Verfijn zoekopdracht
Geselecteerde filters (4)
Zoekresultaat 1 - 10 van 25 resultaten
- Kapotte straatverlichting melden
U kunt meldingen over kapotte straatverlichting doorgeven aan de gemeente. Ook kunt u hier klachten melden. Bijvoorbeeld over beschadigde lantaarnpalen en de tijdstippen dat de verlichting aan of uit is.
Het onderhoud gebeurt volgens een vastgelegde planning. Dit betekent dat alleen bij storingen die de (verkeers)veiligheid en de openbare orde in gevaar brengen direct onderhoud wordt gepleegd.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2019-11-28
- Afvalcontainer aanvragen
Als u een nieuwbouwwoning betrekt moet u zelf containers aanvragen bij Circulus (www.circulus.nl, 0900-9552). Bij hoogbouw of appartementen hoeft dat meestal niet en gaat u gebruik maken van een verzamelcontainer.
Betrekt u als nieuwe bewoner een bestaande woning, dan neemt u de bestaande containers van de vorige bewoner over. De chips van deze containers zijn bij uitschrijving van de vorige bewoners geblokkeerd en worden na inschrijving van de nieuwe bewoners bij burgerzaken automatisch weer op actief gezet.
LET OP: regel tijdig uw inschrijving bij de balie van publiekszaken, want het duurt enkele werkdagen na de verhuisdatum zoals die door u is opgegeven voor de basisregistratie voordat de chips weer actief zijn.
Bij uitschrijving als laatste bewoner van een woning worden de chips van de containers na 4 weken vanaf de datum van uitschrijving geblokkeerd, zodat er bij uw vertrek geen oneigenlijk gebruik van de containers kan worden gemaakt en u uw laatste afval nog één maal kunt aanbieden. Dit gebeurt ook bij het overlijden van de laatste bewoner van een woning.
Is uw afvalcontainer verdwenen? Vraag bij Circulus om een nieuwe. Aangifte bij de politie doen is niet nodig.
Is uw container stuk, meldt dit dan bij Circulus.
Ook is het is mogelijk om bij Circulus een extra container aan te vragen. Voor een extra container worden kosten in rekening gebracht. Klik hier om de tarieven te bekijken.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-06-05
- Verklaring afleggen over uw persoonsgegevens
Van een officiële gebeurtenis in het buitenland moet u de officiële documenten aanleveren bij de gemeente. Bijvoorbeeld als u in het buitenland getrouwd bent of daar een kind heeft gekregen.
Kunt u deze documenten niet aanleveren? Dan is het soms mogelijk om een verklaring onder ede of belofte af te leggen. Hierna zal de gemeente de gegevens alsnog opnemen in de Basisregistratie Personen (BRP). Of u kiest voor de eed of de belofte, is afhankelijk van uw levensovertuiging. De gemeente controleert uw verklaring in andere registers als dit mogelijk is.
Het is strafbaar om onder ede of belofte onjuiste informatie door te geven.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2021-02-03
- Glas inleveren
Klik op deze link om een glasbak bij u in de buurt te zoeken. .
Let op: alleen verpakkingsglas hoort in de glasbak. Serviesglas, vlakglas van vensters en aquaria horen in de grijze container of kunnen naar een recycleplein van Circulus gebracht worden.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-09-17
- Demonstratie of betoging houden
Voor het op een openbare plaats houden van een betoging of samenkomst tot het belijden van godsdienst of levensovertuiging dient u minimaal 48 uur voordat de betoging of samenkomst wordt gehouden, de burgemeester schriftelijk in kennis te stellen.
Zo kunnen er veiligheidsmaatregelen genomen worden. De gemeente kan een betoging of demonstratie verbieden. Zo moet het karakter van het evenement vreedzaam zijn.Let op! Voor het plaatsen van objecten, bijvoorbeeld een podium of kraampjes moet u een vergunning aanvragen. Hierbij kunt u onder andere denken aan een standplaatsvergunning.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2020-07-21
- Huishoudelijk afval inzamelen
De manier waarop de gemeente afval van huishoudens inzamelt, is vastgelegd in de gemeentelijke Afvalstoffenverordening. Hierin is geregeld wie het afval mag aanbieden, wat mag worden aangeboden, wie het afval inzamelt en onder welke condities deze inzameling plaatsvindt. De gemeente Voorst heeft de inzameling van huishoudelijk afval uitbesteed aan Circulus. Meer informatie over de afvalinzameling in de gemeente Voorst en de taken die de gemeente nog zelf verricht op het vakgebied afval treft u op de pagina ´Afval´aan.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2022-02-05
- Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk
Om een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk ondertekent u de akte van omzetting. De omzettingsakte is het bewijs van het huwelijk. Op het moment dat u de akte ondertekent, is het partnerschap omgezet in een huwelijk. De akte van omzetting wordt opgenomen in het register van huwelijken.
U kunt vragen om een ceremonie (bijvoorbeeld in de trouwzaal). Daarbij zijn geen getuigen nodig en u hoeft geen jawoord te geven. Wel worden er kosten in rekening gebracht.
Voor de kinderen die geboren zijn vóór de omzetting, verandert er niets. De omzetting heeft misschien wel gevolgen voor uw vermogen. Daarvoor moet u naar een notaris.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-09-04
- Grafsteen plaatsen
Bij het graf van een overledene mag u een aandenken plaatsen, bijvoorbeeld een grafsteen, gedenkplaat of graftuin. U heeft hiervoor een vergunning nodig.
De voorwaarden waaraan een gedenkteken moet voldoen staan beschreven in de nadere regels voor de gemeentelijke begraafplaatsen die u kunt vinden in de verordening op het beheer en het gebruik van de gemeentelijke begraafplaatsen voor de gemeente Voorst 2010 (zie meer informatie).
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2023-08-14
- Huisnummerpaaltje aanvragen
Adressen in het buitengebied waarvan het huisnummer niet vanaf de openbare weg zichtbaar was, hebben enkele jaren geleden van de gemeente een huisnummerpaaltje of bermpaaltje gekregen. Dit was een éénmalige actie. U kunt er nu alleen een tegen betaling aanvragen.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2022-01-24
- Mediation
De gemeente Voorst staat voor 'Wij zijn Voorst'. Dat betekent dat de burger in Voorst centraal staat en dat ernaar gestreefd wordt om de afstand tussen de burger en de gemeente te minimaliseren.
Eind 2009 is de gemeente Voorst gestart met toepassen van mediation. Bij een mediationprocedure gaan (conflicterende) partijen onder begeleiding van een mediator in gesprek met elkaar. Zo biedt mediation ruimte voor de niet-juridische aspecten die er kunnen zijn in onderlinge relaties. Belangen van betrokkenen worden gerespecteerd. Uit de afgelopen periode blijkt dat het toepassen van mediation succesvol is. En dat u het als burger fijn vindt dat deze mogelijkheid er is.
Door mediation zijn er minder juridische procedures. Er ontstaat coöperatieve consensus. Mediation draagt bij aan onze visie 'Wij zijn Voorst'. Mediation verbetert de communicatie en maakt het proces dat zich binnen de gemeente Voorst afspeelt transparanter voor u als burger. Wij hopen hiermee persoonlijker en menselijker te zijn naar u als burger en/of bedrijf toe, waardoor de afstand tot elkaar wordt verkleind.
- Bron: Voorst (Gemeente)
- 2021-12-01