verstopte riolering ... Ontzettend vervelend! Lees hier wat u in deze situatie kunt doen. Zit de verstopping op uw eigen terrein? Dan moet u het ontstoppen zelf regelen. Zit de verstopping op grond van de gemeente? Meld het direct bij ons. Wij regelen het ontstoppen dan.

  • Meteen melden

    Is er iets kapot bij u in de buurt? Bijvoorbeeld een lantaarnpaal of stoeptegel? Fijn als u de melding aan ons doorgeeft zodat wij het op kunnen lossen.

  • Breng uw afval naar het grondstoffencentrum

    Heeft u grofvuil of ander afval dat u weg wilt brengen? Dat kan bij het grondstoffencentrum. Hier kunt u bijna al uw afval inleveren. Meestal is dat gratis. Lees hier meer informatie.

  • Kabels en leidingen in openbare grond

    In Nederland ligt maar liefst 1,8 miljoen kilometer (!) aan kabels, leidingen, buizen en andere infrastructuur onder de grond. Dat is nogal wat. Werk aan deze kabels en leidingen kan overlast veroorzaken. Onze opdracht is om deze overlast zoveel mogelijk te beperken. MOOR helpt ons daarbij.

  • Subsidie voor afkoppelen of niet aankoppelen regenwater vanaf daken

    U wilt het regenwater van uw dak op een andere manier afvoeren. Zodat het regenwater niet meer in het gewone riool komt, maar in de grond zakt. O bijvoorbeeld naar een sloot gaat. U kunt hiervoor subsidie aanvragen. Doe dat van tevoren. Zo weet u zeker dat u hierop recht heeft. Lees hier hoe u dat doet.