Zoekresultaat 1 - 10 van 78 resultaten

  • Identiteitskaart

    Een identiteitskaart vraagt u aan in de publiekshal. Hiervoor maakt u een afspraak. U betaalt meteen bij het aanvragen. Vraagt u een identiteitskaart aan voor uw kind, dan moet uw kind mee bij het aanvragen en ophalen. U kunt de identiteitskaart na 5 werkdagen zonder afspraak ophalen.

  • Paspoort of identiteitskaart kwijt of gestolen

    Verlies of diefstal van uw paspoort of identiteitskaart meldt u online. Eerst meldt u de vermissing. Daarna vraagt u een nieuw document aan.

  • Geregistreerd partnerschap omzetten in huwelijk

    Uw geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk regelt u in de publiekshal. U en uw partner tekenen een omzettingsakte. Hiervoor maakt u een afspraak.

  • Particuliere marktvergunning

    Als u als particulier of particuliere organisatie een markt wilt organiseren op openbaar of eigen terrein hebt u een vergunning nodig. Die krijgt u voor de hele markt, niet per standplaats. U hebt deze vergunning niet nodig als de markt plaatsvindt in een gebouw. U vraagt de marktvergunning uiterlijk 8 weken van tevoren aan.

  • Moving abroad

    Notify us if you move abroad or if you are planning to stay abroad for at least 8 months. You can do this no earlier than 5 days in advance by making an appointment and coming to the City Hall. After informing us of your relocation, you will receive a proof of deregistration.

  • Hulpmiddelen

    U kunt hulpmiddelen of aanpassingen in uw woning aanvragen als u voor langere tijd minder mobiel bent. Zoals een rolstoel, scootmobiel of traplift. Bel ons om uw situatie te bespreken. Of geef via het terugbelformulier alvast door wat u nodig hebt.

  • Opvang dak- en thuislozen

    Als u dakloos bent, niet goed voor uzelf kunt zorgen en u kunt niet bij iemand terecht. Dan kunt u zich aanmelden bij de Brede Centrale Toegang (BCT) voor opvang. Ook voor een briefadres en bijstandsuitkering kunt u daar terecht. U meldt zich op een werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur op de Wilhelminastraat 10 in Haarlem. Daar bekijken ze welke problemen u hebt en welke hulp daarbij past.

  • Parkeervergunning voor maatschappelijke instellingen

    Als maatschappelijke organisatie kunt u een parkeervergunning aanvragen voor uw medewerkers en vrijwilligers. Zodat die in de buurt van hun werkplek mogen parkeren op een plek waar betaald parkeren geldt. Op parkeren.haarlem.nl vraagt u deze vergunning aan. U kunt de vergunning niet aanvragen als uw instelling gevestigd is in het centrum.

  • Tijdelijke parkeervergunning

    Een tijdelijke parkeervergunning hebt u nodig als u een ochtend, middag of hele dag moet parkeren. Dit kan online voor werkzaamheden of een verhuizing. Deze vergunning vraagt u ook aan als u langere tijd wilt parkeren op een betaalde parkeerplek.

  • Groenplek of fietsrek

    U wilt meer groen of een fietsrek in uw straat. U kunt via de mail een aanvraag doen om een parkeerplaats om te ruilen voor een plantenbak of een fietsrek. Dit kan alleen in straten waar de huizen geen voortuin of achterom hebben. Uw buren in de straat moeten instemmen met het plan.